Sport ve III. trimestru

104
18.6.11 12:51

Sport ve III.trimestru

Ahoj holky,
jsem ve27tt,a děsím se váhy,co mi ukazuje..8kg navíc..začínala jsem na83kg(174cm),3kg jsem vyzvracela,a teď mám 88kg..je mi úplně špatně z představy,kolik budu mít na konci..tak jsem začla pořádně s pohybem..před těhot.jsem ho měla více než dost,kolo,posilovna,hodinové procházky..začla jsem jezdit aspoň doma na rotopedu,denně tak70min,při nízké tepovce..teda zezačátku to byl záhul,od zač.těhotenství jsem jen chodila občas na procházky(nevolnosti do17tt),takže po odšlapání hodinky na rotop. jsem zajela do postele a tak 1,5h spala :-)
Ale po týdnu je to už v poho..a co Vy,sportujete ještě nějak?Celkem mi to denní ježdění pomáhá v tom,že rozhýbu lymf.systém a moc neotékám,na to jsem trpěla vždycky,a říkám si,že i porod zvládnu lépe,když budu mít nějakou kondičku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
18.6.11 13:02

Jestli se u toho cítíš dobře a přijde ti, že ti to pomáhá, děláš to s rozmyslem, tak co by ne…

Já bych zařadila max. dlouhé procházky, ale já nejsem sportovec, takže u mě by byla pěkná blbost začínat se sportem ve 3. trimestru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.11 13:15

ahoj, pokud to neublíží mimču a ty zvládáš tak proč ne.. já taky začala na 83 a skončila na.. no na hodně :mrgreen: prvně nic nic a pak to šlo semnou z kopce, šílené chutě ale nezapomeň že nejspíš toho dost necháš v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.6.11 13:21

Já jezdila pravidelně ještě začátkem 9.m na kole, sice jen rovinky a pomalu, ale bavilo mě to a nic mi nebylo. Taky jsem chodila na dlouhé procházky, a nějak jsem se moc nešetřila, když o tom teď zpětně přemýšlím..:-) Někdy jsem si musela naštípat i třísky na zatopení, když manžel zapomněl. A že zapomínal často.
8 Kg je ještě v pohodě:-) Já měla před těhot. 90 a nabrala jsem rovných 20 i při tom sportu.-) V porodce jsem nechala 11 a ted, 6,5m po porodu mám nahoře už „jen“ 5kg. Chtěla bych codit cvičit, ale není, kdo by hlídal a na cvičení mamin s dětma nemám nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.6.11 13:31

Beru, 12-16kg je normální přírůstek, tak se neděs. Přílišným zatěžováním těla, hlavně v posledním trimestru, si můžeš spíš uškodit. Tělo musí makat jak splašené (např. denně přepumpuje srdce o 50% víc krve než mimo těhu, ledviny a játra makají ještě víc) a ty mu ještě nakládáš. Pokud se cítíš jenom dobře, asi ti to neublíží, pokud máš bezproblémové těhotenství. Ale i bez velkého pohybu teď to s tvým pohybovým návykem dáš dolu raz dva i po porodu.
PS: Sportuju celkem dost, ale 3.trimestr jsem byla ráda, že dám delší procházku. Pořád mi chyběla energie a ke konci jsem ládovala tabulku oříškové čokolády denně :mrgreen: A kondičku tělo jen tak neztratí! Taky jsem si říkala, jak se rozhýbu, když nic pořádně nedělam a manžel sportovec mě uklidňoval, že mám natrénováno. A měl pravdu, měsíc po porodu jsem v klidu ujela na in-linech 20km i s miminem, ani jsem nemrkla, ani jsem nefuněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.6.11 14:52

100% souhlas s Hátou.
Taky sportuju, ale ve 3. trimestru jsem byla ráda, že vyjdu kopec. Srdíčko má co dělat i bez sportu :nevim: Přírůstek váhy není jen miminko, je to i zvětšená děloha, placenta, prsa, plodová voda, více krve v těle… Já přibrala 17kg a za 4 týdny po porodu jsem byla na své váze, bez jakékoliv snahy.
Takže pokud tě to baví, sportuj, ale nepřeháněj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
18.6.11 14:54

Berunk, ja jsem ted 28+4, na sport jsem take hodne zvykla, az zavisla, takze ani v tehotenstvi jsem s nim neprestala. Porad jeste beham, i kdyz jsem hodne zpomalila. Tu hodku ale zatim jeste dam, ale uz asi ne moc dlouho, postupne prejdu spis v chuzi a plavani. Na kole ale jezdim docela dost, silnicni jsem teda vynechala, ted prohanim jen bike.

Poslouchej sve telo, neprepinej se zbytecne a hlavne delej takove sporty, na ktere jsi byla zvykla i pred tehotenstvim. Pak by melo byt vsehno v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
18.6.11 15:17

Sportuj, ale nepřeháněj to… jen dokud se cítíš dobře, já mám nahoře 10kg a to jsem přibrala nejvíce za posledních 6 týdnů. Teď už prostě přibírám ze vzduchu a vody a neudělám s tím nic… Je to hlavně voda v těhle vedrech, od dr vím, že co nejméně solit a nejíst polévky :nevim: Ale teď ty kila prostě neshodíš…
Jo a ve 28tt jsem si myslela, že bych ještě vyběhla kopec a teď ve 34tt se šourám, že mě babky o holích předbíhaj. Mimochodem jsem byla velký sportovec a mám sport i vystudovaný. Spíš se s kilčama skamarádi a pak je opusť po porodu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.6.11 15:34

Jo skamarádit se s kilama je skvělý nápad,ale jak se to dělá? :mrgreen: je pro mne problém normálně zhubnout,i při denním záhulu,jakože běh 1,5h denně,či 2h jízdy na kole,buď to nebo to,když jsem byla v práci tak aspoň chůze do ní-cca15km denně,a ještě doplňově 3krát týdně posilovna s činkami,žádná flákačka,a o zhubnutí nemohlo být ani řeči..to vše při zdravém jídelníčku..takže mám fakt obavy,jak to zhubnu,co přiberu..spoléhat na to,že to ze mně spadne samo,protože se kolem mimča nezastavím je podle mně nerozum..mám tolik kamarádek,co na to spoléhaly,a to spoléhání dopadlo pro jejich postavy tragicky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.6.11 15:41
Martina T píše:
Berunk, ja jsem ted 28+4, na sport jsem take hodne zvykla, az zavisla, takze ani v tehotenstvi jsem s nim neprestala. Porad jeste beham, i kdyz jsem hodne zpomalila. Tu hodku ale zatim jeste dam, ale uz asi ne moc dlouho, postupne prejdu spis v chuzi a plavani. Na kole ale jezdim docela dost, silnicni jsem teda vynechala, ted prohanim jen bike.Poslouchej sve telo, neprepinej se zbytecne a hlavne delej takove sporty, na ktere jsi byla zvykla i pred tehotenstvim. Pak by melo byt vsehno v pohode.

Je,úplně Ti závidím výčet Tvých aktivit..kolo jsem chtěla praktikovat taky,jenže to mi tatínek zatrhl,no a běhěm mám trochu odddělané kyčle,a tím nabráním se to ještě zhoršuje,takže to nedávám..ale jsem ráda,že tu čtu,že nejsem jediná,kdo se hýbe,příbuzenstvo mi má za nenormálního exota,tchyně by mi nejradši podávala i sklenku pití ze stolu,abych se moc nemusela namáhat,když jsem přece těhotná..tím se rovná asi fyzicky postižená..a to mi taak vytáčí,že spousta lidí bere bezprobl.těhotenství jako nemoc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
18.6.11 16:14

barunk: tak já také přibrala, mám těhu problémy, takže sportovat nemůžu, z nohou se mi stal rosol a zadek končí u kolen a kdybych se tím teď trápila, tak si vyškubu vlasy…fakt se snaž to teď neřešit a bude nejlíp, zjistíš, že ještě pár týdnů a dojde ti dech..Po porodu se často mění metabolismus matky, takže možná na tom budeš líp než dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
18.6.11 16:23

Berunk, ja jsem ve Svycarsku a tady se sport a tehotenstvi nastesti vubec nevylucuji. I doktor mi rekl, at delam vse, na co jsem zvykla a na co se sama citim. Vynechala jsem kajak a jizdu na koni, tam je vetsi riziko urazu, ale ten pomaly beh je absolutne v norme, hlavne se po nem citim dobre. Kolo a plavani dam myslim az do porodu, to je uplne v pohode.

Jak pise ale Misoule, hlavne se tim nestresuj, je dobre, ze se snazis hybat, ale pokud ti i presto jdou kila nahoru, nema cenu se tim v tehotenstvi trapit. Kazda jsme proste jina, da se to do urcite miry sice ovlivnit, ale v tehotenstvi stejne nemas moc prostoru na nejake velke vykony, spis se trochu udrzet v jakesi kondici a byt psychicky v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
18.6.11 21:43

jestli nemáš žádné problémy, klidně sportuj. Nic se ale nemá přehánět, myslim, že racionálním jídelníčkem a pohybem po porodu zhubneš rychle. Je úplně normální že v těhotenství žena přibere :nevim: Od původní váhy máš nahoře jen 5kg, podle mne se zbytečně nervuješ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí