Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co někam na delší dobu odjet? Nemůžeš k rodičům, kámošce? Jestli už máš dítě, je to asi těžký, ale to strašně pomůže, dostat se z toho prostředí, uvidíš věci jinak a sebereš sílu k tomu rozhodnutí, který (podle mě) stejně jednou budeš muset udělat. Lidi se nemění a někdy je prostě vztah už tak pokaženej, že z něj není jiná cesta než ven. A život je krátkej na to, abys se zasekala s takovým volem. ![]()
Altche píše:
A co někam na delší dobu odjet? Nemůžeš k rodičům, kámošce? Jestli už máš dítě, je to asi těžký, ale to strašně pomůže, dostat se z toho prostředí, uvidíš věci jinak a sebereš sílu k tomu rozhodnutí, který (podle mě) stejně jednou budeš muset udělat. Lidi se nemění a někdy je prostě vztah už tak pokaženej, že z něj není jiná cesta než ven. A život je krátkej na to, abys se zasekala s takovým volem.
to nejde,pritel by si myslel buh vi coo
Kamča.dalmatinka píše:
kacerval každej je strujcem svého štěstí.Nevim co víc chceš ještě slyšet?
Těžko ti někdo napíše nech se bít a bude to dobrý.Kopni ho do zadku a bude ti veselo až až
Neboj,tentokrat si srat na hlavu nenecham,jsem se uz rozhodla
kacerval píše:Altche píše:to nejde,pritel by si myslel buh vi coo
A co někam na delší dobu odjet? Nemůžeš k rodičům, kámošce? Jestli už máš dítě, je to asi těžký, ale to strašně pomůže, dostat se z toho prostředí, uvidíš věci jinak a sebereš sílu k tomu rozhodnutí, který (podle mě) stejně jednou budeš muset udělat. Lidi se nemění a někdy je prostě vztah už tak pokaženej, že z něj není jiná cesta než ven. A život je krátkej na to, abys se zasekala s takovým volem.
Vsak at si mysli.To je jeho problem!!
Holky jdu nakojit Anicku a pak hned prijdu,takze odepisi za chvilinku.
ale proč ujíždět.Pěkně ho vykopni na ulici když dum je tvuj a bud se mu rozsvítí že nejsi žádná trubka s kterou muže vorat a nebo né a budeš mít klid ![]()
Musis si stat za svym!Pokud s nim chces dal byt,tak si ale hlavne nenech srat na hlavu a nenech si znicit sebevedomi.Neptej se ho na dovoleni,mas svuj rozum,18 ti bylo,jsi matka nejsi jeho dite.
Chlap,kterej opustí manželku s dětma kvůli 16ti leté holčičce,neni podle mě psychicky v pořádku.A divím se,že na takovýho vola ještě bereš ohledy.
Daniella82 píše:
Chlap,kterej opustí manželku s dětma kvůli 16ti leté holčičce,neni podle mě psychicky v pořádku.A divím se,že na takovýho vola ještě bereš ohledy.
to já taky
Karlllicka píše:
Musis si stat za svym!Pokud s nim chces dal byt,tak si ale hlavne nenech srat na hlavu a nenech si znicit sebevedomi.Neptej se ho na dovoleni,mas svuj rozum,18 ti bylo,jsi matka nejsi jeho dite.
rozmyslis se jestli mu dat vale hned nebo mu dat posledni moznost ze bysme si to vyzkouseli na mesic,no uvidime,ale asi zadna sance nebude,jelikoz tu promrhal a myslim si ze to stejne nema cenu
Karlllicka píše:
a sebevedomi mam uz davno zniceny
Před měsícem jsi psala, že jste spolu šťastní a plánujete svatbu? ![]()
Já ani nevěděla, že jsi tak mladá, teď jsem si přečetla ten tvůj deníček, no je to jako z učebnice. V šestnácti holka lehko zblbne…Ve dvaceti taky ještě nejsi vzor vyzrálosti, ale ty děti ostaršují…Mysli i na ně, co když se k nim bude časem chovat jako k tobě? Seber se a jeď, ať si myslí, co chce, musí vidět, že ho opravdu opustíš, pokud se sebou zásadně něco neudělá. Ae já myslim, že není psychicky v pořádku.
Musím říct, že jsem si teprve po přečtení této diskuze přečetla tvůj deníček a některé jiné diskuze. Jsem toho názoru, že na některé věci si člověk musí přijít sám, že i dobře mínné rady můžou nadělat vlastně jen paseku, protože se člověk naopak zatvrdí…
Ale myslím, že si spoustu věcí začínáš uvědomovat, takže to zkusím bez obalu a upřímně.
Nebýt toho, žes napsala kolik ti je, myslím si, že ti je 16 pořád. Nezlob se, ale na vašem seznámení není vážně vůbec nic hezkého. Nemluvím o tom, že byl ženatý. Ale z tvého popisu na mě dýchne prostě jen hodně nevychovaný a dost nechutný chlap.
Třeba takový není, třeba se chová i hezky, ale ty píšeš, že ti v těžkých chvílích pomáhá myslet na vaše seznámaní. A popisuješ, jak ti sahal nečekaně (zničehonic) na zadek, jak se tě jeho žena ptala,jestli spolu máte poměr, jak to Pepa přiznal. Asi bylo vzrušující a romantické mít utajovaný poměr. Jinak moc nechápu, co na těch okolnostech bylo tak krásné, že ti to dává sílu.
Z jiných diskuzí se člověk dozví o psychickém týrání, nějaké rvačce.
Nemyslím si, že má cenu opakovat, co už bylo 100× řečeno někým jiným. Ale musím ti jednu věc říct.
Ty potřebuješ dospět. Jasně máš dvě děti, zodpovědně se o ně staráš, hospodaříš, ale přijde mi, že zbytek tebe se zachytil někde v těch šestnácti. V momentě, kdy dospěješ, tak si uvědomíš, že bez něj rozhodně žít můžeš. Ty nejsi nějaká jeho část, jsi samostatná osoba. A to si opakuj. A máš podporu rodiny. Využij toho.
A hlavně se dej dohromady, protože musíš začít trošku jinak uvažovat, jinak i ten příští bude jen další kopie tvého současného přítele. Jsi mladá, máš spoustu času. Představ si, že někdo chce začít znovu, když mu je přes 40. Věř mi, že to má s hledáním nového partnera mnohem obtížnější, než někdo tak mladý, jako jsi ty.
Ale nedivím se, že máš depku.