Poradna duly
Jana Čurdová
katy,ježiš vy máte smůlu
to je fakt na palici,aspon,že jste si ty tři týdny užily,je to blbé,že kvůli neštovicím se musí opustit lázně ![]()
Katy , už jsem si říkala co je s tebou?
ale je mi jasný, že to jsou hoňky co?
Kačí - mě nikdo o nejedení nic neříkal
to budu mít ale veliký hlad
… ![]()
… no co se dá dělat ![]()
já si teda ohledně zdravotních problémů stěžovat nemůžu … jsou na tom holky zdaleka, zdaleka hůř - ale že bych tím proplouvala jen tak, to taky ne … ale tak oteklé nohy, křeče, pálení žáhy - to je prostě jiný stav (jak často a rád opakuje můj gyndař
) … zlatě když to jde takhle ![]()
tak a musím se jít natáhnout - jsem dneska z toho počasí ospalá jak kotě a ještě mě teď začalo to moje zlatíčko okopávat dole tak se jí to moje sezení už asi nelíbí … zkusíme bok (z té polohy mě včera večer taky „vyhnala“ - a to se mi při ní taaaaaak kráááásně usínalo) ![]()
jo a jak je to s tím uzamčením? už jsme zamčené? ![]()
jinak - Katy, naše mimina mají už víc mozkových buněk naž obě sestry Hiltonovy dohromady
![]()
Ahojda těhulky!!!!
Už jsem doma z práce, dnes jsem to zabalila trochu dřív…
Kačenko, mě říkali, že si mám den předem dát v 17:00 zákusek a nejpozději mám jíst ve 20:00.
Katy, máte opravdu smůlu… Tys neštovice měla? Pokud by si je odbyla Tinka, tak byste to alespoň měly z krku.. Hlavně je nechytni ty!!!!
Obrázku, mě právě ze sladkého pití je šíleně zle! Já nemůžu ani Poděbradku. Jinak zákusečky a sušenčičky a nanuky, to fakt můžu, ale pití ne. Já piju jedině hořký čaj nebo čistou vodu…
Ibbu, z babičky si nic nedělej. Já mám někdy pocit, že nárok mít nějaké trable mají jen ti starší… A podle toho, co píšeš, to asi žádná sranda nebude a já dr. svýma křečma vůbec nebudu zatěžovat, protože ve srovnání s tebou je to fakt nic - celkem 2 - 3 křeče. Dnes v noci jsem se snažila nohy nekrčit a mít je co nejvíc natažené a bylo to v pohodě…
Ale taky si trochu postěžuju, dnes se mi celý den motá hlava a při hudební výchově se mi nedostávalo dechu. A to jsem chtěla jet příští týden se sborem na několik koncertů… Myslím, že vypustím i dnešní zkoušku, nerada bych Otakárkovi upírala kyslík…
Ibbu, já myslím, že ne, ve škole jsem dneska jen mrkla, co je tu nového a jako anonym jsem se sem v pohodě dostala…
ibbu,uzamčeno není,většina holek se nevyjádřila,takže nevím,zda s tím souhlasí nebo ne.Nerada bych,abych byla ta „špatná“ ![]()
Rosi , to jsme asi napsala s křečema blbě, ale není to nic hroznýho! hůř to mám s oteklýma nohama
- z toho mě bolí právě ta chodidla (a na to mi nic nepomůže - jen nožky nahoru) - ptž nejvíc nateklé je mám hned po ránu … a já tak ráda nosila boty na podpatku ![]()
a dr. se zmiň, ikdyž nic jinýho než magnezium ti podle mě nedá ![]()
já jsem se dr. na KO taky zmínila - no aby taky něco dělal ![]()
ale postupně jsem změnila „systém“ a říkám co mě trápí - většinou mi stejně řekne že v těhu s tím nic neuděláme že je to normální - no tak já vidím, že mi asi nic nepomůže a dám mu pokoj
![]()
jo a někde jsem četla že zadýchávání je ke konci těhu normální - tak radši odpočívej, určitě bude líp tobě i Otíkovi (promiň, ale já mám zas v hlavě prázdno a nevím jak jinak malýho zkráceně „oslovit“
- ikdyž mmch mě se Otík taky líbí - ikdyž někteří to mají spojené s víme kým)
Kačí , ale tak vidíš v jak hojném počtu se tu scházíme - pravidelně se tu objevuje jen par z celeho seznamu - a kdo sem ted v tydnu psal tak psal ze to nevadi a je to jedno - akorat nevim jestli se domluvit s Jezi, nebo nejak poslat nas seznamek adminovi - i s novou prichozi (omlouvam ale ted si nepamatuju nick
)
Ibbu, oteklé nohy ráno???
Já myslela, že otékají večer… No fakt tě lituju. Já zatím bez otoků a doufám, že to tak zůstane co nejdýl…
Magnézko, dokud nemusím, tak ho nechci, kámoška ho brala celé těhu, nějak jí zapomněli říct, že se má brát do 36. týdne a pak jí málem vyvolávali porod.. Já se bála, že ho dostanu kvůli tvrdnutí břicha, ale dr. říkal, že i to je zatím v normálu a pravda je, že mě to cca po 3 dnech přestalo úplně. Asi jsem to o víkendu přehnala s tím malováním, uklízením, praním,…
Navíc už mám železo a je mi z něj skoro pokaždý zle ![]()
Jsem jak aprílové počasí, zpívat nakonec jedu, páč mi psala kámoška, že má auto v servisu, jestli ji svezu. Jelikož mě vozila skoro dva měsíce, když jsem měla v servisu auto já, tak teda pojedu… A když bude nejhůř, budu jenom poslouchat ![]()
ibbu,já už moje „problémy“taky nezminuju,protože to vyjde stejěn vniveč a člověk si ještě připadá jako hypochondr.Jako s tím měřením tlaku,ten mám sice v pohodě,ale zase tep mám někdy strašně vysokej i 120 a to se mi fakt udělá zle,tak jsem jí to včera řekla a prej to je v těhu normální
no nevím na netu jsem našla něco jiného,ale když říká,že je to normální…
S tím jídlem před testem na cukrovku to neberte tak dramaticky, normálně se navečeřte, nemusí to být teda zrovna nic sladkýho,
a neřešte to. Jestli máte slinivku v pořádku, tak se to na ničem neodrazí.
Já si dávám ještě ve 22 něco do zobáku, páč je mi jinak zle, mám hrozně rychlej metabolismus teď, a určitě jsem si něco dala i večer před OGTT, nikdo mi nic nezakazoval.
A na odběru jsem byla už v 7h ráno - nalačno 3,6 a po glukoze za 2h 4,9…
Mj. asi o 3 týdny později mi na mojí žádost dělala gyndr. odběr na glukozu znovu, měla jsem pocit, že mám pořád žízeň a vyschlo v puse - tak mi řekla, ať si dám ráno koblihu a naberou mě… Tak jsem si dala v 6.30 ráno jednu plus banán, a pak v 7.30 druhou a kakao, a asi v 9h jsem měla glymču 4,0
![]()
kačenko 120 pulsů je slušný rozběh, já mívám nejvýš tak 106 a už to je záhul…
Buší mi srdce až v krku… Tlaky doma mám v normě, akorát než se doplazím na gyndu, tak mi vylítne diastola, včera jsem měla 130/95…
Já mám tlak nízkej většinou tak 100/60, ale pusl mi taky slušně běhá kolem 100.
A přesně jak píšeš Obrázku, to ho pak cítím až v krku, dokonce i slyším v hlavě…
Rosi - taky mi neštimovalo, že mám oteklé nohy hlavně ráno … a když jsem u dr. řekla že mi otékají tak mi povídá - „a hlavně ráno, že?“ tak jsem koukala jak puk ale asi v těhu je to normální
![]()
Kačí - ty s tím tlakem a tepem to máš taky „veselý“ - a dává ti dr. něco? nebo jsi se zkoušela měřit i mimo KO? … já jsem si párkrát zašla k obvoďákovi na měření a musím říct že je to teď v klídku (ťuk ťuk ťuk) 130-140/80-85 ![]()