Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sponzorský dar bude vznešený název pro úplatek. Sponzorský dar se dává jen tak, ne s očekáváním, že ti za to vezmou dceru do školky, ne?
Netuším, proto se ptám ![]()
Nerada bych tím někoho urazila.
@sunshinegirl píše:
Sponzorský dar bude vznešený název pro úplatek. Sponzorský dar se dává jen tak, ne s očekáváním, že ti za to vezmou dceru do školky, ne?
Byla jsem na tom podobně, nabídla jsem celoroční kroužek pro děti ze školky zdarma. Syna přijali, za úplatek to nepovažuji, jelikož z toho nikdo nic neměl
Prostě bych řekla že o místo fakt stojím a že jsem připravená kvůli tomu se školkou nadstandardně spolupracovat, třeba formou nákupu potřebného materiálu nebo tou fyzickou výpomocí. Jako pokud jde o to aby vás vybrali, když se uvolní místo (tak jsem to měla já), tak nevidím důvod proč by to bylo něco nelegálního.
U nás dávají sponzorský dar rodiče dětí, které už školku navštěvují s dělají to proto, že chtějí určitě ne z důvodu, který píšeš ty ![]()
Úplatek opravdu nabízet nechci ![]()
Manžel (jeho firma) loni pro jednu školku něco dělal jako sponzorský dar a ředitelka mi teď při zápisu dala najevo, že jestli chceme být přijatí, zařídí to ![]()
No odmítla jsem to, nejen proto, že školka byla dost mimo naše bydliště.
Ale tak ten sponzorský dar byl ale ofiko ![]()
Ta zní hezky, hezky jsi to vysvětlila ![]()
Díky za příspěvek.
@sicinka13 píše:
Byla jsem na tom podobně, nabídla jsem celoroční kroužek pro děti ze školky zdarma. Syna přijali, za úplatek to nepovažuji, jelikož z toho nikdo nic nemělProstě bych řekla že o místo fakt stojím a že jsem připravená kvůli tomu se školkou nadstandardně spolupracovat, třeba formou nákupu potřebného materiálu nebo tou fyzickou výpomocí. Jako pokud jde o to aby vás vybrali, když se uvolní místo (tak jsem to měla já), tak nevidím důvod proč by to bylo něco nelegálního.
Samozrejme ze je to korupce, maskovana bohulibou cinnosti, nicmene jev, ktery deformuje nasi spolecnost… Pak se nedivte, v cem zijeme. ![]()
@Moucharda tak ona nežádá aby někoho vyhodili a přijali jí dítě. Ale aby jí vybrali až se uvolní místo. U soukromé školky, která může mít kritéria jak chce (naše měla třeba pohovor s rodiči), tak fakt nevidím co je na tom odsouzení hodného.
Jakože doneseš sponzorský dar ve formě peněz a budeš očekávat, že vezmou dítě do školky? Tak to je úplatek ![]()
@Anonymní píše: Úplatek opravdu nabízet nechciManžel (jeho firma) loni pro jednu školku něco dělal jako sponzorský dar a ředitelka mi teď při zápisu dala najevo, že jestli chceme být přijatí, zařídí to
No odmítla jsem to, nejen proto, že školka byla dost mimo naše bydliště.
Ale tak ten sponzorský dar byl ale ofiko
Sponzorský dar sice ofiko, ale to, že by vám za to případně přijali dítě, tím už by se asi ani jedna strana nechlubila, že ![]()
A začíná to už od školky, uf ![]()
@sicinka13 Ano, výsledky přijímacího řízení jsou už hotové, kdo měl nárok, byl přijat. Opravdu mi jde jen o to, pokud se uvolní místo.
Ale teda u této soukromé školky platí pro přijetí taky to kriterium věku dítěte.
Add korupce, já to chápu, opravdu nechci někomu něco strkat do kapsy.
Nechci tu nechat vzniknout diskuzi o úplatcích a rozčílit vás.
Jen jsem opravdu nevěděla, jak to je.
My o to ale zájem neměli a nemáme.
To jsme věděli od začátku.
S žádným úmyslem to manžel opravdu nedělal.
@KPKristy píše:
Sponzorský dar sice ofiko, ale to, že by vám za to případně přijali dítě, tím už by se asi ani jedna strana nechlubila, žeA začíná to už od školky, uf
@Anonymní píše:
@sicinka13 Ano, výsledky přijímacího řízení jsou už hotové, kdo měl nárok, byl přijat. Opravdu mi jde jen o to, pokud se uvolní místo.
Ale teda u této soukromé školky platí pro přijetí taky to kriterium věku dítěte.**Add korupce, já to chápu, opravdu nechci někomu něco strkat do kapsy.
Nechci tu nechat vzniknout diskuzi o úplatcích a rozčílit vás.
Jen jsem opravdu nevěděla, jak to je.**
Tam ale není nic mezi. Buď je to úplatek, anebo nic nedáš ![]()
Sponzorský dar školce já vnímám například tak, jak to dělám tam, kde chodí moje děti - na Vánoce jsem do obou tříd mých kluků donesla balíky papírů na kreslení nebo teď se mi do ruky dostalo asi milion pastelek, které bychom nevykreslili ani za tři životy. Tak jsem je dala do školky. Nebo na nějakou akci upeču muffiny. Tohle vnímám jako sponzorský dar. Nebo teda spíš dáreček.
Ale že bych nesla peníze někam, kam ještě dítě ani není přijaté, to je jasný úplatek, ať to nazvěš jakkoli ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Radši anonymně.
Dcera se nedostala do školky, ani do státní, ani do soukromé.
Slyšela jsem, že se dávají sponzorské dary, ale nejsem si jistá jakým způsobem
a jestli to není jen vznešený název pro úplatek
Přemýšlím, že bych zavolala do té soukromé školky a že bychom sponzorský dar nabídli, aby v případě, že jim někdo vypadne, přijali dceru.
Určitě nechci dělat nic nelegálního!
Zajímá mě, jestli se toto děje legálně. Školka, kterou jsme vybrali je oproti jiným levná, takže se nám to vlastně nakonec vyplatí.
Jde mi teda ale především o kvalitu školky, moc ráda bych dceru dala právě sem.
Díky.