Společné spaní s miminkem v posteli

Jennie
3.2.12 15:37

Společné spaní s miminkem v posteli

Ahoj maminky,potřebovala bych poradit.Mám devítidenní miminko,jsme 5.den doma z nemocnice.Přestože jsem plánovala,že bude mimi spát v postýlce,kde mám i monitor dechu,jsem klidnější,když je stále u mě a radila mi to i laktační poradkyně kvůli rozběhnutí laktace.Nebojím se,že ho zalehnu,problém je,že nevím,jak je dobré ho ukládat.Spí mezi mnou a manželem,máme ho vloženo do velkého polštáře(ne péřového),který je vytvarován jako hnízdo.Klárce je tak asi dobře,spinká spokojeně,ale jde mi o to,že je v měkkém,jestli to není riziko.Matraci jsem přitom kupovala tvrdou…Není tam nějak propadlá,ale stejně mi to nedá.Co si o tom prosím myslíte?Děkuju za případnou odpověď !!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1816
3.2.12 15:43

ahojky,tak já malou dávala od narození jedině do postýlky,už kvůli tomu,že v postýlce ležela rovně,na matraci z kokosového vlákna,poprvé semnou spinkala až ted v pondělí,má sedum a půl měsíce a to jen proto,že je nemocná a musela spinkat hodně na bříšku a pořád se otčela na záda a tak jsem jí hned otočila na bříško.Jinak spinká výhradně v postýlce.Ráda bych se s ní tulila v posteli,ale v postýlce to je pro ni lepší,hlavně kvůli zádíčkům a taky bych se i bála,že do ní nějak bouchnu,ve spánku člověk nikdy neví :nevim: :nevim: :nevim: Ale je hodně maminek,co jejich miminka spinkají jedině s nima v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.2.12 15:45

Jennie,
pokud si myslíš, že je to pro tvé dítě takhle dobře, pokračuj v tom, nic se jí nestane. Nejstarší dcera se mnou spala v posteli od narození do pěti let a žádné následky to na ní nezanechalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
3.2.12 15:46

Miminko bych si do postele klidně brala, ale nedávala bych ho na polštář. Hnízdo bych mu třeba udělala, ale ne pod ním - kolem něj, třeba z kojicího polštáře. Tak, aby sice bylo zabalené, zavinuté, ale přesto leželo na pevné podložce.

My jsme taky s dcerou jeden čas spávali, ale neležela mezi námi - ležela mezi mnou a svou postýlkou přiraženou k boku naší postele. Byla jsem klidnější, protože jsem měla jistotu, že se manžel v noci nepřetočí a třeba ji nějak ze spánku neuhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
3.2.12 15:47

já si taky myslí,že v postýlce na rovným by to bylo pro její zádíčka lepší,ale pokud ji chceš mít raději u sebe(taky jsem si malou k sobě párkrát vzala),tak třeba ji měj jen v zavinovačce,to bude taky rovně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
3.2.12 15:47

Já jsem byla ochotna pro vyspání se udělat cokoliv,klidně si nakvartýrovat na několik let dítko k sobě do postele :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
3.2.12 15:48
BohunkaP píše:
Miminko bych si do postele klidně brala, ale nedávala bych ho na polštář. Hnízdo bych mu třeba udělala, ale ne pod ním - kolem něj, třeba z kojicího polštáře. Tak, aby sice bylo zabalené, zavinuté, ale přesto leželo na pevné podložce.
My jsme taky s dcerou jeden čas spávali, ale neležela mezi námi - ležela mezi mnou a svou postýlkou přiraženou k boku naší postele. Byla jsem klidnější, protože jsem měla jistotu, že se manžel v noci nepřetočí a třeba ji nějak ze spánku neuhodí.

taky jsme to tak měli,chlap by dítko určitě zalehl :roll: :lol: :lol: TO bych nemohla ani usnout a pořád bych ho musela hlídat,jestli už se k prckovi neblíží :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.2.12 15:51

Obě děti jsem pokládala normálně vedle sebe na matraci. Starší spal většinou mezi náma a jelikož tam spí dodnes, tak malá je na kraji - máme tam přiraženou postýlku bez bočnice. Když dobře zabere, je v ní, když vyžaduje kontakt, tak u nás v posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
3.2.12 15:55

Asi bych ji taky dala přímo na matraci a případně udělat hnízdečko kolem, nebo zavinovačku. S druhou dcerkou jsem spala od narození v posteli, hlavně kvůli nočnímu kojení. Jako úplné miminko jsem ji měla v rychlozavinovačce a potom už jen tak na matraci přikrytou mojí peřinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
3.2.12 15:55

Jo a měla jsem ji vždycky mezi mnou a zdí (kvůli tomu jsme dali postel ke zdi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.2.12 15:56

Když si vezmeš, kolik let jsou vynalezené postýlky s tvrdou matrací a kolik let předtím spala miminka u maminek… Nebála bych se=)
I Kiedroňová doporučuje miminka ukládat do péřové peřinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.2.12 15:59

Tak můj syn spal od narození jedině mezi náma v posteli.V postýlce spal jen ve dne.
Asi bych ho nedávala na polštář,přece jenom na matraci leží pěkně rovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
3.2.12 16:01

Taky jsem byla přesvědčená že si dítě do postele nevezmu. A vydržela jsem to asi první dva dny po příchodu z porodnice. Pořád jsem ji kontrolovala jestli dýchá, jestli je přikrýta atd. Pak jsem zjistila že když je u mě že je to daleko lepší. I kvůli kojení. Nemusím nikam lítat a nejsem pak tak unavená. Když jsme si přivezli druhý tak už šlo zrovna ke mě. A je to naprosto v pohodě. Já jsem taky spala s našima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 16:02

Já jsem s druhorozeným spala od narození, nedělala jsem hnízdo, i jsem si dávala pozor, aby v jeho dosahu nebyl nějaký polštář, dítě ještě neovládá otáčení hlavičky, kdyby se nějak nosem opřelo o nějakou měkkou podložku, tak by z toho byla tragédie. Spal s hlavou podloženou klasickou plínou. Spal na mé straně, protože muž když spí, tak o sobě neví, takže bych se bála, že dostane loktem.
Na postel jsem už při prvním dítku kupovala cestovní zábranu, takže se nemusím bát, že mi spadne :palec: První se mnou spal cca od 5-6m do 9m, zpočátku bez zábrany a byla jsem fakt vycukaná, ajk jsem se bála, že spadne, pak už jsem spala klidně.

edit: jen dodám, že před nějakými 2t jsem přestěhovala do postýlky, ale průběh u nás byl ten, že nejdřív se z postele odstěhoval muž, pak já, mimino si tam trůnilo samo na manželské posteli :mrgreen: S malým mimčem jsem se v klidu vyspala, ale se starším, které už se hýbe a spí lehčeji, tak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.2.12 16:06

ahoj, taky spím s malou, ale já jsem sama, takže jí mám vedle sebe u zdi. Kousek jsem pošoupla polštář a dala jsem jí tam pod hlavu plínku, takže spinká normálně na mojí matraci a ne na žádném polštáři.. Zezačátku jsem se taky trochu bála a dávala jí do zavinovačky a opřela jsem ji o čalouněný bok postele, ale asi po týdnu jsem jí začala ukládat normálně.. Dávám jí do flísového spacího pytle a ještě je pod mojí dekou, máme totiž v ložnici kosu.. a přes den spí v obýváku na sedačce (je naštěstí dost široká..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí