Poradna duly
Jana Čurdová
Nikousa: Tak já nevím, jsem hubenější o kilo, ráno se mi nezdá, ale večer se asi nějak přifukuju nebo co
Pravda je, že jedny kalhoty už mi jsou trošku těsnější, ale bude stačit přešít knoflík. A kam se chystáš na hory? Hned bych jela, ale pracovně mi to vůbec nevychází. Honím kšefty, aby byla tučnější výplatička, ono se to bude hodit ![]()
Dobrý ráno,
tak to vezmu pěkně popořadě:
Ibbu - kočárek je fakt moc pěknej, mě se 3kolky taky líbí, takže do ní na 90% taky půjdem (i když už slyším ty kecy všech kolem, kamoška 3kolky nesnáší a zbytek to určitě bude komentovat jakože musíme mít zas něco extra
) ale je mi to jedno. Bydlíme v takový větší vesnici a mimo jedné tady maj všechny maminy takový ty velký 4kolky, to se mi moc nelíbí, připadaj mi jak tank. Na druhou stranu chápu, že se každýmu líbí něco jinýho ![]()
Po pravdě já bych kočárek teď určitě ještě neobjednávala, jsem v tomhle hrozně pověrčivá, ale záleží na každým…
Krystýna - to je super že ti vše dopadlo na kontrole dobře ![]()
xxZuzana - tak já jsem na tom úplně stejně jako ty, připadám si jako by mi to mimčo v bříšku „užíralo mozek“ Třeba se o něčem bavíme, já se na to samý ptám za chvilku zase jako bych o tom vůbec nemluvila, manžílek už si toho taky všimnul a mamka taky, připadám si jak … ale fakt za to nemůžu.
Závidím všem kdo jsou aktivní, už se těším až do toho stadia dojdu taky, dle chytrých knížek by to už snad mělo být brzy ![]()
Včera jsem byla na návštěvě a strejda mi předpovídal, že se nám narodí kluk (prý mu to tak na 90% vždycky vyšlo), podle jakýhosi čínskýho kalendáře by to měla být holka tak jsem zvědavá kdo se splete, každopádně si to nachám určitě říct, jsem hrozně zvědavá. Ještě jsou jen 2 možnosti ![]()
Ivuna: frčíme do Jeseníků s bandou kamarádů, bude nás tam asi 12. Většina z nich už má děti, tak se aspoň můžu nechat inspirovat, jak se jezdí s dětma na hory ![]()
Tak to bude asi nejpíš ten špek ![]()
Mondi: do kočárku si nenech od nikoho mluvit, důležitý je, že se to bude líbit tobě:) Já pasu hlavně po praktičnosti a váze a skladnosti kvůli autu, abych se s tím pak někde nemordovala jako blázen, tak uvidíme.
Nikousa: Jeseníky mám ráda, jezdili jsme na Červenohor.sedlo, pak do St.Města pod Sněžníkem a do Žulové, tak si to pěkně užij a nasávej horský vzduch!:) A vůbec to nemusí být špek, kámoška měla bříško brzy, to já mám asi k večeru zaražený prďase a přes noc to vyfoukám, tak pak se divím, že nic nepoznám ![]()
Dobré středeční ránko!
Nikousa - já jsem na tom s bříškem asi tak, že něco se tam už rýsuje, ale občas mám pocit, že je to spíš papkaním.
Monda - za normální se považuje krevní tlak 120/80. Trošku nižší ho máš, tak jen dávej pozor aby se ti třeba nezamotala hlava, ale jinak podle mě to zas až tak strašné není. Navíc nízký tlak se nikterak nelečí, tkaže životu nebezpečné to není. Já s nízkým tlakem bojuji celý život. Teď v těhu ho mám normální, tak si říkám, že na mě je spíš vysoký
.
Včera mi naměřili 120/70. Takže ten spodní je taky trošku nižší.
Nikousa - jé ty se máš, já bych tak jela na nějakou dovču
, i když je pravda, že já jsem spíš na teplíčko a moře než na hory.
Ráda bych ale až bude hezky vyrazila někam tady u nás, třeba do Jižních čech, nebo na Moravu. Uvidíme jak mi bude ![]()
Kristýna - no mě se motá hlava normálně když třeba rychleji vstanu nebo tak… takže teď si na to dávám akorát větší pozor. Na druhou stranu si říkám radši nižší než vysokej ![]()
Do výběru kočáru ani ničeho jinýho si kecat nenechám, manželovi se líbí to stejný jak mě a ostatní s tím stjně budou jezdit občas, však si zvyknou ![]()
ahojky ..jen nakukuji a padím se zas učit …
kořárek pěkný ale zdá se mi malá korbička ..ostatně většina moderních kočárku se mi zdá krátká ..že se tam v zimě větší mimi s fusakem vejít nemůže …a na kárku mi přijde třeba půlroční mimi malé
ale já mam po Ondřejovi Patron a jsem sním spokojená ..držel mi do jeho 3 let a vešel se tam v pohodě
Kristýna ..gratula ke kontrole
xxxZuzana ..vau ..ale co ..i to se stává … ![]()
mějte fajný den …
ahoj kočičky - dneska jste toho teda napovídaly
![]()
Moni - souhlas s holkama - je to vaše věc a ostatním je do toho prdly …
no, já bych si ten kočár v tom krámě klidně zamluvila ale to nikdo na delší dobu neudělá a hlavně já ho chci!
(a myslím že pověra je, nemít ho doma …) jinak kdo to tu psal že koupit něco na mimi neznamená, že se musí kvůli tomu nutně něco stát ![]()
… jsem jak malý dítě ![]()
Jezi, korbička tak malá není, ono na obrázku vypadá menší ale ve skutečnosti je větší - a hlavně psala mi holčina že má červencovou holčičku a jezdila s korbou až do března - v korbičce je totiž opěrka zad, takže tam pak může mrně sedět …
no ono co si budeme povídat, ty kočáry dneska nejsou moc velký všeobecně (mi přijde) a o cenám nemluvě
a to je tahle cena docela v poho - např. 22 tisíc za
u
to už je mazec!
… jinak já vybírala kočáry už když jsme se jen o snažení bavili
prostě jsem na ně ujetá ![]()
Katy - pak si můžeme vyměňovat info o váze
no ale mohli by si mimísové sbírat ze zásob … tam toho mám dost ![]()
Jinak Zuzi - ty stavy jsou teda super
no já učím AJ a občas mi přijde že si sedím na vedení nějak dlouho
… ale zase se to vždycky nějak přefiltruje …
ale asi budete mít einsteina, když tě takhle „trápí“
![]()
Taky koukám že holky toho dnes nakecaly.
Na dovolenou bych taky hned vyrazila, ale letos máme asi smůlu. Budu ráda, když vyrazímě ještě někam na nějakou víkendovou klubovou akci s hafany.
Doufám že to aspoň s těmi hafany klaplne. Mladá ta Baffy fut pokulhává už takovou dobu a v pátek na veterině konečně zjistil, že má mírně poškozený meniskus, tak že jí něco píchnul do kolene a pokud to nezabere tak bude muset na operaci. Tak že pokud se bude konat operace, tak ani ty víkendové akce letos nebudou, protože jí nechat doma, tak by zbořila barák, bych musela nechávat i tu starší, jinak by to mladá fakt nepřežila. ![]()
Ibbu na kočárky jsem zatím moc nekoukala, ale pomalu začnu, nejdřív spíš obejdu obchody, raději vidět na živo a pak třeba objednám klidně i přes net, když už budu vědět co. Jo a informace o váze si můžeme vyměňovat, ráno jsem měla 91,5kg. ![]()
Teda Katy
tak mimís už si začal brát
no já jsem ráda že aspoň nepřibírám - ale já se léčila s problémy s metabolismem a stačilo se víc najíst a hned byly 2, 3 kilča nahoře
a teď se nabaštím a vážím pořád stejně ![]()
holky a jak se cítíte? trpíte nevolnostma? já jsem byla teda zvracení ušetřená, až na občasný „blbý“ pocity ![]()
NO já jsem sem tam zvracela, ale ne nějakm moc. ![]()
No a prcek už mě asi začíná pomalu vyžírat, ale jen ať vyžírá, zásob mám až až. ![]()
Zítra jdu na genetiku a taky na ten ultrazvuk screeningový, tak doufám že vše bude ok.
Jinak co se ještě tech kočárů týká tak v březnu je v Brně veletr Pro dítě a tam je celkem velká přehlídka nejen kočárků (je tam zároveň i veletrh pro rybáře tak to vypadá že se tam asi pojedem podívat).
Asi to udělám taky tak, že si v obchodě vyberu a objednám to přes interent…nebo si ho objednám do nějakýho obchodu poblíž, záleží na tom jaká bude kde cena.
Katy 2 - přeju ať je Baffy brzo v pořádku, té naší budou teď 2 roky a u veterináře jsme pečení vaření (už měla zánět dělohy, vaginitidu, sežrala jed na krysy, no pořád něco
). My když náhodou chceme jet třeba přes noc ke známým a nemůžem jí vzít sebou tak k nám chodí hlídat ségra. Hafuňka je šílená závislačka, doma sama je zvyklá, ale v cizím prostředí jí nemůžem samotnou nechat ani po dobu třeba oběda, to by byla schopná snad rozkousat dveře, jen aby se dostala za náma…
Já jsem to asi zakřikla, už mi bylo celkem dobře, ale dneska se nevolnosti opět dostavily, celej den jsem jak přejetá
i když teď už je to lepší.
Váhu mám -2kg z původní váhy, přes vánoce jsem zhubla díky zvracení a pak střevní chřipce přes 4kg.
Katko tak to budu myslet! ale bude to v pořádku!!!
![]()
no já si pořád říám, že když mám velký zásoby, tak by si mohl brouček brát ode mě - a v duchu doufám že by se mi mohl zlepšit ten můj metabolismum už napořád
a pak bych mohla hubnout jak po másle
(jsem životní optimista
)
já už se těším na únor na KO - už se mi blíží další KO
už bude mimísek velký a bude se aspoň na co koukat
a pak mě čekají ty testy v 16tt ![]()
Monda, my právě do září vůbec nevěděli že máme druhého psa, teda krom očkování, byla naprosto zdravá a teď todle, no ale snad to bude brzy OK. Jo Baffy budou v květnu dva roky. Jinak co se závislostí týče tak s tou starší jsme na tom stejně, tu někde nechat tak zboří snad všechno jen aby se dostala k nám. ![]()
Ty nevolnosti ti teda nezávidím, ale snad už to brzy zkončí. ![]()