Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se líbí pro kluka všechna, která jste vybrali. Možná ten Jan je takový nejuniverzálnější. Pro holku něco, co to trochu zjemní. Třeba Anna, Jana, Lucie,… ![]()
Gabriela se mi líbí k vašemu příjmení hodně. Mně by se líbila i Marina nebo Anita, Adina. Pro kluka by se mi líbil Štěpán.
Mě se k Vašemu příjmení líbí Andrejka. Jonáš Gallik je moc pěkné.
@Inaris píše:
Oliver Gallik třeba do moravské kotliny? Holky neblbněte.
Naprosto bezne jmeno, nebud tak zapskla.
Jan je super. Pak třeba ještě Tomáš, Lukáš, Jakub. Pro holčičku třeba Andrea nebo Barbora.
Gabriela Galliková se mi nelíbí. To Ga-Ga mi evokuje kachnu. Hned se mi vybaví:
Jan Gallik
Filip Gallik
David Gallik
Martin Gallik
Petr Gallik
Adrian Gallik
Nedávat nic končící na K - takže např. navrhovaný Dominik mi přijde spolu s příjmením víc než obtížné na výslovnost! to stejné Marek Gallik…
Asi bych ani nedávala nic s dlouhou samohláskou, to by se mi hodilo spíš k počeštělému Galík. Ale je to jen můj názor ![]()
Ga-Ga bych já nedala…
Líbí se mi třeba Iveta Galliková, Jana Galliková, Adriana Galliková, Sabina Galliková, Simona Galliková, Michaela Galliková, Evelin Galliková, Aneta Galliková, Tereza Galliková, Kamila Galliková, Darina Galliková, Karin Galliková, Veronika Galliková, Nikola Galliková…
@Anonymní píše:
AHoj, zrovna tu koukám na diskuze o jménech a tak bych ráda také podiskutovala. Čekáme s největší pravděpodobností kluka, ale zatím to je ještě takové nejisté (jednou řekli to, pak zase ono)Co by se vám líbilo? Pro holčičku se mi líbí Gabrielka, ale nevím, jestli to nezní v kombinaci tak trochu romsky
U kluka se nám líbí Šimon, Jan a hlavně Jonáš. Ale ještě hledáme dál, tak prosím o inspiraci.
Lepší by bylo Gabriel Gallik… Přece jen mně osobně to přijde jako jméno mužské ![]()
Zní to spíš jako byste byli Židé ![]()
Jména na A-:,
Adrian, Adolf, Aleš, Alfred, Artuš, Augustin, Alvís
Blahoslav, Bedřich, Blahomír, Bohdan, Bolemír/slav, Bořivoj, Bronislav, Branimír, Břetislav
Ctibor, Ctirad, Ctislav, Čestmír
Dalibor, Dalemil, Denys, Dobroslav, Drahoslav, Dušan
Edmund, Eduard, Egon, Erik, Ernest, Filibert, Felix, Ferdinand
Gilbert, Gustav, Haštal, Horymír, Hostivít, Hynek, Hostimír
Chrabroš, Chrudoš
Ingvar, Ivar, Ivo, Jaromír, Jasan, Jeronym, Jošt, Julian
Kilian, Křesomysl, Květoslav
Lev, Leopold, Leonard, Lubo(mí)r, Luboš, Lucian, Luca, Luděk, Ludomír/slav, Lumír
Marcel, Marian, Markus, Maxim, Medard, Mečislav, Merlin, Metoděj, Miloš, Mnata, Mnislav, Mojmír
Nikola, Norbert
Odin, Odolen, Oldřich, Osvald, Oskar, Osmund, Oto, Otokar, Otomar
Přemysl
Radomír, Radim, Rad(ov)an, Radoslav, Radovít, Radúz, Ralf (moudrý vlk), Ratibor, Ratislav, Robert, Rodan, Romuald, Rostislav
Silvan, Slaviboj, Slavomil/mír, Soběslav, Spytihněv, Stanimír/slav, Svatobor, Svatomír, Svatoslav, Svantovít, Svatopluk
Tórsten, Tór (Donar), Teobald
Vladislav/mír, Vavřinec, Veles, Vendelín, Vítězslav, Vincent, Vladan, Vlastimil, Vlastimír, Vlastibor, Vlastislav, Vlk, Vratislav, Vojslav
Zbyšek, Zbyněk, Zbigněv, Zdenek, Zlatan, Živan
Vácslav Alwin… „více slavný přítel“
Andrea Alan… „Mužný jelen“
Finn Alan… „bílý jelen“
Finn Vili… „bílý bůh Vili“
Finn Dag… „bílý den“
Krispin Alan… „kučeravý syn“
Kevin Alan… „jemně zrozený jelen“
Luka Milan… „milované světlo/posvátný les“
Hlavně bych nedávala Dalibor, Dalimil, protože by to časem byl Dalik Gallik a to by se mu asi nelíbilo
![]()
Pro chlapečka se mi líbí nějaká „tvrdší“ jména, když má „měkké“ příjmení, tudíž bych do jména volila spíše souhlásky a jména, která neobsahují písmeno L, nebo jen zřídkakdy, aby to neznělo moc ušišlaně. Např. - René, Richard, Robin, Robert, Radek, Sebastian, Maxim, Maxmilián, Jakub, Matyáš, Jonáš, Kryštof, Adam, Ondřej, Dominik, Jáchym, Petr, Matěj, Martin. Vyvarovala Stejně tak u holčiček - Marie, Petra, Vanesa, Kateřina, Martina, Viktorie, Gabriela, Tereza, Sofie, Natálie, Kristýna, Karolína, Emma, Veronika, Aneta, Lucie, Barbora, Julie, Zuzana, Nikola, Renáta, Radka, Romana, Šárka, Taťána - Tatiana, Timea, Patricie, Sára, Michaela, Markéta, Laura, Adriana, Daniela, Dominika, Sabina, Denisa, Thea -Theodora, Miriam, Ester, Justýna, Karin -Karina, Erika, Tamara… ![]()
AHoj, zrovna tu koukám na diskuze o jménech a tak bych ráda také podiskutovala. Čekáme s největší pravděpodobností kluka, ale zatím to je ještě takové nejisté (jednou řekli to, pak zase ono)
Co by se vám líbilo? Pro holčičku se mi líbí Gabrielka, ale nevím, jestli to nezní v kombinaci tak trochu romsky
U kluka se nám líbí Šimon, Jan a hlavně Jonáš. Ale ještě hledáme dál, tak prosím o inspiraci.