Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1974
14.4.16 23:15

@KKatka23 Právě, moje řeč. Dneska se i ti chlapi víc zapojují do chodu domácnosti, kdysi bylo všechno na ženské. Nepodceňuji hormony v šestinedělí, ale jinak - šli jsme do toho dobrovolně, tak to přežijeme… :-) Já právě od půl roku dcery chodím do práce, loni jsem jela v kuse i několik dní v týdnu od dubna do října, naštěstí mám hlídacího dědu v důchodu… Teď si chci ještě dodělat další školení, abych si trošku rozšířila kvalifikaci a s prckem se pak zase mohla vrhnout do práce. Fakt si na dnešní dobu nestěžuji… :-)

S tou tolerancí to mám nastavené hodně podobně, naštěstí i mé okolí je vesměs podobného ražení. Mám to dané i profesí, přicházím často do styku s lidmi, kterým se jiní zdaleka vyhnou, takže nevidím problém téměř v ničem… :mrgreen: Jinak v posledních 168 hodinách na ČT 1 byl dokument o duhových dětech. Přesně to, co popisuješ. Na mě to strašně moc zapůsobilo právě s ohledem na tu nevymahatelnost rodičovského práva k dítěti, které v podstatě vyrůstá ve funkční rodině. Ale to už jinde jsme, to je jiná vesnice… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
15.4.16 08:23

@chromecci a ta podprsenka má zapínání vpředu, když je kojící?
@KKatka23 omlouvám se Ti za tu otázku, jestli nemáš strach, že toho budeš mít moc, netušila jsem, že Tě to tak dokáže nadzvednout, máš pravdu, nic mi do toho není. Já se asi ptala jen tak, abych navázala řeč :D Mám švagrovou, která má děti od sebe rok a půl a fakt to nedávala, kdyby nefungovali babičky a její manžel, tak skončí kdoví kde. To stejné kamarádka. Proto mě asi ta otázka napadla. Ale zase znám holčinu, co zvládá dvojčata levou zadní, takže každý to má jinak. Tak ještě jednou promiń :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
15.4.16 08:28

@Leli83 v Kiku taky nakupuji dost. A nebo taky v Tescu. Občas se „rozšoupnu“ a koupím něco značkového, ale to spíš jen dceři nebo nám, na miminko je to zbytečné, bude to mít na sobě párkrát a stejně je mu to jedno. Nemám pocit, že by to v Kiku bylo nějak nekvalitní, zatím všechno vydrželo, to dřív bylo malé, než zničené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
15.4.16 08:49

Jinak s tím proplacením, jsem se dívala, že jsem na screeningu byla 3.2., takže to ještě není 3 měsíce, takže tam ještě skáknu, díky za info, mě by to samotnou nenapadlo.
Včera jsem byla na cukrovce, bylo to v pohodě, roztok byl višňový a moc dobrý :lol: pak jsem byla na UTZ, doktorka mi ještě nedávno vyhrožovala císařem, protože jsem měla placentu v porodních cestách a včera mi řekla, že se vytáhla, tak mám radost. Mimčo měla také hodně velké cysty na mozku, přišli na to v 19tt a strašila mě vývojovými vadami, na genetice mě uklidnili, že se to stává a že by se to mělo vstřebat, tak včera mi doktorka řekla, že už jsou opravdu malinké, tak jsem odcházela s dobrou náladou, že je vše v pořádku, ani jsem to nečekala, hlavně tu placentu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
15.4.16 09:11

@rennys1 já jsem to nemyslela zle na tebe…beru to od tebe jinak, když taky čekáš mmimino - nikdo nevím, jak to bude zvládat…myslela jsem takový ty rejpavý ženský jak třeba psala @Leli83 to úplně nesnáším - nebo moje máti, ta pořád, že to si užiju a tak, přitom ona má děti od sebe patnáct let a nikoho s takovýmto rozdílem nezná…tak jak může vůbec vědět, jaký to je? :mrgreen: ještě jednou promiň, fakt jsem nechtěla, aby to znělo, že jsem na tebe vyjela, vůbec jsem to tak nemyslela :) ono když se píše, tak to vyzní kolikrát blbě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
15.4.16 09:30

Tak proplacení toho UTZ mi uteklo o pár dnů - já byla 12.1… ale jak tady zaznělo, proplácí kde co.. od cvičení až po pomůcky - říkají tomu podpůrné aktivity těhotných nebo kojících žen ;) - kurz k porodu pořádaný porodnicí, kompresivní těhu punčochy, prsní vložky, kojící kloboučky, chrániče prsních bradavek, tampony do podprsenky, odsávačky mléka… - taky to jde použít na dentální hygienu (brr..) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
15.4.16 09:32

Nenechaví lidi nemám ráda, bohužel je jich více než dost.. u mě se všichni ťukají do čela, že lékařka a bude mít třetí dítě - je to snad věc moje a mého manžela… 8o :roll: to už jsem slyšela i otázku, zda používáme antikoncepci :nevim:… no používali jsme, ale někdy je příroda silnější :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
15.4.16 10:16

@KKatka23 ja mam fakt super kamose, takze ja si nestezuji :-)
a pokecam s nimi nekdy lepe nez s holkama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
15.4.16 11:15

@marylka proč brr? já na tu dentální hygienu jdu za dva týdny a doktor mi tvrdil, že to nebolí 8o 8o 8o jestli to bolí, tak na to nejdu… :? @marylka no já jsem spíš jako alergická na kecy mojí rodiny…prostě všichni tam vychovali samý jedináčky, ale budou mít kecy, že to jsme si teda dali, že to si užijeme…nebo že je jasný, že si to představuju jak hurvínek válku, že prostě naše Eva je strašně hodný dítě, tak proto si tak brzo pořizujeme druhý…zajímavý, že nikdo z nich ji nikdy nehlídal, nejvíc časi s ní natrávila asi moje babi a to dá dohromady tak možná 24 hodin po cca hodinových návštěvách…ale všichni budou tvrdit, že je strašně hodná…jasně, že je tu hodinu, kd yje tady návštěva, strašně hodná, vždyť ju všichni tahaj a věnujou se jí a je to něco novýho…a´t si zkusej s ní strávit jeden den a uviděj, co to je za „zlatíčko“ :cert: všechno hodlám zvládnout bez jejich pomoci, setjně tak jako doteď, tak ať držej pusu a nechaj nás být…

Zrovna manžel je teď tři týdny pryč a včra jsem zjistila, že mám prasklý kolo u kočáru…jako zmínila jsem se dneska matce v telefonu, že teda mám prasklý kolo, tak že jestli nechci sedět doma na zadku, tak musím s sebou tahat ven pumpičku a dvakrát za cestu si nafouknout kolo…tak se smála, že to je teda sranda no…nevím no, jako kdyby toto mi řeklo moje děcko, tak k němu o víkendu pošlu manžela, ať to spraví no…to u nás nehrozí…a já se jich prostě nechci o nic doprošovat, máme ten vztah prostě hrozně divnej…kdyby to bylo jinak, tak bych si i řekla sama, jestli by mi nepomohli to spravit…ale takto radši budu do příštího pátku dofukovat po cestě a pak mi to spraví manžel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
15.4.16 11:50

@KKatka23 v pohodě, už se na nic osobního ptát nebudu :oops: Já s mamkou taky nemám nějaké extra vztahy, lépe řečeno s mojí mamkou nemá nikdo hezký vztah :( chová se ke mě, jak kdyby mě bylo 10 let, nějak jí uniklo, že už jsem dáávno dospělá. Co mě teď nejvíc se. e, že dceři pořád bratříčka vymlouvá. To je pořád „jo, teď se těšíš, počkej, až se narodí a mamka na Tebe nebude mít čas, bude Tě v noci budit, pak Ti bude brát hračky a mlátit Tě, no ty už budeš jen moje a půjdeš bydlet za mnou že jo…“ s mojí mamkou je dost těžké vycházet, takže raději držím hubu a jedním uchem tam, druhým ven - což je ale pro ni taky špatně, protože mám pořád na talíři, že jí nejsem ani trochu vděčná za to, co pro mě dělá. No takže to mám taky nějak jak ty - raději po ní nic nechtít. A to jsem po ní ani nic hodně dlouho nechtěla (před 8 měsíci jsem potřebovala vyzvednou dceru ze školy).
Jinak co se týče ostatních lidí, tak v práci mi hodně vymlouvali druhé dítě, že tím dcera bude trpět, i doktorka mi to pořád říkala, snažili jsme se totiž dost dlouho (4 roky) a nakonec to muselo jít IVF cestou a to několikrát a já blbka to v práci řekla, protože jsem se potřebovala šetřit… ale to stejně nikdy nevyšlo, až když jsem šla na neschopenku ještě před transferem, tak až pak to vyšlo a to už jsem v práci neřekla. Vlastně ani nevím, proč to sem píšu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
15.4.16 12:41

@rennys1 možná proto, že tady jsou osudy různé, a třeba ti to pomůže ;)

nemyslím si, že nový mrňous může nějak stávající sourozence ohrozit, spíše naopak, přináší do rodiny něco nového.. to jsme říkali i našim holkám, že mít dalšího sourozence je fajn :hug: a pokud budou mít hezký vztah v dětství, že jim to hezké vydrží i v dospělosti a to je naprosto skvělé… pak je jedno, že jednomu je 25 a druhému třeba 40 :D :D

@KKatka23 obecně dentální hygiena nebolí, v těhu má každá z nás trochu jinak citlivé dásně, já jsem ráda, že jsem zvládla preventivku u zubaře a zuby čistím vždy s velkým sebezapřením,… nějak nic nesnesu v ústech… :poblion:
třeba to je u tebe jiné a bude to naprosto v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
15.4.16 13:41

Tak já jsem třeba jedináček, a celý život jsem byla přesvědčená, že jedináčka nechci. Ony se ty vztahy v životě můžou promíchat, sourozenci se v dospělosti rozejdou, ale v tom dětství si myslím, že brácha/ségra chybí. Proto jsem šťastná, že nám druhý prďoch vyšel a malá nebude sama.

@rennys1 My měli cestu k dětem (oběma) taky dost divokou. První dcera se narodila přesně 4 roky od začátku snažení. No, snažení - snažili jsme se cca rok, než se přišlo na to, že přirozeně to nikdy nepůjde. Takže další dva roky jsme čekali, zda zabere léčba, taky jsme zvažovali IVF, nakonec manžel zvolil raději dárce a inseminaci, která naštěstí dvakrát vyšla. Osudy jsou různé, pochopení lidí v reálu často chybí. Tady můžeme pokecat. :kytka:

@marylka Tak ještě že se oslové neptají, zda jako lékařka víš, že existuje antikoncepce… :mrgreen: Někteří lidi jsou fakt šáhlí, tohle mě ovšem pobavilo… :-)

@KKatka23 Dentální hygiena by bolet neměla, ale mně to tedy bylo fest nepříjemné. Byla jsem na ní ještě coby náctiletá, už je to možná 20 let, tehdy mi zubařka rvala mezi zuby kartáčky a u toho vedla monolog ve stylu, že pokud je nebudu používat, ve 20 budu bez zubů. Výsledkem byly odřené dásně, plno krve a můj dosavadní odpor k mezizubním kartáčkům. Nutno podotknout, že zuby mám dodnes své a zdravé, v březnu jsem ke svým 33. narozkám vyfasovala teprve 2. plombu. Ovšem prý se vše změnilo, dneska už se přes krev právě jít nesmí a ty hygienistky jsou vesměs příjemné ženské. Zrovna jsem objednávala na hygienu manžela a jestli bude spokojený, zkusím to znovu taky. Mám totiž problém, že jako malá jsem nosila rovnátka a zuby mi srovnaly tak důkladně, že mezi stoličky neprostrčím málem ani dentální nit. Takže proto mám z hygieny pořád trošku strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
15.4.16 15:47

Holky, dentalni hygiena neboli, jen muze byt nekomu neprijemna..kor v tehu. My na ni chodime pravidelne 2× za rok, a jsme moc spokojeni. Jen vzp uz proplaceni stoplo. Byla jsem si to vybrat 16. 3. a stopli to ke 14. 3. :lol:
Na rodice mam asi obroovske stesti, jsou super, pro malou by udelali prvni posledni, a to same rodice od pritele. Prave piju cajik s tchyni :hug: tak me mrzi, ze hezke vztahy nejsou vsude samozrejme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
15.4.16 15:52

@KKatka23 vůbec se té hygieny neboj, já jsem byla minuly mesic a v tehu pujdu asi jeste jednou… Neboli to, pokud mas hodne kamene, tak to muze byt neprijemne, ale nemusi, me to teda neva vubec. Mam i rovnatka na pevno a to je po utazeni bolest (3dny). Ze zacatku ty dasne krvaci, je to normalni, protoze pokud se ty mezizubni kartacky nepouzivaji, tak to ma v podstate kazdy zbydnely, ale ani tak to neboli a behem 2 tydnu krvaceni prestava:)!
Takze se neboj a urco tam jdi. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
15.4.16 15:52

@Leli83 muzu se zeptat, co delas:) ze to jde takhle s prdolou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí