Poradna duly
Jana Čurdová
@Šári DE to mate daleko snazsi teda
jo a dneska jsem konecne napsala panovi, ktery je primym dovozce adamexua abebetta a pozadala jsem jen o hluboou korbicku a on napsal ze neni problem
ted cekam na cenu…
@marylka no ale to sa nezapomeň odměnit něčím moooooc slaďučkým ![]()
Holky, ja se musim podelit, tak to vypada, ze bychom od pristiho roku bydleli 4 roky v Londyne, jsem z toho takova, ze nevim jestli jo nebo ne… ale asi se takova sance nenaskytne znovu. A jeste jednu otazecku nechteli byste tuto skupinku uzamknout? kdyz se nekdo bude chtit pridet, tak to neni problem na zadost, ale preci jen se tu probiraji docela ozehava temata…
@deflin já jdu na lesnou a jdu myslím o týden pozdějc…měla jsem domluveno na 11.5., ale nesehnala jsem hlídání na tu dobu…a jako tvrdnout tam tři hodiny s Evou fakt nebudu
nejsem sebevrah
![]()
Tak to ja 17. 5. teprve dostanu zadanku, pak si budu volat a zarizovat termin, ale je to na mensim meste, tak snad nebude nejaky kdovijaky nabuch ![]()
@Šári DE aj ta krajta…tak London už není tak za kopcem jak Německo
Ale zase na druhů stranu…pokud převažuje víc pro…tož není co řešit
dom sa možete vrátit kdykoliv…a pokud to znamená jít s manželem za jeho prací (pokud sem to dobře pochopila
), tak já su třeba určo pro…je lepší když je rodina u sebe…než za sebů cestovat třeba raz za měsíc ![]()
Jinak co sa zamknutí týče…tak já su taky klidně pro ![]()
@chromecci jj:-) dostal misto na ambasade od cervence 2017, neni to za kopcem no, ale uz jsme koukali na letenky daji se sehnat za 670 Kc z Prahy primo do Londyna, tak to zas neni takova palka… A teda moje magistersky studium by se posunulu o 4 roky, coz je dost,,,:-/ ale kdybychse pak rozhodla a slo by to si udelat magistra v Londyne, tak by to bylo zase neco jinyho…
@Šári DE to je hodne tezke rozhodnuti, ale asi bch pozadaa o individual a sla s manzelem do Londyna… ikdyz to je tezke no, zalezi na tom, jak moc to studium potrebujes… nebo ne potrebujes, spis jak moc to chces ![]()
@deflin to potrebuju urco, mam ted asi dve moznosti budto to odlozit hold az za tech 5 let nebo to posledni roky vystudovat tam… musim jeste zjistit nejake podrobnosti..:-) individual by u psychologie bohuzel nesel.
@Šári DE tak jako bylo by to určitě složitý, ale dodělat toto studium v Londýně je podle mě super!!! jako kus studia v Němcku, kus v Anglii, to musí v životopise vypadat super
navíc kdybyste náhodou v té Anglii zůstávali, tak budeš mít aspoň školu uznanou tam
fakt super
jediný čeho bych se bála je malej…že jako jazyk no…nebude si s dětma rozumět, určitě aspoň ten rok to bude trvat než se pořádně asimiluje… ![]()
@Šári DE a kde? v Praze? psychologie je paradni obor, ale kazda zeme ma jina pravidla a zakony:-)urcite bych studovala v ČR
kamarad je na fakulte v Olmiku a ja kdysi taky chtela studovat psychu, ale nakonec jsem dala prihlasku na prava:-)
@deflin ja uz ted studuji v Nemecku a ta uroven je tu vyssi musim rict v porovnani k CR:-) do CR se urco vracet nebudem, ale do Nemecka jo, kamoska ze studia mi dneska psala, ze bude delat magistra v Anglii a dala nejaky rady, kde zjistim, co je
uznavane atak..:-) Tady i v Anglii jsme spezializovany v magisterskem studiu a to v CR neni, tam je 5 let jakoby obecnych..
@KKatka23 to asi jo:-) jazyku se vubec nebojim, malej tim, ze je dvoujazycnej, tak si od malinka sam pousti nektere pohadky v aj, v rustine jemu jetouplne burt, navic budeme dost mezi Nemci z pritelovo prace…
@deflin na polikliniku do laboratoře? Tam jsem byla minulý čtvrtek, bylo to v pohodě, měli příchuť višňovou, bylo to moc dobré
akorát jsme tam všechny musely ty dvě hodiny sedět, ale uteklo to… akorát jsem pak šla ještě ke své doktorce a nejedla až do 11 h a to už jsem se teda třepala jak drahej pes, ale samože se můžeš najíst hned po těch dvou hodinách ![]()
@KKatka23 proč blééé, mě to chutnalo ![]()
@Šári DE tak pokud to „dají“ děti a partner tam pojede tak jak tak, tak určo s ním. Právě, to mě napadlo hned, ty jazyky. Ale zase v dospělosti se jim to bude hodit, že budou umět německy, česky, anglicky a bůhví jak ještě… já bych svoji dceru nedostala ani do vedlejší vesnice, je hrozně přecitlivělá na změnu, i z dovolené se těší DOMŮ, na kamarády, byl by to pro ni konec světa stěhovat se, ještě za hranice… ale každé dítě je jiné a ty máš vlastně ještě drobátko a to druhé co čekáš, tak tomu to už bude teprve fuk ![]()
Jinak uzamčení skupinky - je mi to celkem jedno, jak chcete vy ![]()
@Leli83 no vidíš, tak to jsem ráda, že jsme všichni normální, měla jsem to zrovna tak, ihned po porodu jsem ještě k malé necítila vlastně nic, oni mi ji ani nedali, protože jsem kolabovala, nedošla ani na záchod, takže mi ji dali až za 24 hodin na pokoj a pak se začali dít věci
brečela jsem i když jí dávali injekci, najednou to byl prostě můj uzlíček štěstí… ale přesto jsem jí měla ráda více a více postupem času a fakt myslím, že už to teď víc nejde
Myslím, že to budeš mít jak já a většina maminek - ze začátku k oboum dětem asi nebude síla lásky stejná, jestli to tak vůbec jde říci, určo ho budeš milovat, ale jinak, jako miminko… Mě už to teď docela přešlo, ale ze začátku těhotenství jsem prostě byla „rozhodnutá“, že dceru budu milovat více, protože to prostě nejde, abych tolik lásky dokázala dát dvoum dětem, dokonce jsem si i říkala, že chlapečka budu více dávat k babičce na hlídání, abychom s dcerou měli i čas pro sebe… nakonec stejně vím, že to tak nebude, moc se těším na klučíka, ale stejně jsem zvědavá, jestli jde mít rádo obě děti naprosto stejně
je to pro mě nové a jsem na to zvědavá…