Spolubydlení s důchodcem

Anonymní
6.10.11 16:48

Spolubydlení s důchodcem

Ahoj holky, mám dotaz…je tu někdo z vás kdo bydlí u svých prarodičů a je to bez komplikací? S manželem jsme se přestěhovali k mému dědovi (75 let) a někdy mám opravdu pocit, že to nevydržím, a řeknu mu ať zavře pusu, nejhorší je když mě přesvědčuje o své pravdě. Zvykly jste si? Nebo jak toto probíhalo u Vás???? Podotýkám že tu bydlíme teprve cca 14 dní, a už asi začínám mít ponorku…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
6.10.11 16:55

Nebydlim, ale jezdime na chalupu, kde jsme s prarodici. Dali nam nejake penize a jsou take z mesta a maji tu svuj pokojik… babicka je skvela, pomaha kde muze, kdyz neco nechci, staci ji jemne naznacit a pokud neco potrebuje, pekne me poprosi…kdezto deda… :cert: nejchytrejsi vseznalek, ktery je egoisticky a vztahovacny!!! :pocitac: Naucila jsem se s nim zit, kdyz je nejhur, neberu si servitky a odkazu ho do patricnych mezi, ale vzdycky mame kam utect, do vecneho „bydleni“ bych asi nesla…
Ale chce to trpelivost :kytka: hodne sily :kytka: a jeste vice tolerance :kytka: on si jako stary clovek bohuzel neuvedomuje, jak se chova, kor, kdyz se tak choval trictvrte stoleti!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 17:06

no tak to se naprosto shoduje s mým dědou, původně jsme do společného bydlení jít nechtěli, je to rok, co umřela babička. No a asi před půl rokem děda začal…pojďte sem bydlet, je to barák se zahradou, já mám svůj pokoj, přece nebudete platit tak nehorázný nájmy atd… on už hodně špatně vidí, do toho má umělý vývod. No když jsem otěhotněla, řekli jsme si že to pomůže oběma stranám, nám finančně (úspora 10 tis měsíčně) a jemu psychicky a kdyby se nedej bože něco stalo, někdo tu bude, přece jen skoro nevidí.....no ale teda teď nevím.....

• Citovat
  • Upravit
9649
6.10.11 17:10

No to s tou pomoci je porad pravda pro obe strany, ale asi to nebude tak ruzove a deda urcite nebude porad sedet jen ve svem pokojicku, ze jo… :nevim:

Ale urcite ho mas i rada, je to deda a myslim, ze vam fakt pomohl a usetri vam o spousty penizku!!!

Co ti mam poradit? Muzes se na to divat i z materialni stranky no, treba to potom budes lepe snaset! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 17:26

On děda je naprosto v pohodě, ale jen do té doby než si přihne… :-? já tady samozřejmě nehledám radu vydrž to/nevydrž to ale spíš mně jen zajímalo, jestli je to standartní nebo ne, samozřejmě jsem čekala, že to úplně ideální nebude, a připravila se na to, to ani nikdo nemůže čekat, že to soužití bude bez jediného problému, ale jak říkám, spíš mě zajímalo, jak to mají ostatní…asi jsem chtěla slyšet že v tom nejsme samy a že se to v pohodě zvládnout dá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1955
6.10.11 17:27

ahujky bydlíme u manželovo babičky, které je 76let, jak píšeš hůře vidí, jezdí 3× t na dialýzu. Snaží se pomáhat, to ju, ale kolikrát mi příjde, že nás spíš hlídá, manžel jde na jedno pivo bezemně (těd do hospod nechodím) a už mi to vyčítá. Když jedu k doktoru nebo do práce pro věci, tak že se už rovnou můžu do velkoměsta odstěhovat. Občaas je na zabití a nekdy milionová. Hlavně ted s houpáním hormonů něco přejdu a něco ne. Je to mrzuté, ale jsme jiná generace a názor nebudeme mít nikdy stejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 17:31

no tak to naprosto chápu, tady to asi bude podobný, taky mi připadá že mě pořád hlídá, pořád chodí koukat co dělám, a jak to dělám, a proč to dělám, ale je zkrátka hrozně zvědavej, no :lol: taky jsem si říkala, že by bylo lepší, kdybych chodila do práce, ale jsem doma, jelikož svojí práci nemůžu v těhu vykonávat :-? no asi mi nezbyde než to překlepat. Manža to má lepší, ten je od rána do večera v práci …jak já mu někdy závidím :mrgreen:

Oldík píše:
ahujky bydlíme u manželovo babičky, které je 76let, jak píšeš hůře vidí, jezdí 3× t na dialýzu. Snaží se pomáhat, to ju, ale kolikrát mi příjde, že nás spíš hlídá, manžel jde na jedno pivo bezemně (těd do hospod nechodím) a už mi to vyčítá. Když jedu k doktoru nebo do práce pro věci, tak že se už rovnou můžu do velkoměsta odstěhovat. Občaas je na zabití a nekdy milionová. Hlavně ted s houpáním hormonů něco přejdu a něco ne. Je to mrzuté, ale jsme jiná generace a názor nebudeme mít nikdy stejný…
  • Citovat
  • Upravit
16291
6.10.11 17:40

Bydlela jsem a to aby zavřela babička pusu jsem jí také řekla. Bohužel to nebylo nic platné .)

Nejhorší bylo když se narodil malý a začal kolotoč - co mu zas děláte, proč mu ubližujete? Nesměl ani kníknout, jinak hned přiletěla a nadávala že mu ubližujeme; že má hlad nebo je mokrý ji nenapadlo ani jednou :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.10.11 17:53
Anonymní píše:
On děda je naprosto v pohodě, ale jen do té doby než si přihne… :-? já tady samozřejmě nehledám radu vydrž to/nevydrž to ale spíš mně jen zajímalo, jestli je to standartní nebo ne, samozřejmě jsem čekala, že to úplně ideální nebude, a připravila se na to, to ani nikdo nemůže čekat, že to soužití bude bez jediného problému, ale jak říkám, spíš mě zajímalo, jak to mají ostatní…asi jsem chtěla slyšet že v tom nejsme samy a že se to v pohodě zvládnout dá :mrgreen:

Ty vo.e nebydlis s mym dedou??? Nesnasim, kdyz si k lahvi jen cichne - ne ze by byl alkoholik! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
6.10.11 17:59

Babi naštěstí nepije :)
ale to už ted mame se psem omylem mu šlápnem packu nebo ho oděženu aby to nedělal a je zle… Tak já dělám jakoby sama na sebe, takže si to řídím sama, ale babi musí věddět vše. Občas mě štvě když chce vedět i kdy se vrátím. Manžel je sice doma, ale jemu nic neřekne pač ji moc neřeší, ona to ví tak to drtí do mě a já si pak vyleju srdíčko manžela.. Takže blázinec taky dobrej :pankac: A TO NECHCI VIDĚT AŽ SE NÁM NARODÍ PRINCEZNA NAŠE :zed: už ted posloucám co bylo před 50lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
6.10.11 17:59

Taky bydlíme s mými prarodiči. No je to teda sílá. U nás nemusí ani pít, aby byli na zabití. Občas je to maras 8-o 8-o 8-o Ze začátku to bylo fajn, teď už je to horší a horší. Nejlepší den je, když je vůbec nevidím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bohužel jakmile zavelí musí se pracovat - takže pořád chodí s větama „bylo by třeba pokosit zahradu, bylo by třeba pořezat dřevo, bla bla bla“ a tím myslí okamžitě všeho nechej a dělej to, co ti říkám. Když ne, uvidíš jak umíme být nepříjemní :pocitac: A že opravdu umí :roll: Chce to pevné nervy a pouštět jedním uchem dovnitř, druhým ven. Už se nezmění, tak je třeba to vydržet a nedoufat, že to bude lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
6.10.11 18:00

ale žijem s ní 3 roky ale vždy se to dá nějak zvládnout, a pravda hodně finančne pomůžou. Tak zas mají strach o nás a my jim hodně vděčíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
6.10.11 18:02
Weruska píše:
Taky bydlíme s mými prarodiči. No je to teda sílá. U nás nemusí ani pít, aby byli na zabití. Občas je to maras 8-o 8-o 8-o Ze začátku to bylo fajn, teď už je to horší a horší. Nejlepší den je, když je vůbec nevidím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bohužel jakmile zavelí musí se pracovat - takže pořád chodí s větama „bylo by třeba pokosit zahradu, bylo by třeba pořezat dřevo, bla bla bla“ a tím myslí okamžitě všeho nechej a dělej to, co ti říkám. Když ne, uvidíš jak umíme být nepříjemní :pocitac: A že opravdu umí :roll: Chce to pevné nervy a pouštět jedním uchem dovnitř, druhým ven. Už se nezmění, tak je třeba to vydržet a nedoufat, že to bude lepší :mrgreen:

to máš svatou pravdu, jen u nás je to naopak.
Proč nenecháte narůst tu travičku, vy ji pořád sekáte, tam rostou sedmikrásny a pampelišky a vy je ničíte… no.. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 18:18

no holky, koukám že je to všude stejný. Já už si teda stěžovat nebudu :mrgreen: ale teda řeknu vám, dnes jsem se pěkně vytočila, a na dědu pěkně řvala. Chudák. :lol: jenže ty nervy, do toho hormony..... :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
9649
6.10.11 18:22

My mame s dedou hodne podobny povahy (boze tak si rikam ze jednou snad nebudu jako on)!!! Oba hned vybuchneme a proto u nas sem tam litaji i sprostsi slovicka a mame Italii :andel:
Na druhou stranu bereme, ze jsme prudsi povahy, vyrikame (vyhadame) si to a za tri hodky se uz k tomu nevracime… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová