Spinkáníčko, spinkání ...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25110
9.12.13 15:36

Koukám zase jedna zaručená rada nad zlato. Ty, jako matka, musíš posoudit, kolik spánku dítě potřebuje. Starší je 2r a 2m a spí od cca 20:30-7:30 a pak klidně 3 hodinky přes poledne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.12.13 15:41

Malý 7,5 měs. režim má i jídla i spánku.
Přes den spí 20 minut před obědem, pak v 11h. má polévku a to usne tak asi na hodinu, pak ve 14h. má hlavní jídlo, pak v 16h. svačina, po 17h. další svačina a to si zdřímne asi 20 minut a pak 19:45 večeře kaše a po jídle jde hned spát, takže každý den ve 20h. leží a zas ráno vstává když jdeme do školky tak ho musím budit v 7h. jinak sám se budí před 8h.
Je tak naučený, že jak se večer blíží jeho doba, tak dává najevo, že je čas jít spát.

A 2letá dcera ta už spí po obědě tak hodinu až dvě, jinak už přes den né.
Starší 5 letá je ve školce a nespí už po obědě.
Holky mají jiný režim než syn, u nich rozlišujeme víkendový režim s neomezenou večerkou a týdení školkovský režim ve 20h. v posteli.
A zatím jsme spokojení všichni, takže od neděle - čtvrka musí být ve 20h. v posteli a od pátku - soboty smí být večer bez večerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
9.12.13 17:01

Jsou jim 2 roky a 6m :mrgreen: Myslím, že na nějaký užívání maj ještě několik let čas :-D.

Máme taky pevně nastavený režim - alespoň u těch mladších - dvojčata a kojenec, a starší maj více méně taky pevný už ustálený režim. V 21:30 by syn s dcerou už měli spát, ale stává se, že někdy nemohou usnout atp., takže jsou třeba vzhůru déle, ale pokud jdou spát déle o víkendu, musí vstávat nejpozději v 9 hodin :P. Dvojčata spí ve 20:30 - od osmi čteme pohádku a povídáme si. Nejmladší spí cca od 19-19:30 do 6 do rána :pankac:. Jsem za ten režim ráda, myslím, že si užívaj víc, než dost :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
9.12.13 19:47
@Lendi86 píše:
My dáváme spát před sedmou, v půl sedmé koupání a mazání a tak a pak hned do postýlky a sama usíná. :dance: No, a odpoledne od dvanácti přibližně do dvou. Já sem na sebe docela pyšná, že nám to takhle funguje, docela kolem sebe slyším, jak mají se spaním problémy a tak… :dance:
@K-Black píše:
@sedanka já jsem režimová, režim mají děti už od porodnice, samozřejmě že se upravuje dle jejich potřeb. Dvouleté dítě mi spalo teda blbě, 2× denně po 2 hodinách, pak se to odbouralo a spalo jednou a to tak tři hodinky, o půl 8 nejdéle byl už zase v posteli. Nedovedu si představit mít nerežimové dítě, večer už chci mít klid, mám zavřenou i kuchyň pro staršáky a funguje jen samoobsluha :lol:
Nenech se rozhodit a dělej si to tak, jak to vyhovuje tobě.
Do maximálně 8 večer bude chodit prcek minimálně do 8 let, pak mu možná povolím o půl hoďky déle, nedělám ani rozdíl mezi víkendem a školním týdnem, i na štědrý den jsme vždy večeřeli mezi 16-17 hodinou aby děti zapadli do těch 8. Jo jsem saň :lol:

San?? To vubec, mame to stejne i na stedry den jak si psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401