Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám srostlé prsteníčky a ukazováčky na obou nohách. Srůst končí pod nehtem. Zdědila jsem to po svém otci a po mě mladší dcera, objevuje se to u nás už spoustu generací. Podle lékařů se to řešit nemusí, pokud to nedělá nějaké potíže. Takže neřeším, ničemu to nevadí.
Můj syn to má taky, 3a4 prst. Tak dlouho jsem to oddalovala ( bylo mi ho líto, nechat mu to jako miminku řezat ), že jsme si řekli, že to necháme, až se v budoucnu rozhodne sám. Bude mu 18 ![]()
Spoluzak mel srostle prsty, rozrizli mu to nekdy ve skolkovem veku, cca 35 let zpet. Jediny nasledek byl ten, ze jsme na stredni zrali Cimrmany, takze jsme mu rikali kachna, volavka nebo bukac. Protoze mel ty srostly prsty. Ne vsechny, jen dva. Proste mel mezi palcem a malikem takovou blanu…
Jeho syn to zdedil taky, jestli jemu to odstranili, netusim, ale spoluzak rozesilal sms o narozeni s tim, ze na svete je mala kachna.
Ja mam srostly ukazovacek a prostrednicek ns obou nohach, taky jenom kuze a z 2/3 takze ne uplne. Nikdy jsem to neresila
, partner rika ze mam ploutvicky
. Ma to moje mamka a jeji otec, takze je to dedicny
.
Jak je to na noze tak ja bych se na to vykaslala a netrapila decko plastikou, navic kluka.
Mám napůl srostlý ukazováček a prostředníček na obou nohách. Je mi 50, problémy to nedělá tak neřeším.
Dobrý den, syn má srostlý prsteníček a malíček na noze, naštěstí se jedná jen o srostlou kůži, kosti jsou v pořádku. Setkal se s tím někdo? Prý to máme řešit, až budou synovi cca dva na plastické chirurgii. Jak se prsty oddělili? Jaké bylo umrtvení? Děkuji za reakce.