Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
jak je nemuzes utahnout, kdyz bys v insolvenci pokryl 100% ?
Tady nehledej pomoc, jak s kym nebo cim vydrbat ![]()
protze je mam rozhazene do 9 spolecnosti a kazde che tak tisicovku..a v insolvenci by mi to hodili na 5 let a proto bych zaplatil vse…mam dohromady 200tisic.tak proto…
dobrý den nikdo z těch lidí NENÍ PRÁVNÍK!!! A jsou to nesmysli že poskytují právní ochranu.Jsou to obchodní zástupci kteří dávají dohromady pouze podklady.Vyhodíte peníze rozplácení v menších částkách jak Vám tvrdí NEFUNGUJE!! zkuste jít do banky a říct že vás bude zastupovat ta nebo ta fa.Uvidíte co vám poví. Budou tvrdit jak s nima banky spolupracují jak si nechávaj částku kterou jim oni posílají,ale po nějaké době se můžete těšit na exekutora. V Čechách funguje pouze INSOLVENCE-Osobní bankrot
Příjdete, zaplatíte i 15.000,–, s úsměvem odejtete a co se stane? Pošlou 1 doporučený dopis všem věřitelům, že máte takové a takové dluhy a že budete platit jen tolik a tolik. To je vše. Dost drahý dopis, nemyslíte? Většina bank bere i jen částečnou splátku jako porušení podmínek a nakonec půjčku zesplatní a pošle na soud a exekuci…
Ja se tam chystal dekuji vsem dobrym lidem za tyto rady o spravcich dluhu ach jo proc si lidi nepomahaji tohle je konec sveta v komunikaci mezi nama jak se k sobe chovame jdu do osobniho bankrotu dekuji za vase rady jste super. Mirek
Banky s těmito firmami nechtějí jednat, že smlouvu podepsali dlužníci, ne oni. nemám zkušenosti, ale slyšela jsem, že někteří lidé na to doplatili. Vy jim pošlete splátku-poníženou a oni z ni každé firmě které dlužíte pošlou část splátky, problém je pokud to s věřitelem nemají písemně dohodnuté, v tom případě vy porušujete podmínky a skáče vám penále a navíc si z peněz které jim posíláte ještě měsíčně ztrhnou část na provizi. Takže mají z toho dobrý stálý příjem. Já myslím, že je lepší osobně zajít na každou firmu a vyjednat si splátkový kalendáž, vysvětli jim, že exekucí na vás nic nevyeši a, že máte zájem platit. V televizi ukazovali nějaké správce dluhu a tam to prý funguje, nevím, myslím, že by to mohlo fungovat, pokud má firma opravdu dobré zázemí, kontakty a právníky a opravdu by vám u věřitelu toto ponížení splátek vyjednala, ale ve smlouvě bych požadovala, že vše musí být písemně a musí vám od toho dát kopie a v případě, že ponížení splátek nevyjedna, tak musí vrátit polátek a nebo aspoň část a vy můžete za porušení smlouvy z jejich strany kdykoliv odstoupit od smlouvy, ale tohle vám oni asi do smlouvy nedají. Smlouva se musí dodržovat z obou stran a ne, že zákazník musí plnit, ale firma ne. Je to složité. Podle mne by to věřitelům nemělo dělat problém se s něma domluvit, pokud jim dáte plnou moc, vždy je lepší když dlužník splácí aspoň něco, než se snim soudit, prosoudit čas i peníze a kolikrát z dražby stejně nic nezbyde na ostatní věřitele a nebo se stát součásti insolvence a dostat jen část dluhu zpět a pokud je to lichva, soudce to stejně vyškrtné z nároků na dluh, navíc si insolvenci musí firmy hlídat sami na insolvenčním rejstříku a mnohdy to prošvihnou. Jediné, co semi nelíbí je ten poplatek, ten by měl být buď jednorázový a nebo pokud na to dlužník nemá, tak třeba měsíčně, ale jen onezenou dobu, ne, že dluhy budete splácet 20 let a 20 let této fimě cpat poplatek, to by bylo neadekvátní vykonané práci a navíc pro vás další zátěž, z těch peněz můžete splácet dluh.
Vážená paní obeznámená. Asi obeznámená nejste, jinak by jste neplácala nesmysli o poplatku až 15.000 kč, nevím kde jste na to přišla, asi jedna pní povídala. já mám s firmou jen nejlepší zkušenosti. pomohou, poradí, jejich služeb využívám pomalu rok a jsem velmi spokojen. Vřele doporučuji, splácím jak mám a dluhy se tenčí. co více dodat. Špínu umí nakydat každý, a přiznat vlastní chybu málokdo
Ahoj, přidám názor z banky. Pracuji na pohledávkách a shodou okolností mám na starost exekuce.
Banka vždy bude spolupracovat pouze s klientem nikdy s podobnou společností. Říkám to i všem našim klientů, kteří se odvolávají na to, že za ně situaci řeší Správce dluhů. Tahle společnost rozešle všem vašim věřitelům poměrnou část, která ve většině případů nepokryje ani vzniklé penále, natož jistinu splátky. tudíž se Vám dále účtují úroky a další penále. Pokud už je to navíc tak daleko, že je případ předán exekutorovi pak je řešení s nějakou pofidérní společností úplně k ničemu. Není to jen Správce dluhů, těhle společností jsou mraky. Přitom ve většině případů se dá s exekutorem nebo s bankou domluvit. Dlužník může vždy sepsat exekutorský zápis bez budocucíh úroků. Stanoví se mu splátka a pokud jí hradí exekuce na něj podána nebude.
Prosím všechny, kteří jsou v problémech nedostávejte se do dalších, tím že peníze, které nemáte bude vyhazovat z okna.Nic jiného to toiž není.
Dobrý den,
pozor na tuto společnost. Oni za Vás ty dluhy nezaplatí. To že budete platit nižší splátku jim, kterou Vám vypočítal jejich kouzelný počítač, ještě neznamená, že s tím budou souhlasit věřitelé. Jediné co pro Vás Správce dluhů udělá bude to, že pošle všem věřitelům dopis s nabídkou nižší splátky (té kterou Vám vypočítal). Věřitelé jim napíšou, že je nižší splátky nezajímají a tím to končí. Pokud budete platit dále nižší splátky přes Správce dluhů, věřitelé zahájí běžný vymáhací proces, který (pokud se nebudete o nic starat) skončí během cca jednoho roku exekucí a několikanásobným navýšením Vaší dlužné částky!!! Jediným opravdovým řešením „předluženosti“ je zahájení insolvenčního řízení (lidově vyhlášení osobního bankrotu).
Ještě jedna rada na závěr: Ten kdo Vám bude chtít opravdu pomoci, nebude inkasovat peníze předem. Důkladně si přečtěte mandátní smlouvu se Správci dluhů.
Přeji hezký den
Dobrý den,
procetl jsem si diskuzi a docela me prekvapuje, ze i dnes o zakladnich vecech velka cast lidi nema povedomi. Pohybuji se v exekucich/insolvencich od jejich pocatku, 20 let v restrukturalizacich firem..
Správce dluhů se přejmenoval na oddlužovací centrum. Uzavřel jsem s nimi smlouvu a jejich pracovnice nepovažovala za důležité oznámit mi vyčlenění jednoho z věřitelů ze smlouvy. Nyní řeším insolvenci, protože díky jejich činnosti nebo lépe nečinnosti mi přišli dvě exekuce najednou. Nevím jestli je to chyba konkrétní pracovnice, nebo je to vizitka celé firmy. Poslal jsem této „firmě“ mail o odstoupení od smlouvy z důvodu jejího porušení. Místo odpovědi jsem dostal další měsíc sms že nedostali platbu a že ukončují smluvní vztah.
Myslím, že hezky jeto vysvětleno tady
http://www.ceskatelevize.cz/…dluhu/video/
JE TO PODVOD, nechápu, jak na to může někdo skočit ![]()
@Anonymní píše:
zdravím maminky,chtěla jsem se zeptat,máme s manželem dost dluhů a nějak se v tom začínáme ztrácet,tak jsme se rozhodli,že to předáme správci dluhů,je to právnička a její manžel také právník…dnes nám připravili smlouvy k podpisu,zaplatili jsme 500,–Kč adm.poplatek a pro právníka si máme nachystat 8000,a pak 5000,které se ale berou jako první splátka…my jim budeme posílat peníze a oni je budou rozesílat věřitelům…
děkuji
zkrátka se bojím,.abychom nenaletěli…nemáte někdo s tímto zkušenost?
je to firma.správce dluhů s.r.o.
no asi bych byla opatrná…spíš bych šla do nějaké konsolidace nebo něčeho takového u banky.
Dobrý mám taky problémy se splácením a taky jsem už skoro naletěl ale včas jsem našel negativní recenze ale bojím se že pokud mi někdo nepomůže tak mi bude hrozit exekuce a nebo osobní bankrot.
@fido.79 A máš něco, co bys mohl prodat? Zkoušel sis domluvit nějaký mírnější kalendář od věřitelů?