Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ja uz mu asi ani neodepisu po vcerejsku. Koupim levnou deku a poslu mu ji. On se asi pravdepodobne omluvit nehodla.
Vcera jsem mu napsala jak si to jako predstavuje, kdyz nema uctenku. Deka je stara a ikdyby tehda stala 10k dneska uz takovou hodnotu nema. Tak muzu koupit novou levnejsi a bude vyreseno. On nereagoval Jen napsal ze je kvatlitni a kvalitu by rad zachoval. A pak jsem mu napsala ze je prehnane dramaticky. Mela jsem ho rada, ale ja nechci pritele jako on. Snad budu mit stesti s nekym jinym.
Neposílala bych mu nic, chce zachovat kvalitu, tak tu od tebe stejně chtít nebude. Kašli na něj…
@Anonymní píše:
Ja uz mu asi ani neodepisu po vcerejsku. Koupim levnou deku a poslu mu ji. On se asi pravdepodobne omluvit nehodla.
Vcera jsem mu napsala jak si to jako predstavuje, kdyz nema uctenku. Deka je stara a ikdyby tehda stala 10k dneska uz takovou hodnotu nema. Tak muzu koupit novou levnejsi a bude vyreseno. On nereagoval Jen napsal ze je kvatlitni a kvalitu by rad zachoval.A pak jsem mu napsala ze je prehnane dramaticky. Mela jsem ho rada, ale ja nechci pritele jako on. Snad budu mit stesti s nekym jinym.
Kočko, myslím, že to celé vidíš správně - na tohle se snad dá jen reagovat, že se mu evidentně kvalitu už po sedmi letech zachovat nepodařilo ![]()
Na fotce je stará, jetá deka - to fakt není kvalita za 10 ![]()
A přeji ti, ať brzy potkáš někoho fajn ![]()
@Anonymní píše:
Vcera jsem mu napsala jak si to jako predstavuje, kdyz nema uctenku. Deka je stara a ikdyby tehda stala 10k dneska uz takovou hodnotu nema. Tak muzu koupit novou levnejsi a bude vyreseno. On nereagoval Jen napsal ze je kvatlitni a kvalitu by rad zachoval. A pak jsem mu napsala ze je prehnane dramaticky. Mela jsem ho rada, ale ja nechci pritele jako on. Snad budu mit stesti s nekym jinym.
Nějak stále nechápu, jak jeden flíček změnil kvalitu celé deset let staré deky. Teď je pod ní menší teplo, nebo jak? Tu deku někde vystavuje, že tam ten flek vadí. Jestli na tom trvá, koupila bych obdobnou, levnější a poslala mu ji jako dárek na rozloučenou. Bych se jinak bála, co si vymyslí příště.
@Emma2 píše:
Nějak stále nechápu, jak jeden flíček změnil kvalitu celé deset let staré deky. Teď je pod ní menší teplo, nebo jak? Tu deku někde vystavuje, že tam ten flek vadí. Jestli na tom trvá, koupila bych obdobnou, levnější a poslala mu ji jako dárek na rozloučenou. Bych se jinak bála, co si vymyslí příště.
Ten flek byl ze sperma neznámého muže - někdo spal v jeho posteli, pod jeho dekou, s jeho přítelkyní a vy se tady na epipi divíte, že chce zaplatit jenom deku - to já bych ji pozval na dovolenou mezi muslimy a tam cizoložství vyřešil po jejich způsobu… ![]()
@Anonymní píše:
@Katastrofaobecna ona taky dost jeta je. Uz byla stara. Ja prave nevim co ted delat. Myslim s nasim vztahem.
Myslela jsem, že jsi mu to propálila…těch pár chlupů bych vyčesala, trošku asi ostříhala opatrně aby to nebylo vidět. Vždyť to tak není. Pak bych mu řekla, že jsem to neudělala úmyslně, ale že jsi to opravila jak to šlo. Omluvila bych se. A pak bych mu řekla s Bohem. Tohle přece snad nechceš mít za partnera, natož pak doma?? To bys musela být velký chudák. Myslím, že je dobře, že se tak odkopal.
@Anonymní píše:
@bobulka88 ja jsem mu rikala at to zkusi vyprat a vzit to kartacem. A odpoved byla ze to zkousel vodou a nic. Ze je to nenavratne zniceny. No a ted uz se mnou nebavi vubec
Jeeeee, nebaví se s tebou? Tím je to jednodušší prosím tě, tak ho pošli zrovna do p… eeee, tedy do oběhu. Tím spíš, nemusíš nic vysvětlovat, když se nebaví, jeho smůla a nazdar.
Umím si představit, že má člověk k něčemu citovej vztah. Umím si představit, že bude mít citovej vztah ke spotřební věci (jako je deka) a umím si představit, že si člověk koupí drahou deku - ale za tohodle předpokladu asi snad i sdělím druhému člověku, aby na to či ono dával pozor, protože…
Upřímně řečeno, já bych asi vyměnila chlapa už jen proto, že mi buď tvrdí, že koupil deku za 7, 10t, nebo za to, že ji doopravdy někdy koupil za ty prachy. Absolutní rozmařilost a zbytečnost - pochopím drahé chytré hodinky, telefon, auto, počítač kvůli práci, kvalitní matraci, holící strojek, klidně péřové peřiny, polštář, kabát, ale sakra, deku???
Proč? K čemu? Na co?
![]()
Požadovala bych buď účtenku za deku, sdělení značky deky - aby se člověk mohl podívat, co se opravdu prodávalo. Ale k placení bych se asi moc neměla. Případně bych to zničení vzala opravdu z gruntu, ať to má aspoň smysl kupovat novou
.
Navíc mám pocit, že pokud by člověk k té věci měl citový vztah, doopravdy, že by, sice horko těžko, ale přežil by tuto nehodu. Já jsem čekala, že do ní je vypálená díra 10× 10 cm s černými okraji a smrdí to. To si umím představit, jako zničenou deku. Ale toto, na takovém malém kousku, když se dekou může přikrejt tak, aby to nebylo vidět
Eventuálně ji přehodit přes gauč, aby to nebylo vidět. To mi fakt hlava nebere ![]()
Je to fakt zvláštní situace. Rozbít někomu kolo za 7/10t, náhradu škody zaplatím, opravím. Ale u té deky, blbější věc si snad ani zničit nemohla
.
Asi bych takového partnera nechtěla. Je to celé nějaké divné, postavené na hlavu. Co až mu dítě zebleje drahej koberec, pročůrá matraci, rozbije servis po prapraprababičce, budeš to platit z rodičáku? ![]()
@Žirafa 69 píše:
Jo, zvlášť po tolika letech.
Přesně. Ze zakladatelky by spíš rád udělal sponzora nové kvalitní deky.
@Anonymní píše:
Dobře děláš
@Proto02 píše:
Myslela jsem, že jsi mu to propálila…těch pár chlupů bych vyčesala, trošku asi ostříhala opatrně aby to nebylo vidět. Vždyť to tak není. Pak bych mu řekla, že jsem to neudělala úmyslně, ale že jsi to opravila jak to šlo. Omluvila bych se. A pak bych mu řekla s Bohem. Tohle přece snad nechceš mít za partnera, natož pak doma?? To bys musela být velký chudák. Myslím, že je dobře, že se tak odkopal.
Presne tak. I proto me jen tak napadlo, ze by se vlakno misto
„Splatky priteli“ mohlo jmenovat i „Zpatky k priteli?“, a odpoved by v tomto priade byla jednoznacna.
Tak porad mlcime
trochu jsem doufala ze se aspon omluvi. Ale nic.
@Anonymní píše:
Tak porad mlcime![]()
On asi čeká na omluvu od tebe + novou deku za 6tisíc ![]()
@Anonymní píše:
Tak porad mlcime![]()
Tak v to vůbec nedoufej, to se nestane…
@Anonymní píše:
Tak porad mlcime![]()
Ty jsi mu zničila jediný cenný movitý majetek, který měl, a ještě by se Ti měl omluvit? Vždyť jsi mu rozhodila celé jeho cash flow a nabourala životní jistoty! Kdyby bylo nejhůř, tak prodá deku a v pohodě to doklepe až do důchodu, ovšem takhle bude muset jít makat. ![]()
@Anonymní píše:
Tak porad mlcime![]()
Tý jo, to je ubožák. Na tvém místě bych mu napsala něco v tomto smyslu:
Tak vidím, že zničená deka tě tíží mnohem víc, než kvůli tomu zničený vztah. No, co už, nějak se s tím vyrovnám. Novou deku ti kupovat nemíním, ani ti na ni nebudu přispívat, byla to nehoda, za kterou jsem se několikrát omlouvala. Hodnotu té deky jsem si strhla z propočítání mé práce, kterou jsem ti zdarma vykonávala - úklid a žehlení apod. Podle mých výpočtů bys mi měl ještě doplácet, ale jsem velkorysá a doplatit nic nechci. Měj se hezky a věřím, že se ti podaří pořídit si nějakou novou, krásnou a kvalitní deku, s níž budeš sdílet hodnotný a trvalý partnerský vztah. Nepiš mi a nevolej, z mé strany tohle považuj za konec. O vztah a život s takovým dramatikem, jako jsi ty, opravdu nestojím. Přeju ti v životě hodně štěstí, patrně ho budeš opravdu potřebovat.