Správně střídat prsa při kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Borrealis jakože jedno kojení po třech hodinách z levého a další po třech hodinách z pravého?🙈 😅a moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě kojte podle potřeby. Děti si to samy nastaví, navíc takhle malé miminko se režimu teprve učí.
Jinak zadnejsi a prednejsi mleko samozrejme existuje, jen to neni tak, ze se dopije predni a pak pokračuje zadni. Je to proste postupné. Četla jsem dokonce zajimavou studii, kdy zjišťovali složení mléka a vysvětlovali to takto (Složení z hlediska tuků, tedy teorie o zadním a předním mléce): cim dele je mleko v prsu uvolněné, tím mene tučné je. Takže např. Pokud zena koji z jednoho prsa a po trech hodinach z druheho, ma vlastne to prso prestavku 6 hodin. Takove prso ma daleko vice předního mleka a vice toho „vodoveho“, nez prso, ktere se nabizi casto.
Tedy podle me, je uplne jedno jak kojite, protože kdyz budete nabizet casto a obe, miminko sice zdánlivě pije stále to „predni“ mleko, ale samo o sobe je tucnejsi nez predni mleko z prsu, ktere se 6 hodin nekojilo. Jinymi slovy neni predni jako predni
snad je to pochopitelné ![]()
A predevsim MM je dulezite kvuli dalsim slozkam ne jen kvuli tuku. A i to mene tucne mleko je pro miminko hodnotné. Oni lékaři často nevědí, jak jinak by to hodnotili nez dle vahy a vypitych ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, malému jsou 2,5 měsíce. Celou dobu jsem při kojení prsa střídala a kojila dohromady tak cca 20 min. Teď už par dni pije jedno prso 5 min nabídnu druhé a to už rve a nechce se přisát. Kojim po 2-3 hodinách. Muže to takto být, ze se to změní? Mám strach aby mu to stačilo. Zkoušela jsem ještě to druhé prso odsát, ale nejde mi to. Takže než začnu krmit z toho druhého je poradně nalité a tvrdé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stačí mu to. Kdyby ne tak řve hlady. Už má víc síly tak to vycucne rychleji. Zkus před odsáním nahrát prsa. Ono se to částem ustáli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nonameeee1 píše:
Holky, malému jsou 2,5 měsíce. Celou dobu jsem při kojení prsa střídala a kojila dohromady tak cca 20 min. Teď už par dni pije jedno prso 5 min nabídnu druhé a to už rve a nechce se přisát. Kojim po 2-3 hodinách. Muže to takto být, ze se to změní? Mám strach aby mu to stačilo. Zkoušela jsem ještě to druhé prso odsát, ale nejde mi to. Takže než začnu krmit z toho druhého je poradně nalité a tvrdé.
Mně ta změna přijde normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nonameeee1 píše:
Já tak kojim od narození, jedno krmení jedno prso, na další krmení druhé prso. Pije vždy chvilku a stačí to. Čím jsou větší, tak mají větší tah a holt už to nemusí zuzlat půl hodiny. To nalejvani je taky normální, ono si to kolem třetího měsíce pak sedne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píšou holky, prso už lépe vypije, později už jsem střídala dle potřeby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit