Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
asi tvuj splin jeste prohloubim, ale ja byt se trema detma a zadluzena tak ho mam taky… jen me trochu zarazi ze si myslis ze je neco ,,nefer,,. nefer je kdyz umre zdravy dite, nefer je kdyz jako mladej clovek prijdes o rodice, nefer je kdyz… promin ale trochu me rozhodil tvuj pristup ze je neco nefer. neni to nefer, jen proste ty zijes jinak nez tva kamaradka. do pujcek te predpokladam nikdo nenutil tak to nefer neni, proste jaky si to udelas, takovy to mas.
Zakladatelko, ty věci které jsi vypsala nejsou nefér…
Také jsme zadlužení - vinou rodiny mého manžela, přišli jsme o nemovitost - též vinou rodiny manžela. Ale abych všechno neházela jen na jeho rodinu, v podstatě si za to můžeme sami - nechtěli jsme se nechat vydírat, tak jsme raději rovnou ustoupili
(teď si svou blbost odtrpíme a odplatíme a život půjde dál). I krizi a téměř rozvod jsme si prošli (naší hloupostí, ale chybami se člověk učí).
Nefér jsou věci, které vypsala Lilišák. Předpokládám, že tě nikdo nenutil do toho, abys měla děti, ani do toho, abys byla zadlužená…
A co se týče cestování? Cestovat se dá i s dětmi a bývají z toho mnohem lepší akce, než bez dětí… No, a tady budou problém ty dluhy, za které vám nikdo nemůže…
Chápu, že tě to občas asi trápí, ale co ty víš, třeba je ta tvá kamarádka naopak nešťastná, že ty máš děti a ona ne…
To, žes byla nejlepší ze třídy neznamená, že tvůj život bude procházka růžovou zahradou. K lepšímu životu se musíš dopracovat, musíš za něj bojovat a né si stěžovat. Znám to z vlastní zkušenosti. Byla jsem ve škole také skoro nejlepší, ale byla jsem malá šedá myš, která se všeho bála. Takže jsem si pořídila děti a byla hezky v klídku zalezlá doma a dělala, jako bych neexistovala. Po pár letech mě to začalo štvát, tak jsem zabojovala, začala číst hodně motivačních knížek, začala podnikat, k dětem i manželovi mám lepší přístup, naučila jsem se přestat závidět a můj život se o 180°otočil.
Držím palce, ať tě ten tvůj splín brzy přejde
Lena
já si nechtěla stěžovat,jen to nějak všeko na mě padlo.a holt máte i pravdu
Anonymní, já se přidám ke stěžování:-)mám 7mi měsíční miminko, hrozně ho miluju,ale stejně mi připadá občas nefér, že bylo příšerné počasí a my nemohli chodit ven:-) že jsem loni nemohla jet na dovolenou do Francie, že kamarádky chodí večer ven a já nemůžu… a pak to přejde a já si říkám, že jsem nejšťastnější maminka na světě, protože mám doma malé sluníčko a jsem ráda, že jsem doma, že se v noci nevyspím a nikam nemůžu a moje miminko se na mě pořád usmívá:-)
Tož já si též přisadím. Mám 6leté dítko, ze zdr. důvodů nemůžu mít další. Rozvedla jsem se s násilníkem, díky alkoholu a jeho jiným excesům jsem přišla tak o půl mega, teď jsem na podnájmu v malé špeluňce, bez práce, bez alimentů… A nemysli si, že to na mě občas nepadá, mám chuť se zahrabat metr pod zem a zůstat.. ale žiju, dejcham, dítko je zdravé, tak je to asi dobrý
Neboj, přejde, hold nemůžeme mít úplně všechno, co bysme si přály.. ale ty dítka jsou fajn, ony Ti to bohatě vynahradí ![]()
Anonymní píše:
Tož já si též přisadím. Mám 6leté dítko, ze zdr. důvodů nemůžu mít další. Rozvedla jsem se s násilníkem, díky alkoholu a jeho jiným excesům jsem přišla tak o půl mega, teď jsem na podnájmu v malé špeluňce, bez práce, bez alimentů… A nemysli si, že to na mě občas nepadá, mám chuť se zahrabat metr pod zem a zůstat.. ale žiju, dejcham, dítko je zdravé, tak je to asi dobrýNeboj, přejde, hold nemůžeme mít úplně všechno, co bysme si přály.. ale ty dítka jsou fajn, ony Ti to bohatě vynahradí
rozumím!!!
včera večer jsme byli s manželem na naprosto úžasné akci…a z after party jsme museli vypadnout už kolem půlnoci (on kvůli prac. povinnostem, já kvůli synkovi).
Mně se tak strašně zastesklo po mém „starém“ životě (večírky, večeře, práce, cestování, zábava…), až jsem se v duchu styděla.
Vážená a milá Zakladatelko,
skoro mi to přijde, jako byste se v 8:48 už skoro omlouvala za tu troufalost mít splín … ale včera tam byl, že ?
katalyzator píše:
skoro mi to přijde, jako byste se v 8:48 už skoro omlouvala za tu troufalost mít splín … ale včera tam byl, že ?
protože místo pochopení dostane tak akorát čočku od zdejších diskutérek za to, že jiní se přece mají mnohem hůř a nestěžují si!!
já jí to věřím; ale jak vidím, tak Vy asi taky víte, o čem je řeč … i s tím studem, viďte
Příspěvek upraven 13.03.12 v 11:25
myslím,že každá maminka na mateřské někdy nějaký ten splín má,i když na tom není nejhůř
Zakladatelko, takový splín má snad někdy každý. Já bych to tak nehrotila. Po zadlužení příjde oddlužení, a pak bude dobře. Jen to chce chvíli počkat. Až budeš chodit do práce, tak Tě takové splíny také přejdou.
Mě také někdy příjde líto, že necestuji, ale zase to beru tak, že mám střechu nad hlavou a nikomu nemusím platit nájem, tak cestování musí prostě počkat (u mě už jen 5let). Něco za něco
![]()
katalyzator píše:já jí to věřím; ale jak vidím, tak Vy asi taky víte, o čem je řeč … i s tím studem, viďtePříspěvek upraven 13.03.12 v 11:25
no tak u mě je stud zcela na místě, protože já si za současných okolností nemám na co stěžovat… spíš naopak.
Ale podobné pocity považuji za vcelku normální u každého z nás. A zdůrazňovat, že jiní jsou na tom přece hůř, to je jak říkat děcku, které nechce jíst: podívej se na děti v Africe, co by ty za plnej talíř daly…
Black_Orchids píše:katalyzator píše:protože místo pochopení dostane tak akorát čočku od zdejších diskutérek za to, že jiní se přece mají mnohem hůř a nestěžují si!!
nic takoveho tu nevidim
ja jen reagovala na to ze je neco ,,nefer,, neni to nefer, nefer jsou veci ktery neovlivnime ale to ze si vezmu pujcky nebo mam deti to prece nemuzu nikomu vycitat ze je ,,nefer,, kazdy mame zivot jaky jsme si ho udelali
Jsme s manželem 13let,maáme tři děti ve věku 10let ,8let a půl roku.Před třemi roky jsme zvládli manželskou krizi.Jenže jsme se taky zvládli pěkně zadlužit.Vím,že bych měla být rád,že jsme všíchi v pořádku,děcka zdravé.Jenže včera mě psala kámarádka ze studií,poslílala fotky jak cestuje.Přišlo mě strašně nefér,že já jako jedna z nejlepších ze třídy,jsem na tom tak jak jsem.Prostě nějaký splín,přitom děti bych za ni nevyměnila.Doufám,že snad nejsem jediná,koho takové věci občas přepadnou.