Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, kdyz si vezmes 2 plata po sobe tak nedostanes krvácení z vysazeni protože jsi antikoncepci nevysadila. Nastuduj si jak HA funguje, v každé krabičce já takovej papírek. Doporučuji přečíst.
@JancaS84 děkuji za rýpnutí, leták mám nastudovaný. Teď mám sedmidenní pauzu a v té se mi MS nedostavila.
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji za rýpnutí, leták mám nastudovaný. Teď mám sedmidenní pauzu a v té se mi MS nedostavila.
Ježíš promiň, já jsem si to špatně přečetla. Myslela jsem, že bereš teď to druhý plato. Omlouvám se.
@JancaS84 píše:
Ježíš promiň, já jsem si to špatně přečetla. Myslela jsem, že bereš teď to druhý plato. Omlouvám se.
V pořádku ![]()
@Anonymní píše:
myslím, že je možné, že tím, že jsi dostala „větší“ dávku hormonů ve dvou platíčkách, tak se může menstruace posunout,
možná ji dostaneš až po 7denním přerušení užívání, nicméně test bych si pro jistotu asi udělala
Já si myslím, že těmi 2 platy v kuse sis to celé hormonálně rozhodila. Takže teď zpoždění krvácení může být.
Užívala sem 2 nebo i tři plata za sebou běžně když se to zrovna nehodilo (pr. dovolená) u jednosložkové HA se může klidně stát že menstruace nepřijde i když dáváš pauzu po kazdem platicku, stávalo se mi to třeba jednou za půl roku. Test si ale pro jistotu udělej, nic není na 100 procent
Já zamlada dělala pauzu vždycky po 3 měsících a nikdy se mi to nestalo, MS se dostavila vždycky. Ale možné to určitě je. Každé tělo reaguje jinak.
Ja jsem kdysi bravala v kuse porad, bez pauzy. Kdyz sem pak po 2 letech vysadila, hned jsem krvacela.
Proč by si měla dělat test? bere prášky, používají kondom a ještě se udělá vždycky vedle, to by musel být zázrak, aby byla těhotná
Ahoj holky, včera jsem měla dostat MS a zatím nic, vždy to dostávám ráno. Myslíte, že to má spojitost s tím, že jsem si vzala dvě plata antikoncepce po sobě? Že to teď v té pauze nemusím dostat vůbec?
Myslím, že těhotenství můžu vyloučit. S přítelem používáme i kondom, a udělá se vždy mimo mě
Díky za rady!