Spojujete si jména a charakteristický vzhled?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klopotkova
2.4.17 16:15
@pe-terka píše:
jj, Marcel a Kamil, nerozlučná dvojice :jazyk: Květoslav, Svatoslav a pod - nemužný chudák :nevim: Džony - nepříliš inteligentní frajírek. Ale to je dáno významem a zvykumalbou těch jmen. Miloš je třeba taky nic moc mužného. Kdežto takový Richard, Robert je mužné až až (i když se mi ta jména nelíbí).

Náhodou Sváťa je krásné jméno. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25179
2.4.17 16:16
@Klopotkova píše:
Náhodou Sváťa je krásné jméno. :mrgreen:

jj, i s Květákem dohromady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
2.4.17 16:25
@pe-terka píše:
jj, Marcel a Kamil, nerozlučná dvojice :jazyk: Květoslav, Svatoslav a pod - nemužný chudák :nevim: Džony - nepříliš inteligentní frajírek. Ale to je dáno významem a zvykumalbou těch jmen. Miloš je třeba taky nic moc mužného. Kdežto takový Richard, Robert je mužné až až (i když se mi ta jména nelíbí).

jo na Kamila jsem zapomněla, to taky :). Ale zajímavé, že u ženských jmen to asi nemám, snad jen třeba u Boženy si představím moudrou dámu a u Blaženy se mi vybaví žena z vesnice a nižším IQ… nevim proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.17 16:31

Ne to ne. Bud se mi jmeno libi nebo strasne nelibi. Nebo je zastarale nebo ohrane. Nanejvys, kdyz je nekdo alkoholik, tak to mam spojene opakovane se jmenem Zdenek a nedala bych to jmeno ani kreckovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.4.17 16:47
@Paola21 píše:
jo na Kamila jsem zapomněla, to taky :). Ale zajímavé, že u ženských jmen to asi nemám, snad jen třeba u Boženy si představím moudrou dámu a u Blaženy se mi vybaví žena z vesnice a nižším IQ… nevim proč

to budou Slunce seno jahody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
2.4.17 16:47
@pe-terka píše:
to budou Slunce seno jahody :lol:
:lol: a jo, jo to bude ono
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
2.4.17 16:54

Právě že toto máme každá jinak. Zrovna jméno Viktor mi sedí na vysokého blonďáka :-) Spíš mám jména spojená s lidmi, které znám. Nedala bych dítěti jméno někoho, koho moc nemusím. Potom jsem vybírala i aby mělo víc tvarů zdrobnělin, aby nemělo moc nehezkých tvarů a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.4.17 17:04
@belladonna píše:
Právě že toto máme každá jinak. Zrovna jméno Viktor mi sedí na vysokého blonďáka :-) Spíš mám jména spojená s lidmi, které znám. Nedala bych dítěti jméno někoho, koho moc nemusím. Potom jsem vybírala i aby mělo víc tvarů zdrobnělin, aby nemělo moc nehezkých tvarů a tak.

s TÍM vIKTOREM TO MÁM STEJNĚ.

• Citovat
  • Upravit
1108
2.4.17 17:21

Tak já třeba když slyším jméno Lucka -tak si vždy vybavim tlustejsi, zavalitou holčičku… Protože vždy, když jsem nějakou Lucii znala, byla silnější postavy. Jinak ale tak jako ty, ze bych si spojovala jména podle toho, jestli je blonďaté nebo ne… To nedělám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
2.4.17 18:17

Za me je to hloupost, to jako znamena ze kdyz si prebarvim vlasy tak, se ke me hned nehodi moje jmeno nebo co? :nevim: znam spoustu lidi co maj stejny jmena a vzhled maj opacny. Stejne nechapu jak bych to mela poznat treba pri narozeni jestli se to jmeno hodi, mi meli vymysleno este pred narozenim, a neresili jsme jak syn bude vypadat aby se to hodilo, ani by to neslo s pritelem jsme oba tmavovlasi, zelenooci a malej je modrookej blondak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
2.4.17 21:30

U par jmen me neco takoveho uz nekdy napadlo, ale myslim, ze to jen proto ze jsem znala same tmave typy daneho jmena, a tak me treba nekdo svetlovlasy prekvapil. Treba u jmena Bruno si nedokazu predstavit zlatovlase dite s ledove modryma ocima.

Jinak to jak bude tve dite vypadat je fakt prekvapko do sameho konce :lol: ja i manzel mame hnedozelene oci a tmave vlasy a mame svetlovlaseho a modrookeho klucinu (je fakt manzeluv) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
2.4.17 21:33

Jinak ja si spis spojuju povahu nositelu jmen s jejich jmenem. Takhle se mi zprotivila cela rada jmen. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze