Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zkouším to ale zatím jeto v jednání a jedno už má společnost profidebt
Proč by Vám měl HROZIT osobní bankrot? Osobní bankrot je naopak jedním z nejvýhodnějších řešení zadluženosti. Mnoho dlužníků ušetří tímto postupem obrovské peníze.
Ve dvou smlouvách jsem vedený jako spoludlužník a jedno je hypotéka na byt ze stavebního spoření
![]()
Pokud budete schopen splatit do 5 let všechno na 100%. Řešila bych to spíše všude domluvou na splátkovém kalendáři, který se však musí striktně dodržovat. Insolvencí nikoliv, tu až v krajním případě.
Nezlobte se, ale to je do nebe volající nesmysl. Za a) v médiích se to často opakuje a „mnozí rádoby odborníci hovořící od stolu“ pořád omílají možnosti dohody s věřiteli, nicméně v reálném životě je téměř nemožné se s věřitelem (banky, nebankovní úvěrové společnosti) domluvit. Pokud už k dohodě dojde, bývá často pro dlužníka velmi nevýhodná. Za b) na osobní bankrotu může dlužník velmi vydělat. Není lepší místo 1.000.000,–Kč zaplatit jenom 400.000,–Kč? Navíc neustále se opakující řeči o životním minimu, které šíří komerční věřitelé jsou naprostý nesmysl. Dlužníkům v insolvenci nezůstává „životní minimum“. Drtivá většina dlužníků, které znám, si na měsíční splátce v soudním oddlužení neskutečně polepšila. Navíc proč bych měl platit 100% hodnoty závazků, když můžu uhradit 30%, 40% nebo 50%?
Proč insolvenci až v krajním případě? To mi vysvětlete…
@Mgr. Jaroslav Klíma píše:
Nezlobte se, ale to je do nebe volající nesmysl. Za a) v médiích se to často opakuje a „mnozí rádoby odborníci hovořící od stolu“ pořád omílají možnosti dohody s věřiteli, nicméně v reálném životě je téměř nemožné se s věřitelem (banky, nebankovní úvěrové společnosti) domluvit. Pokud už k dohodě dojde, bývá často pro dlužníka velmi nevýhodná. Za b) na osobní bankrotu může dlužník velmi vydělat. Není lepší místo 1.000.000,–Kč zaplatit jenom 400.000,–Kč? Navíc neustále se opakující řeči o životním minimu, které šíří komerční věřitelé jsou naprostý nesmysl. Dlužníkům v insolvenci nezůstává „životní minimum“. Drtivá většina dlužníků, které znám, si na měsíční splátce v soudním oddlužení neskutečně polepšila. Navíc proč bych měl platit 100% hodnoty závazků, když můžu uhradit 30%, 40% nebo 50%?
Proč insolvenci až v krajním případě? To mi vysvětlete…
Protože přijdete hodně rychle v rámci insolvence o všechen majetek. Který prodá ins. správce v dražbě a rozhodně ne za cenu výhodnou. Cílem oddlužení je dostat z dlužníka jeho majetek v prvním případě. Kdo majetek nemá, musí žít ze živ. minima 5 let, ale musí předem vědět, že dokáže za těch 5 let splatit aspoň 30% všech dluhů. Mě nemusíte poučovat v reálu jste v insolvenci nebyl. Já jsem měla jen návrh, který jsem však dokázala zvrátit a vše vyplatit. Pro mě je důležitější mít střechu nad hlavou a zdraví. A insolvenci na vás může podat kdokoliv i jen firma, které dlužíte 30 dní po splatnosti, ale ti věřitelé musí také být nejméně 3. Raději bych volila splátky a mít majtek, než-li holý zadek a insolvenci. Protože o majetek, o který přijdete v insolvenci si už můžete dát leda tak zdát. Na barák nebo byt by si stejně člověk musel jít půjčit a to vám už nikdo nepůjčí se záznamem byť jen v návrhu na insolvenci.
Raději reálné případy než dohady prosím.
Souhlasim s tim, ze dohodnout se s veriteli musi byt obtizne. Pokud nekdo nesplaci, tak silne pochybuju, ze mu banka vyjde vstric ve chvili, kdy zasle posledni predzalobni upominku.Tomu mohou verit opravdu jen experti, kteri vteto situaci nikdy nebyli. Pokud ma clovek takovych zavazku vic a nezvlada je, tak bankrot je asi nejlepsi reseni. Nelze slibovat veritelum neco, nac nevydelam. Clovek, ktery nema deti a zadny majetek, na tom muze jen vydelat…a takovych je nejvic
Souhlasím s tím, že pokud někdo, kdo nesplácí a nic nevlastní. Může na insolvenci vydělat. Ale musí mít pravidelný měsíční příjem tuším, že je tam min. hranice příjmu přes 8 tisíc čistého. V ostatnímch případech prodělá celý majetek. To si každý musí sám spočítat, co je pro něj výhodné a co ne.
Nezlobte se na mě, ale Váše příspěvky jsou plné zkreslených či úplně nepravdivých informací, proto Vás poučovat musím. V problematice insolvenčních řízení se pohybuji každý den.
Projdu je postupně a pokusím se Vás opravit.
Dlužník s běžným majetkem (běžné vybavení domácnosti, PC, DVD, Televize, Pračka, Lednička, Myčka), který nevlastní nemovitost o žádný majetek nepřijde, protože formou splátkového kalendáře uhradí věřitelům mnohem více, než by získali rozprodejem dlužníkova majetku v insolvenčním řízení. To by musel dlužník vlastnit nějaký velmi hodnotný majetek, nebo nemovitost samozřejmě, aby bylo zpeněžení majetkové podstaty pro věřitele výhodné.
Cílem oddlužení rozhodně není prodej dlužníkova majetku. Nicméně pokud už má dojít k prodeji majetku dlužníka, tak je tento postup mnohem výhodnější v rámci insolvenčního řízení, než-li v rámci exekučního řízení. Pokud už je proti dlužníkovi vedena exekuce na movitý a nemovitý majetek, tak může na insolvenci jedině vydělat.
Váš další omyl. Je-li povoleno oddlužení formou splátkového kalendáře, nežije dlužník pět let na životním minimu. Totální nesmysl, se kterým se často setkávám, a který vypouští mezi veřejnost záměrně PR oddělení bank a úvěrových společností. Jedná se o nezabavitelné minimum, které je upraveno ještě dle počtu vyživovacích povinností dlužníka. Jste-li manžel, či manželka s příjmem 15.000,–Kč čistého a dvěma dětmi, zůstane Vám z této mzdy v případě oddlužení splátkovým kalendářem 12.076,–Kč. Životní minimum pro jednotlivce v roce 2013 je 3.410,–Kč měsíčně. TO JE CELKEM VÝRAZNÝ ROZDÍL!
Dále oddlužení nemusí vždy trvat pět let (ale třeba pouze tři roky).
Věřitelé musí být minimálně dva ať už podává ins. návrh dlužník, nebo věřitel!
Z insolvenčního rejstříku je dlužník vymazán (resp. zneveřejněn) po pěti letech od úspěšného ukončení oddlužení!
Neporozuměl jsem Vaší větě „Já jsem měla jen návrh, který jsem však dokázala zvrátit a vše vyplatit.“
Pište příště raději pouze o záležitostech, kterým rozumíte. Přeji hezký den.
@Mgr. Jaroslav Klíma píše:To, co zde plácáte, vůbec není pravda a nejste v reálu. Pračka, myčka atd. je také v insolvenčním řízení zahrnuta jako běžné vybavení domácnosti, tudíž zpeněžitelné. Nikoho nezajímá, zda je to vaše jmění, prostě to tam spadá vše. Až budete někdy vypisovat pro insolvenční soud vlastnictví věcí, také je tam na těch formulářích kolonka o movitém majetku. To jste asi nikdy neviděl.
Nezlobte se na mě, ale Váše příspěvky jsou plné zkreslených či úplně nepravdivých informací, proto Vás poučovat musím. V problematice insolvenčních řízení se pohybuji každý den.Projdu je postupně a pokusím se Vás opravit.
Dlužník s běžným majetkem (běžné vybavení domácnosti, PC, DVD, Televize, Pračka, Lednička, Myčka), který nevlastní nemovitost o žádný majetek nepřijde, protože formou splátkového kalendáře uhradí věřitelům mnohem více, než by získali rozprodejem dlužníkova majetku v insolvenčním řízení. To by musel dlužník vlastnit nějaký velmi hodnotný majetek, nebo nemovitost samozřejmě, aby bylo zpeněžení majetkové podstaty pro věřitele výhodné.
Cílem oddlužení rozhodně není prodej dlužníkova majetku. Nicméně pokud už má dojít k prodeji majetku dlužníka, tak je tento postup mnohem výhodnější v rámci insolvenčního řízení, než-li v rámci exekučního řízení. Pokud už je proti dlužníkovi vedena exekuce na movitý a nemovitý majetek, tak může na insolvenci jedině vydělat.
Váš další omyl. Je-li povoleno oddlužení formou splátkového kalendáře, nežije dlužník pět let na životním minimu. Totální nesmysl, se kterým se často setkávám, a který vypouští mezi veřejnost záměrně PR oddělení bank a úvěrových společností. Jedná se o nezabavitelné minimum, které je upraveno ještě dle počtu vyživovacích povinností dlužníka. Jste-li manžel, či manželka s příjmem 15.000,–Kč čistého a dvěma dětmi, zůstane Vám z této mzdy v případě oddlužení splátkovým kalendářem 12.076,–Kč. Životní minimum pro jednotlivce v roce 2013 je 3.410,–Kč měsíčně. TO JE CELKEM VÝRAZNÝ ROZDÍL!
Dále oddlužení nemusí vždy trvat pět let (ale třeba pouze tři roky).
Věřitelé musí být minimálně dva ať už podává ins. návrh dlužník, nebo věřitel!
Z insolvenčního rejstříku je dlužník vymazán (resp. zneveřejněn) po pěti letech od úspěšného ukončení oddlužení!
Neporozuměl jsem Vaší větě „Já jsem měla jen návrh, který jsem však dokázala zvrátit a vše vyplatit.“
Pište příště raději pouze o záležitostech, kterým rozumíte. Přeji hezký den.
@není důležité píše:
To, co zde plácáte, vůbec není pravda a nejste v reálu. Pračka, myčka atd. je také v insolvenčním řízení zahrnuta jako běžné vybavení domácnosti, tudíž zpeněžitelné. Nikoho nezajímá, zda je to vaše jmění, prostě to tam spadá vše. Až budete někdy vypisovat pro insolvenční soud vlastnictví věcí, také je tam na těch formulářích kolonka o movitém majetku. To jste asi nikdy neviděl.
Pohybovat se v insolvenčním řízení a mít na sebe podaný návrh nějakou společností je velký rozdíl. Až tím vším projdete osobně, potom sem dávejte příspěvky. Vás se insolvence v životě těžko dotkla nebo dotkne přímo osobně. Co vím, to vím, prošla jsem si tím. Víc sem psát nebudu. Jsem ráda, že mám vše vyřešené a moc dobře a jsem ráda za právníka a dalšího slušného člověka, který ví o co jde a oba mi s tím problémem, v danou chvíli pro mě a celou rodinu neřešitelným, velmi pomohli. Kdybych si dala poradit jinak a nechala insolvenci proběhnout, dnes bydlíme pod mostem a máme všichni jen holé zadky. Tímto končím zde v diskuzi, protože to nemá cenu. Jediný, kdo na insolvenci může vydělat je člověk, žijící sám a nemajetný a s nízkým příjmem, jen tak, aby mu to dalo na to, insolvenci platit a ještě mu to schválil soud, což pokaždé schválit nemusí. Přeji všem, aby se do takové situace nemuseli nikdy dostat.
To že nejsem v realitě mě celkem pobavilo. Já Vám přeji, abyste viděla více případů, než jen ten svůj vlastní. Já se na rozdíl od Vás v této oblasti pohybuji každý den. V praxi řeším několik insolvenčních případů týdně. Vy znáte insolvenční řízení pouze ze svého případu a píšete zde rozumy. Diskutovat byste také mohla bez urážek a psát pouze o tom co víte a znáte, ale to už se opakuji.
Dobrý den chci jen varovat. Zaplatila jsem jim, platila jsem potom každý měsíc. jenže oni si podstatnou část nechávali a věřitelům posílali jen minimum.Pak najednou ejhle exekutor u dveří. Kontaktovala jsem firmu NEMÁMDLUHY ta dala návrh na insolvenci a už skoro rok jsem v pohodě,
@Eliseba píše:
Dobrý den chci jen varovat. Zaplatila jsem jim, platila jsem potom každý měsíc. jenže oni si podstatnou část nechávali a věřitelům posílali jen minimum.Pak najednou ejhle exekutor u dveří. Kontaktovala jsem firmu NEMÁMDLUHY ta dala návrh na insolvenci a už skoro rok jsem v pohodě,
A nebo pro tu druhou firmu spíš děláš, ne?¨
Většina těhle „poradců“ jsou paraziti, co dlužníky totálně vysajou. Poradit se můžete i zadarmo v různých občanských poradnách.
Tak to tedy není pravda, já chci jen lidi varovat a pro nikoho nedělám. Ne všichni co sem píší jsou podvodníci nebo pracovníci nějakých firem. Koukám, že jsem si zas naběhla příště se na to vykašlu.
@Eliseba píše:
Tak to tedy není pravda, já chci jen lidi varovat a pro nikoho nedělám. Ne všichni co sem píší jsou podvodníci nebo pracovníci nějakých firem. Koukám, že jsem si zas naběhla příště se na to vykašlu.
To bude lepší. Reklam od nepřihlášených uživatelů je tu dost. Kdybys jen napsala to varování a nepoužila bys ho jako odpich pro tu reklamu, byla bys nenápadnější. Pa pa ![]()