Poradna duly
Jana Čurdová
Lendula
u nás se říká: když tě mouchy napos… tak z tebe ještě něco bude ![]()
Metříky docela snadný mi přišel ten můj, tak si můžete kliknout na ten název nad ním (lilypie) a i když byste neuměly anglicky, tak to jde vydedukovat - nejdřív si vyberete metřík (nahoře set 1,2,3), potom pohyblouška do metříku, budou se vám tam ukazovat ty různé varianty, můžete to střídat. Pak už jen vyplníte data - termín porodu(je první) a kdy byla poslední MS. Vylezou vám asi tři okna s různými linky, ten správný je myslím ten prostřední (URL). To okopírujete (zamodříte, pravý tlačítko na myši - kopírovat) a tady do Nastavení do podpisu pravým tlačítkem na myši vložíte. A je to ![]()
xxZuzi já jsem brala Duphaston, to je celkem to samý jako Utrogestan, a pro případ, že bych zase zakrvácela, jsem ale vyfasovala Dicynone. Naštěstí jsem ho nepotřebovala. Moje gyndr. říká, že vesměs tyto léky (především Ascorutin, který bych fakt nebrala) jsou v případě, že miminko není zdravé a je tam něco špatně - naprosto k ničemu.
Duphaston mi ale napsala, protože ač vím, že funguje spíš jako psychický lék, tak jsem ho radši chtěla, a já ho poctivě až do teď brala. I když prý v podstatě funguje jako placebo. Ale zase nebrat ho, to jsem nějak nechtěla - a uškodit nemůže ![]()
Bolesti v podbřišku já tedy spíš pociťuji občas takový jako pálení (roztahování? dělohy) a slabý pocit, jako bych to měla dostat. Ale není to moc časté.. jinak nějaké výrazné píchání, to ne…
Zato včera večer jsem měla takové bolesti spodního břicha a pálení střeva po průjmu, a vnitřní zimnici, že jsem ležela nalepená na Milanovi, klepala se a tekly mi slzy, jak jsem se bála, aby to mrňouskovi nějak neublížilo
kdysi jsem měla se střevama docela potíže, byla jsem i na kolonoskopii, ale uzavřeli to jako dráždivý tračník. a včera se to nějak vrátilo, bylo to strašný
naštěstí jsem se z toho vyspala. snad už se mi to nevrátí, začala jsem užívat Lactobacily 5 od Swisse, tak snad se mi to zatracený zažívání upraví…
Jdu dnes ke gyndr, tak snad bude vsecko ok. Jdu se jí hlavně vnutit se svojí pánví
ona se ke kontrolám zatím nějak nemá, byla jsem u ní jen 5.12. a pak ten Gennet, tak si jdu nechat napsat neschopenku a při té příležitosti ať mi jí kurňa změří, později už je to nepřesné. A pamatuji si, jak jsme vždycky na riziku krafaly, když maminy neměly od obvodní změřený pánevní rozměry
![]()
Ještě ad metřík teď jsem si na to zkusila kliknout a kdo nevládne angličtinou, tak nejdřív si musí vybrat nahoře Expecting a baby - pak full size ticker a pak uz jdou ty kroky jak jsem psala… ![]()
Obrazku diky zkusim to docela jasny mi to prijde no a kdyz to nesvedu tak me klepne.ted ale mrnous bude vstavat tak pockam az bude vic casu.Tak doufam ze ze me taky neco bude.
![]()
Obrázku já jdu dneska taky na gyndu. Doufám že vše bude OK.
Musím s doktorky vytřískat to doporučení na genetiku, už jsem objednaná, jdu příští týden ve čtvrtek. ![]()
Tak ty občasný bolesti podbřišku mám tady, ale ze začátku to bylo horší, teď se to dá vydržet.
Já měla po svátcích střevní chřipku, šílený křeče v břichu, to jsem se taky bála o mimi…
Dneska je den, babička svalila a odvezli ji do nemocnice, má hroznou osteoporozu (řídnutí kostí) tak má promáčknutý koleno ach jo ![]()
Tak se jen bojíme co bude…naši tam dneska jedou tak budeme vědět víc.
Kolem 5 se nahlásila švagrová s děckama na návštěvu, už u nás fakt dlouho nebyli, tak se celkem těším, musím to tady dát trochu dopořádku, sice nežijem v chlívku, ale něco na uklízení se tady nejde…
Začínaj mi vycházky, půjdu ven se psem a pak se na to vrhnu.
Všem co jdou dneska a nebo v nejbližší době na kontrolu držím palce ať jsou mimísci OK.
Ahojky ..jen nakukuji …zítra mam zkoušky … ![]()
vau …tak tím pícháním v podbřišku to mam také …asi fakt se děloha roztahuje a pravidelně večer nafouknu jak balon
a tak mě bolí břuch celý …
už taky nevím co pít …ale teď mi chutná matoni a magnezie
přeji fajn den
Ahoj,
taky občas vnímám bolest v podbřišku. A večer jsem jak balón…
Kouknu na ten čaj Hippo, co tady někdo zmiňoval (se omlouvám, že si nepamatuji), páč já už taky nevím, co pít..
Miluju černý čaj, ale nechci ublížit teinem miminku, tak se snažím pít vodu, ale ulejvám se u toho, páč pak vždycky žbluňkám.. Tak zkusím ten čajík (ovocný nemůžu ani cítit).
Taky jdu s pesanem.. zatím ![]()
holky vypadá to že se mi konečně podařilo tak udělat metřík
![]()
Teď jen doufám, že se mi to zobrazí…
Holky tak jsem právě dorazila s kontroly.
No nebudete věřit, ale od posledního UTZ jsme o 14 dní starší, tak že ne 9+6tt ale 11+6tt, tzn. že termín porodu se mi posouvá na 31.7.
Doktorka mi dává termín porodu jen podle UTZ protože podle mojí mensturuace by to absolutně nešlo, normálně jsem jí mívala tak 4-5 x za rok. ![]()
Tak že zítra musím rychle letět na krev kvůli tomu kombinovanému testu a taky potřebuji aby mě tam přeobjednali na ten ultrazvuk, páč 2.2. co jsem objednaná už by bylo pozdě. ![]()
Moniko to teda jsou.
Jsem na ní koukala jak vůl na nové vrata, ale měřila dvakrát a pokaždé to tak vyšlo. Teď si jen musím posunout ten první kombinovaný test, tak doufám že to půjde.
Katy podle UZ nám prcek taky vyrostl o týden víc, než by měl být ![]()
Ale je pravda, že první UZ se dělal na „horším“ přístroji než ten druhý, v Gennetu. Je to hodně velký rozdíl, když jsem dneska koukala, jak mi dělá gyndr. krátký UZ jestli je mrňousek ok, na tom starším obyč. stroji… Nebyl tak krásně vidět jako v Gennetu, takže přesnost měření je určitě vyšší na lepších UZ…
Ta dnešní kontrola u gyndr. mi dopadla dobře. byla to docela legrace, potřebovala jsem po Kristýnce (moje gyndr. je moje kamarádka, původně kolegyňka z Motola) neschopenku pro úřad práce, aby mě nehonili po pohovorech. Akorát teď jsou ňáké nové papíry, místo 3 či 4 jich je 6, špatně se propisují a jsou prostě trochu jiné a byla jsem první, komu jí psala, tak s ní trochu bojovala ![]()
A já jsem se zatím obsluhovala - změřila jsem si tlak, do moči si strčila papírek a odečetla, změřila jsem si pánevní rozměry… ![]()
Pak jsem jí ještě poprosila o poslechnutí mimča, protože jsem měla blbý pocit z toho včerejšího průjmu a bolestí břicha - akorátže ona nemá dopplera (přístroj na poslouchání ozev), že stojí dost peněz, a tak mi udělala krátký ultrazvuk - mrňousek byl ok, srdíčko tlouklo, hověl si jako pohodář… ![]()
V H+M jsem dneska koukala na kalhoty, už mi začínají být těsný.
Jediný, který se mi tam líbily, byly béžový manšestráky, jenže jen ve velikosti 48, což na mě plavalo ![]()
Jinak všechny ty kalhoty tam, vyjma džín, jsou z příšerných nepříjemných materiálů… ![]()