Spolkla baterii?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
I24
35
7.6.16 14:34

Spolkla baterii??

Zdravím, dcera, rok a půl včera odpoledne možná spolkla kulatou baterku velkou jako dvoukoruna, nevím to jistě, ale nemůžu ju nikde najít, prohledala jsem celý byt a nic, jen prázdný ovladač bez baterky. Jeli jsme na pohotovost, kde udělali malé rentgen, jenže ma fobii z doktorů a tak nespolupracovala a zrentgenovali pouze bříško, jícen ne. Nic nenašli, ptali se na změnu nálady, zvracení atd. nic z toho dcera nemá, je normální veselá, jí, pije, hraje si, pořád hledám tu baterku, ale prostě už nevím, kde mám hledat nikde není a já mám hrozný strach, myslíte, že kdyby baterka zůstala v jícnu, když v bříšku není, že bych to už poznala? Mám strach že tam někde uvízla, nevím co dělat, jet znovu na rtg?? Nikdy si tohle neodpustím, ten strach je šílený, poradte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
7.6.16 14:37

Nepomohlo by sono na chirurgii? Jestli se brani, tak ji proste capni, utesuj a ona tu chvilku zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
7.6.16 14:39

Baterka by uz rozleptala sliznice… myslim, ze ji nespolkla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
7.6.16 14:46

@I24 taky se přikláním k tomu, že je někde doma zapadlá, že v těle už by udělala takovou paseku, že by se o ní vědělo a hlavně si neumím představit, že by dítě spolklo 1,5 cm baterku. Spíš se mohla zakutálet někam, kde tě nenapadlo hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.6.16 14:48

Nedovedu si představit, že by dítě spolklo takhle velkou baterku bez nějakého zakuckání, dušení. Takže bych se přiklonila spíš k tomu, že je někde zapadlá.

• Citovat
  • Upravit
9935
7.6.16 14:51

Moc se mi nepozdává, že by spolkla takovou baterku a ani se třeba nezakuckala, myslím, že ji jen hodně dobře „schovala“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.6.16 15:11

V jícnu by baterka tak rychle nezkorodovala. To se děje až v žaludku působením HCl.

RTG hrudníku by nebylo od věci, zaseklé předměty v hltanu a jícnu nadělají paseku traumatizací a otokem tkáně i když nejsou sami o sobě nebezpečné. Při RTG není potřeba přece až tak velká spolupráce, buď vysvětlím a pochopí nebo čapnu a za vteřinu je snímek na světě.
RTG je pro tuto situaci signifikatnější než USG, tam bude spoustu fenoménů.

Baterie je relativně kulatá a velká, podle mně by jí jídlo protlačilo do žaludku, pokud by po spokolnutí něco jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.6.16 15:12

I kdyby se ji povedlo tu baterku nejak spoknout, tak by musela byt v brichu. pokud by se sekla nekde v jicnu, tak by dcera urcite nebyla v pohode. ;)
taky sazim na to, ze bude nekde zakutalena. my uz jsme nemohli nekolik dni najit vetsi veci nez baterku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.6.16 15:13

Hledala bych dál, pokud bych během dneška nenašla, jela bych určitě znovu na vyšetření. Baterka se nazčne „rozpouštět“ a leptat hned, ono to chvíli trvá, takže to nemusíte vůbec poznat. A potíže můžou nastat až po delší době, klidně i v řádu měsíce, ale to už může napáchat nevratné škody. Přeji ať baterku najdete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
7.6.16 15:26

@I24 moje dcera tuhle kulatou baterku spolkla, kdyz mela 2roky. Hned jsme jeli na rtg, baterka byla videt v zaludku. Musela jsem ji hlidat, jestli nezvraci, nekrvaci, nema bolesti. Cekali jsme 2 dny, jestli baterka nevyjde, kdyby ne, meli jsme prijit na dalsi rtg. Je dulezite, aby se baterka posunovala a nezustala na jednom miste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
I24
35
7.6.16 15:34

Děkuji všem za odpovědi, právě v bříšku nic neměla a kdyby to měla někde v jícnu, tak myslíte, že by malá to poznala? Že by jí něco bylo? Nebo že by se to poznalo v řádech měsíců i kdyby to bylo v jícnu? Nebo jen v bříšku? Jinak si taky myslím, že to nespolkla, ale ten strach prostě.. Zas ji brát na RTG? A myslíte, že mi malou vezme sociálka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.6.16 15:38

@I24 proč by vám malou měla brát sociálka? POkud jinak fungujete jako normální rodič, tak přece není důvod, aby to sociálka vůbec věděla. Pokud by za takovéto věci sociálka brala děti, tak je půlka republiky bez dětí. Jsme jen lidé ne stroje, nelze uhlídat všechno i když se člověk snaží a opečovává ty svoje poklady jak jen jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
I24
35
7.6.16 15:41

@vertigo A můžu se zeptat, po jak dlouhé době byla vidět v žaludku? Poznala jsi, když ji spolkla, jakože kuckala nebo tak? Malé dělali RTG asi za hodinu a půl od možného spolknutí a vidět nebyla právě, tak jestli je možné, aby byla v jícnu a dcera neměla potíže? Normálně jedla i pila a nic ji nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
I24
35
7.6.16 15:47

@Lanna1 Protože to je něco, co se prostě nesmí stát, vlastně jsem ji přímo ohrozila na životě, strašně si to vyčítám. myslela jsem třeba, že na pohotovosti mě nahlásí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.6.16 16:05

@I24 Většinou se hlásí buď opakované návštěvy pohotovosti nebo podezřelé okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák