Poradna duly
Jana Čurdová
@rennys1 no já taky jsem z té naší rodiny docela paf…s Evou to ještě šlo ale teď jak se chovají s tím druhým, to je jako nad moje chápání
no já jsem to teda s tím početím tak měla…vysadila jsem antiko a za dva měsíce jsem byla v tom…jenže jsem pak potratila po revizi mi trvalo třičtvrtě roku než se mi srovnal cyklus…pořád mi vynechávala MS, většinou ani normální MS nebyla, jen třeba dva dny špinění…byla jsem z toho totálně na prášky…už jsem byla domluvená s mudrou, že mi zkoukne ovulaci, když jsem zjistila, že jsem těhotná
moje mudra se k tomu stavěla strašně super, já mám PCO, takže byla ochotná relativně brzo něco začít řešit
no a teď jsem otěhotněla na první pokus…právě proto jsem psla, že vás, co tak dlouho jste čekali na mimčo, hrozně obdivuju…protože já jsem čekala na pozitivní test jen deset měsíců a byla jsem z toho hotová psychicky…čekat několik let, tak se asi zblázním
@Leli83 já teda hlasuju pro Jindru, to je moc pěkný ![]()
Cérky napadá vás nějaké kratší, pěkné, originální jméno na holčičku? V tipu máme Sáru..a tím to hasne ![]()
Sem chtěla jména typu Berenika, Madlenka…ale máme dost dlůhé příjmení tak by to asi chtělo něco kratšího ![]()
@chromecci však Sára je pěkný
záleží jestli chceš spíš moderní nebo zastaralý, co se třeba dává často nebo hlavně aby to moc časté nebylo…teď jsou hrozně moderní Ella, Ema, Stela, Mia a tak…mě se teda líbí hlavně když nejsou moc časté, takže já jsem třeba strašně chtěla Bělu nebo Zlatu…ale to bych se musela rozvést a vzít si někoho jinýho
![]()
Teda, to jsou pribehy…Smekam pred Vami vsemi, co jste zvladly vsechny tezkosti
@Leli83 Moc Vam fandim ![]()
Ja dnes byla v Gennetu, a pani doktorka mi potvrdila klucika, tak uz to chapu jako bernou minci. ![]()
Vse na UZ bylo v poradku, akorat u prave ledviny byla mirne rozsirena panvicka. Pry se nemam desit, ze tento jev vidi docela casto, muze to pry byt zpusobeno nevyzralosti systemu, vetsinou se to do porodu samo srovna, a ten zbytek po porodu, takze dalsi UZ v 30. tydnu. Mate s tim nektera zkusenosti? ![]()
@KKatka23 díky za tipy
no uvidíme
Ellu nechceme bo ségra raz bude mít Elišku, Ema nic moc…Mia SA nedá říkat zdrobnělinkama
Stela je jak ten ztužený tuk…no furt mám s něčím problém a jako učitelka si ty jména furt spojuju s děckama
![]()
@gatsby1 s ultrazvukem nebo s pánvičkou? jestli řekla mudra, že to viděla často, tak bych to tak brala…jinej mudr by ti to třeba ani neřekl, aby ses nestresovala
uvidíš, jak to bude vypadat na tom dalším ultrazvuku velkým, určitě už to bude v pořádku
@chromecci no jo…to učitelky to maj těžký…blbě se hledá jméno, který mají spojený s něčím pozitivní anebo který nemají spojený s ničím
ale Bělu neznáš, co? Tu já jsem moc chtěla…manžel mi řekl, že jsem úplněj magor a ať na to okamžitě zapomenu
![]()
Já sem měla pro holčičku Emily a nebo Kamilka no ale nakonec to asi bude Adámek sme se s přítelem schodli no ![]()
@veronikaminarikova Adama známe z porodnice
byli jsme na pokoji Adam a Eva ![]()
Ahoj mamky…
moc gratuluji k poznání pohlaví všem
Super, že už také víte… U nás děvčátko po druhé potvrzené…
a bude to Emma ( osm let po ní toužíme…
kočárek uz také máme a šli jsme do BugaBoo..
a růžovou výbavu už také nakupujeme…
Čekáme zda se nám vyšvihne placenta…zatím je dost dole… Chodíme každých 14 dní na UTZ… Jinak máme 7 kg nahoře a ze 73 cm uz 102 přes břicho…
Dostanu se sem málokdy…A jak pak čtu třeba pet stránek… Nestíhám psát
tak snad neva…Užívejte krásného počasí ![]()
@Leli83 díky za popis. Já teda Tvého muže také obdivuji, kór, když nakonec spermie na IVF byli a přesto souhlasil s dárcovstvím. Ale každý to máme jinak, já to tomu svému nemám za zlé, že by s dárcovskýma nesouhlasil, že bysme raději to mimčo neměli. Už prostě proto, že vím, že by ho nepřijal a neměl by ho rád jako vlastní, i když by byl v rodném listě jako otec, ale v sobě by to měl a ve finále by byla veškerá starost o dítě na mě, jako teď u dcery. Netají to, chápu to. I teď často slýchám, díky tomu, že máme mimčo z IVF, tak se bojí, že embryo / jeho spermie zaměnili a chce si udělat test otcovství, chce mít jistotu, že je jeho. S tím už takové pochopení nemám, protože nevím, co by jako dělal, kdyby se potvrdilo, že není geneticky jeho/naše, do babyboxu bych ho asi nedala že… takže já tohle prostě vědět nechci a nevěřím ani tomu, že je možné to zaměnit…
Jinak k nemoci Tvého muže - je super, že se to takto odhalilo a lečí se s tím a dost možná v pozdějším věku nebude mít takové problémy, které by jinak měl, kdyby to doktorka neodhalila. Některé nemoci jsou fakt oříšek i pro doktory.
@gatsby1 my mame to same…norma je pry do 4mm maly ma 5,7mm. Doktorka rikala, ze u tech kluku se to objevuje a ze si mysli, ze to bude ok. Ted na kontrole se na to divala i moje doktorka a ta rikala to same. Ze většinou to byva v poradku. Takze ja jim verim a nedesim se ![]()
My se jmenem nejsme uplne stoprocentne rozhodnuti, ale vypada to na Felixe ![]()
Jinak co se tyce tech dvou jmen (jako např. David Karel
tak pry se to musí všude uvadet (tak spis aby ho to fakt pak neprudilo - ale tak zvykne si, ze
), ale nevim co je na tom pravdy…
@Alouette Jojo, když jsou dvě jména v RL, musí je pak všude uvádět, já budu mít asi Jiřího Gabriela. Taťka chce prostě Jiřího - bude třetí žijící v rodině a já chci Gabriela
U prvního mi prošlo Gabriel Jiří, jenže se narodila Izabella
A teď trvá na Jiříčkovi. Mě se to prostě nelíbí. Takže doufám, že Jiří Gabriel projde ![]()
@chromecci píše:
@Leli83 smekám před tvým manželem klobouk. Spousta chlapů do dárcovství jít nechce…dokonce se tento víkend aj můj muž vyjádřil že neví sám jak by sa zachoval (zrovna jsme to totiž u známých řešili v navaznosti na jednu kamarádku, které nechce její partner podepsat, že souhlasi s tím, že její vajíčko oplodní anonymní dárce, přestože ví, že on nikdy své děti mit nebude)…no každopádně sem málem vyletěla z kůže když mně toto řekl můj vlastní chlap…eště že jsme to zvládli přirozeně
Proto respekt před každý nealibistickým chlapem![]()
hele já to zas chápu. Já bych taky nebyla 2× odvázaná z toho, kdyby manžel musel oplodnit cizí vajíčko. Ale my v tomhle měli od začátku jasno. Nelíbí se nám to ani jednomu, prostě jsme si řekli, že buď naše vlastní děti nebo nic. ![]()
@rennys1 no mě teda by to vadilo, že nechce dárcovskou spermii, když jinak byste dítě mít nemohli…My teď jako s manželem taky řešíme hypotetickou otázku - kdybychom svoje dítě mít nemohli, tak on by přistoupil určitě k tomu, to vím, protože jsme se o tom bavili po tom potratu tenkrát. Ale teď mi jde o to, že já jsem chtěla vždy alespoń tři děti - manžel taky. Ale člověk nikdy neví, už jednu jizvu na děloze mám, kdyby zase teď to bylo císařem a třeba se to nějak špatně hojilo a doktor by mi nedoporučil další dítě, tak já bych třeba chtěla nějaké větší cca 2-3 roky adoptovat. A to manžel nechce, to by radši měl jen dvě…jako je to takové hodně málo pravděpodobné, ale docela mě to zarazilo no… ![]()