Spolubydlení 30+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
207
20.6.16 12:53

Já když jsem chodila po inzerátech na spolubydlení, tak v 90% případů to byli na pohled úplně normální lidi, vyskoškoláci, bydlení kultivovaný. Myslím, že se moc nedá srovnávat možnost spolubydlení Praha - Havířov a vlastně ani jakékoliv menší město. V Praze je nabídek mraky, bydlí takhle spousta lidí. Dle mého to je dobrý na přechodnou dobu, kdy si člověk rozmyslí, že buď si vezme hypo nebo půjde do toho podnájmu…nebo se seznámí s chlapem a řeší to spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
20.6.16 13:15

Spolubydlela jsem více než polovinu doby věku 20-31 (než se objevil manžel). Výhody: cena nájmu, nemusela jsem pořizovat věci jako pračka nebo lednička, minimální starosti se stěhováním (takže nebyl problém např. zkusit si žít s chlapem, zjistit, že to není ono a zase se přestěhovat do nějakého spolubydlení třeba za půl roku, případně si spolubydlení držet a trávit u chlapa třeba 80% času). Nevýhody to ale samozřejmě má taky. Doporučila bych určitě: pracující spolubydlící (studentské pařby nejsou ve třiceti nic moc), ve smlouvě vyřešené nedoplatky/přeplatky energií, zamykatelný pokoj.
Známá se mi taky divila, že spolubydlím, když slušně vydělávám (ona taky, ale vrážela to do nájmu hezkého bytu a ženských zbytečností), no a ve třiceti jsme obě byly single a shodou okolností řešily nové bydlení. Já šla do svého se slušně našetřeným základem, ona musela opustit nájem a přemýšlela, kde vezme na kauci.
Jo a doporučuju seznamku pro starší lidi Přijď a potkej, já mám odtamtud výbornou kamarádku a schází se tam docela fajn lidi (tedy před šesti lety to tak bylo, snad se nezkazili).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
20.6.16 15:23
@Anonymní píše: [ @dalmati můžeš mi ten odkaz poslat ještě jednou prosím, nejde mi to otevřít :-(

Jinak to je právě to, spolubydlení je velká úspora, ale hrozně se bojím, že člověk neví co je ten druhý zač…známá má spolubydlení (je z Havířova) a chytla psychopatku hodně velkou

Nejhorší je, že by to vyřešilo najít si chlapa, ale to je právě to, co je beznadějný v tomhle věku, hledám a není ani kde… :pocitac:

I chlap může být psychopat a stěhování je pak náročnější a víc bolí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.16 21:12

No bohužel počet lidí v mém okolí, kteří jsou nezadaní klesl asi na 2% - zbytek má rodinu, děti, čekají dítě a nebo dělají dítě apod… :-(

Ta známá z Havířova se právě bude v srpnu stěhovat do bytu s další kamarádkou z Havířova, která sem taky míří :nevim:

Jinak nevím, je to fakt krize, prostě sehnat byt kolem 9500,– včetně všeho není snad možné a víc se mi nechce dávat…

jinak chlapa vzdávám, prostě kamkoliv přijdu jsou všichni zadaní a když nebyli, tak to byla hrůza (exekuce, maminka nosí obědy apod…)

• Citovat
  • Upravit
20.6.16 21:26
@Anonymní píše:
inak chlapa vzdávám, prostě kamkoliv přijdu jsou všichni zadaní a když nebyli, tak to byla hrůza (exekuce, maminka nosí obědy apod…)

Holká,, pojď ke mě, já tě obejmu, naprosto tě chápu co prožíváš…nedávno jsem taky hledala muže…a našla jsem až na 20 schůzce. Chlapi většinou už použití, plno alimentů na krku, dluhu, půjčky, exekutor za prdelí, většina z nich neměla ani vlastní bydlení anebo měli tak nízký plat, že když vše poplatili na alimentech a různých splátkách za nesmysly, zbylo jím 6 tisíc na život…bože takové ani omylem, si pak takového nastěhuj domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
21.6.16 10:47

Ahoj, taky sháním bydlení, nejlépe 1kk nebo větší garsonku v PRAZE

ideálně kolem 30 metrů (min. 28) se spotřebiči a případně základním nábytkem (nemusí být)

ale cenově do 9600,–

kdybyste věděly o hezkém, čistém bytě, dejte mi prosím vědět SZ!!!

BUDU VÁM VDĚČNÁ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
21.6.16 19:47

Jestli se chcete udržet v Praze, jděte do toho. Hodně lidí se kouslo a dalo to. Nic netrvá věčně, seženete lepší práci, odjedete do zahraničí, zamilujete se… Život je změna. ALE nemusíte přece bydlet zbytečně v Praze. Stačí bydlet za Prahou, jako statisíce dalších a dojíždět a nejdete super levný nájem a celý byt bude váš. To se nedá nic dělat, když nemáte peníze. Nejlepší jsou městečka na vlaku. Z Hlaváku z Masaryčky je to hodina cesty a budete ve svém a mít svatý klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.16 21:48

Ahoj, já jsem ze spolubydlení zoufalá, psychicky to vůbec nezvládám. Chtěla bych mít svůj klid, abych si mohla dělat co chci, kdy chci. Strašně mi to vadí, že musím bydlet s lidmi, s kterými ani bydlet nechci, překáží mi. Bydlím v Praze, mám čistý příjem cca. 10.000,– Kč + zhruba 2.000,– Kč stravenky. Z toho vážně nemám šanci mít svoje bydlení. V práci mě to baví, i pracovní doba mi vyhovuje. Jsem ráda, že se nemusím dřít někde v supermarketu, nebo být dlouhodobě nezaměstnaná, to už jsem si obojí vyzkoušela, proto jsem vděčná za moji současnou práci. Ale prostě jsem nešťastná z toho bydlení, vůbec nevím, co mám dělat. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.16 07:55

Ahoj, já jsem přesně z těchto důvodu do spolubydlení nešla, kromě toho je mi 30+ a v tomto věku mi to už ani nějak nepřišlo úplně OK, hlásili se mi samý mlaďoši :zed:

Našla jsem po dlouhé době podnájem za 9500,– se vším všudy, ale samozřejmě je to byt s umakartovým jádrem, žádná hitparáda…ale má to i balkon teda a celkem 38metrů, takže za ty peníze je to super

ale jinak musím říct, že život single v Praze je naprostá katastrofa, pokud člověk nevydělává aspoŃ 25 čistýho, já jsem státní správa, takže dávám přes půlku platu na podnájem a nemám z toho vůbec nic tadááááá

a nejvíc mě ničí to, že dávám peníze do cizího a ještě vydřiduchovi, kterej těch bytů má víc, ale na hypotéku můžu zapomenout :-(

• Citovat
  • Upravit
2.12.16 09:25
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem ze spolubydlení zoufalá, psychicky to vůbec nezvládám. Chtěla bych mít svůj klid, abych si mohla dělat co chci, kdy chci. Strašně mi to vadí, že musím bydlet s lidmi, s kterými ani bydlet nechci, překáží mi. Bydlím v Praze, mám čistý příjem cca. 10.000,– Kč + zhruba 2.000,– Kč stravenky. Z toho vážně nemám šanci mít svoje bydlení. V práci mě to baví, i pracovní doba mi vyhovuje. Jsem ráda, že se nemusím dřít někde v supermarketu, nebo být dlouhodobě nezaměstnaná, to už jsem si obojí vyzkoušela, proto jsem vděčná za moji současnou práci. Ale prostě jsem nešťastná z toho bydlení, vůbec nevím, co mám dělat. :(

10 tisíc čistý příjem? V Praze? A co konkrétně děláš? Uvažovala jsi o změně práce za více peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.16 16:03
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem přesně z těchto důvodu do spolubydlení nešla, kromě toho je mi 30+ a v tomto věku mi to už ani nějak nepřišlo úplně OK, hlásili se mi samý mlaďoši :zed:

Našla jsem po dlouhé době podnájem za 9500,– se vším všudy, ale samozřejmě je to byt s umakartovým jádrem, žádná hitparáda…ale má to i balkon teda a celkem 38metrů, takže za ty peníze je to super

ale jinak musím říct, že život single v Praze je naprostá katastrofa, pokud člověk nevydělává aspoŃ 25 čistýho, já jsem státní správa, takže dávám přes půlku platu na podnájem a nemám z toho vůbec nic tadááááá

a nejvíc mě ničí to, že dávám peníze do cizího a ještě vydřiduchovi, kterej těch bytů má víc, ale na hypotéku můžu zapomenout :-(

No mně na třicet teprve táhne, ale spolubydlení mě štvalo vždycky, ještě i na škole, ale tehdy jsem to nějak přežila. Jenomže teď když je přede mnou ta vidina, že budu muset ve spolubydlení žít hodně dlouho možná i do konce života, tak je mi z toho zle.

Tak to jsi našla pěkný a i velký byt za tu cenu, já nemám ani na nějaký úplně malinký. To chápu, že tě to štve cpát peníze do cizího, ale když to jinak nejde, tak co se dá dělat.

@hudečice Dělám ve státní správě, byla jsem ráda, že aspoň nějakou práci jsem našla. Nad změnou práce jsem samozřejmě přemýšlela, ale vybírat si nemůžu, nemám moc co nabídnout, jazyky neumím, jsem introvert a dost pomalu chápu. K rodičům se mi zpátky jít nechce, proto jsem odešla do Prahy, doma mě to už štvalo. Tak snad jedině odstěhovat se do nějakého menšího města, kde bude levnější nájem, jít tam makat do supermarketu a držet hubu. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max