Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Tony02 píše:
Obnovuji, diskuze je již staršího data. Máte aktuální zkušenost s golfkami vs. sporťákem? Co spíše koupit? Jde mi o skladovatelnost, výdrž, aby se vlezl do auta i s hlubokým kočárem, dítě v něm chvíli vydrželo (nevyrostlo z něj hned). Já rozdíl vidím hlavně v kolečkách, ceně a hmotnosti…
Můžete mi nějaké doporučit? I konkrétní značku?
Tohle je o preferencich.
Ja mela lehkou a skladnou terenni trojkolku (BJ Summit), se kterou jsem jezdila vsude, i do toho obchodaku, protoze to bylo mega pohodlne.
Golfac se nedal ridit jednou rukou, nic se pod nej neveslo, kopala jsem do nej pri rychlejsi chuzi a kolecka se zasekavala na sebemensi nerovnosti, takze ta „usetrena prace“ byla rychle fuc a mela jsem chut ho hodit do prvni popelnice (byl to teda ten uplne obycejny, ale pri nahodnem pujceni ciziho kocaru jsem na tom byla stejne).
Ano, máte pravdu, je to o preverencích. Jde mi o to, který je stabilnější, vydrží. Terén - spíše město, ale určite někdy i les, polňačky… Krkonoše s kočárkem nepojedeme
Auto sedan, takže kufr nic moc…A hlavně bezpečnost a skladovatelnost. Hluboký mám Kinderkraft, takže přemýšlim nad sporťákem stejné značky…Vydrží? A nevíte, jak se u těchto kočárků skládá podvozek? U hlubokého podvozek zůstane, sundám korbu a ve dvou částech dám do auta…
@Tony02 mam sportovni Thule a jsem s nim max. spokojena. Ve meste i v lese parada. Akorat je velkej no, kdyz se sejdou dva v MHD tak byva problem ale vzdy jsme se vesli.
Co me donutilo prikoupit golfky je vlak, s tim nasim jsem to absolvovala 2× a nikdy vic. Malymu jsou 2 roky cely den bez kocarku by nedal a ja bych ho uz tak dlouho neunesla. Golfky jsou fakt malicky extra pohodli v tom nema, ale poslouzi jako priblizovadlo a zachrani mi zada.
Na bezny vozeni ale ne.
@Tony02 píše:
Ano, máte pravdu, je to o preverencích. Jde mi o to, který je stabilnější, vydrží. Terén - spíše město, ale určite někdy i les, polňačky… Krkonoše s kočárkem nepojedemeAuto sedan, takže kufr nic moc…A hlavně bezpečnost a skladovatelnost. Hluboký mám Kinderkraft, takže přemýšlim nad sporťákem stejné značky…Vydrží? A nevíte, jak se u těchto kočárků skládá podvozek? U hlubokého podvozek zůstane, sundám korbu a ve dvou částech dám do auta…
Tak muj treba zatahnes za takovou smycku v sedaku a cely se slozi na placku. Velka kola jdou odcvaknout.
@Lucie_Sx To bych brala. Netuším, jak jinak nacpat do auta 2 kočárky. Můžu se zeptat, co je to za značku?
@Tony02 píše:
@Lucie_Sx To bych brala. Netuším, jak jinak nacpat do auta 2 kočárky. Můžu se zeptat, co je to za značku?
Baby Jogger Summit.
@alle Bydlíme ve městě, takže jsem chtěla hlavně něco lehčího a praktičtějšího, než je sporťák. Takže jsme koupili golfky Inglesina Trip a nemůžu si je vynachválit! Jsou polohovací, se stříškou, skvělý kola, nehrkají a je vidět, že je to opravdu kvalitní zpracování.
U nás ve městě to ale moc nevídám, přijde mi, že teď zase (pro změnu) frčí vozit dítě v něčem robustnějším, ale jak říkám, já jsem za klasické golfky ![]()
@Sofia_Sofia píše:
@alle Bydlíme ve městě, takže jsem chtěla hlavně něco lehčího a praktičtějšího, než je sporťák. Takže jsme koupili golfky Inglesina Trip a nemůžu si je vynachválit! Jsou polohovací, se stříškou, skvělý kola, nehrkají a je vidět, že je to opravdu kvalitní zpracování.
U nás ve městě to ale moc nevídám, přijde mi, že teď zase (pro změnu) frčí vozit dítě v něčem robustnějším, ale jak říkám, já jsem za klasické golfky
Tak pokud s tim jezdis 200 metru do kramu a zpatky, tak asi dobry, no.
Ja bych takovy hrkatko po prvnim kilometru hodila do prikopu
.
@Lucie_Sx Haha, 200 metrů. Nemáme auto, takže je beru úplně všude, navíc malé je rok, takže je užívám opravdu denně, někdy bez přehánění celý den. Do lesa to samozřejmě není, ale na pražské chodníky a parky 10/10.
Ať si každý vybere podle svého.
PS: kdyby to bylo hrkátko, tak bych to sem uživatelce nepsala, je to opravdu kvalitně vyrobený kočár - a že jsem jich za ten rok už vyměnila.
@Sofia_Sofia píše:
@Lucie_Sx Haha, 200 metrů. Nemáme auto, takže je beru úplně všude, navíc malé je rok, takže je užívám opravdu denně, někdy bez přehánění celý den. Do lesa to samozřejmě není, ale na pražské chodníky a parky 10/10.
Ať si každý vybere podle svého.
PS: kdyby to bylo hrkátko, tak bych to sem uživatelce nepsala, je to opravdu kvalitně vyrobený kočár - a že jsem jich za ten rok už vyměnila.
Proti gustu
.