Sprostá slova

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
7.9.10 22:10

sprostá slova

Ahoj maminky,ráda bych věděla,jak řešíte s dětmi sprostá slova.Mám pětiletou dceru,bydlíme v bytovce kde je to spíš samej důchodce a z okolních bytovek se tady schází skupinka dětí od 4-16 let.Od té doby co s nima chodí dcera ven,každý den přijde s novým slovíčkem a já nestíhám valit oči,nejhorší je že k tomu chce vysvětlivky.Nedávno přišla se slovem kokot,dneska na ní někdo ukazoval fakáče,taky kluci zase říkali do pí.. a čtyřletej hošík jí chtěl ošu..t,tak jsem z toho hotová,nemůžu s ní pořád lítat někde mimo domov,taky potřebuju pracovat doma,ale začínám mít pochybnosti,jestli je vůbec rozumné jí pouštět za barák,zatím je to jenom o slovíčkách,ale kdo ví kam to bude směřovat dál :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
7.9.10 22:17

Rozmary, tomu asi neunikne nikde. Dneska tak vařim, mám otevřené okno, kde si hrajou děti ve věku tak 7-12 let a jediný slova, co tam padaly, tak to byly fakt jen - kokot, čů.., zmr.., pojebal bys mámu - no horor, že jsem na ně vylítla a řekla jim, ať si táhnou hrát jinam. Sice to byly cigoši, co bydlej kousek od nás, ale až to bude malá vnímat, tak jí snad dám sluchátka na uši. Jinak bych asi upozornila na to, že se ta ošklivá slova neříkají. Ale co si budem řikat, zrovna ho děti vždycky použijí v nejnevhodnější chvíli co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
7.9.10 22:37

No já mladý taky vysvětluju že se to nesmí říkat a že je to ošklivý,ona pochopitelně přikyvuje a onehdy jsem čekala se sluchátkem v ruce jestli už je před vchodem,že jí zabzučim,abych jí otevřela vchodové dveře,jenže když je vyvěšený sluchátko,tak zvonek nezvoní,mladá mačká zvonek a nic a jenom slyším jak řiká kamarádům kurva ono to nezvoní :pocitac: ,tak mě děsí představa,jak se baví se svejma vrstevníkama,mě to samozřejmě vyprávět nebude :cert:

• Citovat
  • Upravit
44180
8.9.10 06:56

rozmary, tomu nikdo neunikne :mrgreen: Je jedno, jestli s dětmi za barákem, na dětském hřišti nebo ve školce.
Můj syn mívá různá období, kdy se v opakování jednotlivých sprostých slov přímo vyžívá :cert: Někde něco slyší a potom si to opakuje. Jednu dobu to byla prrrdel :cert: Dávno umí dobře „R“, tak tím líp, že mu to hrrčelo..

Já podle situace. Někdy napomínám, někdy doma dělám, že to neslyším. To bych nedělala nic jiného, než napomínala. A když tak mluví s ostatními dětmi, klidně ho napomenu a klidně napomenu i jiné dítě, které tak s ním mluví. Samozdřejmě, když ho nenapomene jeho vlastní maminka.

Potom je ale zase období, kdy sprostá slova neříká vůbec. Protože si je jakoby užije a zapomene :nevim:
Zase to nějak zvlášť neřeším, je to normální.
Ale na druhou stranu se přiznám, že s dětmi někde z pavlače, které lítají s klíčemi na krku po venku a mluví jak dlaždiči, bych ho nikam nepustila.

Sám chodí ven zatím taky jen s dětmi z baráku k nám na dvůr. Jsou přibližně jeho věku, dvě holky jsou starší a nija výrazně sprostě nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
8.9.10 06:58

A taky si vzpomínám na sebe, jak jsme jako asi desetileté s dvěma kamarádkami zpívaly sprostou verzi písničky „Na kopečku v Africe“. Hulákaly jsme na celou dědinu a taky nás rodiče přišly seřvat. Já si ale nemyslím, že by jim to bytostně vadilo. Spíš ta ostuda - bydlely jsme na malé vesnici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
8.9.10 10:21
Jana206 píše:
A taky si vzpomínám na sebe, jak jsme jako asi desetileté s dvěma kamarádkami zpívaly sprostou verzi písničky „Na kopečku v Africe“. Hulákaly jsme na celou dědinu a taky nás rodiče přišly seřvat. Já si ale nemyslím, že by jim to bytostně vadilo. Spíš ta ostuda - bydlely jsme na malé vesnici :mrgreen:

Jůůů, to jsme taky dělali :oops: :lol:

Tomu se nedá uniknout, syn měl a má taky občas nějaký výlevy, ale dá se to ukočírovat :wink:

V pokojíčku dost často slýchám „ty vole“, když mu něco nejde sestavit, nebo se mu něco sestaveného rozbije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.9.10 11:21

Tomu se nevyhnete..
Ale za mě - pětileté dítě bych samotné venku nenechala , ani s takovým pestrým kolektivem..

Není to žádná tragedie, ale zkusila bych se mu věnovat více sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
8.9.10 16:48

Lizbet já ti rozumím,ale měla jsem nařízený přísný klid na lůžku,stejně jsem musela alespoň uvařit,manžel v práci,tak přeci nemůžu holku celé prázniny každé dopoledne držet doma,navíc na ní vidím za barákem,jen nevím co tam pořád řešej

• Citovat
  • Upravit
5527
9.9.10 13:34

Tak tohle je moje noční můra!!!!! Od našich jsem sprosté slovo doma jakživ neslyšela a slovo P..A jsem slyšela poprvé snad až někdy ve 4. třídě a vůůůůbec jsem nechápala, co znamená. Pak to šlo ráz naráz a vzpomínám si, že v pubertě jsem taky mluvila jak dlaždič :oops: Pak to časem přešlo. … no a nedávno jsem se dost bavila nad tím, jak naše malá dvouletá dcerka konverzovala s její o dva měsíce starší sestřenicí. Sestřenice moc mluvit neumí (máma, táta, kuňa, podeu :mrgreen: ) a u polívky se dívá na naši malou a říká PODEU a naše: „Jájo, nežiká se podeu, ale podeuka!“ A malá Jája zase: „Podeu!“ A naše: „Podeuka!“ a tímto se bavily aspoň čtvrt hodiny. Jsem zvědavá, jak se budou bavit za rok či dva 8-o Jo, a TY VOLE je u nás na denním pořádku. Nejhorší jsou starší bratranci, kteří mají ukrutnou radost z toho, že to ty malé učí :cert: :cert: :cert: :cert: Ale s tím asi fakt nic nenaděláme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.13 16:15

Ahoj prosila bych o radu v trapné situaci. Můj malý má 3,5 roku. Zlobí tak, že bychom ho mohli pronajímat jako antikoncepci. Taťka ho vždy okřikne, ale většinou sprostě, na což nepřívětivě reaguji a sprdnu ho i před synem, že se to neříká atd. Něco taky pochytí z televize, nebo když koukáme na DVD. Stydím se s ním chodit mezi lidi. Na poště například začně nadávat do debilů, když nakupujeme a někdo mu překáží, říká věci typu vypadni, nebo běžte do prdele. Samozřejmě ho důrazně napomenu, někdy dost plesknu a nepomůže. Doma je taky jak dlaždič, třeba když dostane na zadek tak spustí „to se nedělá ty debile zas*anej“. :zed: Moc se za to stydím a tak se nesvěřuji ani dětské lékařce. Prosím poraďte mi jak ve výchově postupovat? Mě ujede sprosté slova max jednou za týden, tatínkovi každý den, už jsme se hádali v soukromí na toto téma a on prostě neumí asi nadávat slušně. :think:

• Citovat
  • Upravit
4620
17.12.13 16:17

Zpacifikovat chlapa, to děcko za to nemůže, jen opakuje co slyší doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
17.12.13 16:19

A to mu říká taťka takovýhle výrazy? 8o To je na profackování spíš táty :zed: Děti hold opakují co slyší a dělají, co vidí. Takže trpělivost a doma upravit slovník. I to, že ty partnerovi řekneš, že tohle se neříká bude mít na malýho vliv, takže bych v tom pokračovala :palec: A se synem nacvičovala, jak to říct slušně- když mu něco venku ujede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Bude se to muset tatinek naucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
@Anonymní píše:
Ahoj prosila bych o radu v trapné situaci. Můj malý má 3,5 roku. Zlobí tak, že bychom ho mohli pronajímat jako antikoncepci. Taťka ho vždy okřikne, ale většinou sprostě, na což nepřívětivě reaguji a sprdnu ho i před synem, že se to neříká atd. Něco taky pochytí z televize, nebo když koukáme na DVD. Stydím se s ním chodit mezi lidi. Na poště například začně nadávat do debilů, když nakupujeme a někdo mu překáží, říká věci typu vypadni, nebo běžte do prdele. Samozřejmě ho důrazně napomenu, někdy dost plesknu a nepomůže. Doma je taky jak dlaždič, třeba když dostane na zadek tak spustí „to se nedělá ty debile zas*anej“. :zed: Moc se za to stydím a tak se nesvěřuji ani dětské lékařce. Prosím poraďte mi jak ve výchově postupovat? Mě ujede sprosté slova max jednou za týden, tatínkovi každý den, už jsme se hádali v soukromí na toto téma a on prostě neumí asi nadávat slušně. :think:

Děti se chovají podle vzoru rodičů, takže pokud se neumí chovat oni, dítě taky ne

• Citovat
  • Upravit
6536
@Anonymní píše:
Ahoj prosila bych o radu v trapné situaci. Můj malý má 3,5 roku. Zlobí tak, že bychom ho mohli pronajímat jako antikoncepci. Taťka ho vždy okřikne, ale většinou sprostě, na což nepřívětivě reaguji a sprdnu ho i před synem, že se to neříká atd. Něco taky pochytí z televize, nebo když koukáme na DVD. Stydím se s ním chodit mezi lidi. Na poště například začně nadávat do debilů, když nakupujeme a někdo mu překáží, říká věci typu vypadni, nebo běžte do prdele. Samozřejmě ho důrazně napomenu, někdy dost plesknu a nepomůže. Doma je taky jak dlaždič, třeba když dostane na zadek tak spustí . :zed: Moc se za to stydím a tak se nesvěřuji ani dětské lékařce. Prosím poraďte mi jak ve výchově postupovat? Mě ujede sprosté slova max jednou za týden, tatínkovi každý den, už jsme se hádali v soukromí na toto téma a on prostě neumí asi nadávat slušně. :think:

to je masakr, a to mu tatínek říká „to se nedělá ty debile zas*anej“ 8o :zed: to pak není čemu se divit, to dítě je odraz vašeho chování a ono si myslí, že to tak má být - protože tatínek to říkat může :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí