Poradna duly
Jana Čurdová
K nevolnosti.. stále mi je těžko, poslední dobou ale spíš na vrub pálení žáhy ![]()
@rennys1 já čekám druhou dceru a neblinkala jsem ani u jedné…teď mi občas špatně večer bývalo, ale to bylo spíš z hladu a z vyčerpání než nějaké nevolnosti ![]()
Taky mi kazdy rikal, ze to bude holka, mam uplne vssechny priznaky, teda spis takove ty babske, ale prd, cekame kluka
jedine, co nam nahrava na kluka je ultraazvuk ![]()
jsme hodne prekvapena, ze je mi porad tak zle, ale kdyby to bylo k necemu dobre, tak to klidne zvladnu, ikdyz je to troku neprijemne, jak porad jen polehavam a kdyzy dom aneco udelam, tak dlasi dva dny ani nevstanu… to jsem u kluku tda neznala driv…
@deflin píše:
Taky mi kazdy rikal, ze to bude holka, mam uplne vssechny priznaky, teda spis takove ty babske, ale prd, cekame klukajedine, co nam nahrava na kluka je ultraazvuk
jsme hodne prekvapena, ze je mi porad tak zle, ale kdyby to bylo k necemu dobre, tak to klidne zvladnu, ikdyz je to troku neprijemne, jak porad jen polehavam a kdyzy dom aneco udelam, tak dlasi dva dny ani nevstanu… to jsem u kluku tda neznala driv…
Ja to mela i u prvního, prvních šest mesicu jsem prakticky prozvracela a prospala. Pak jsem chytla druhy dech a v praci makala az do samyho porodu ![]()
@Šári DE děkuji… ale více než polovina jsou slovanské, tedy to tak nějak nepočítám ![]()
jak s tím uzamčením, nemám s tím zkušenosti.. je potřeba tvořit nějaký seznam?? U první dcery jsem chodila do skupiny, tu jsme poté taky uzamkly, bylo to fajn, hlavně kolem porodu se probírají věci, které jsou dost citlivé.
@marylka ja myslim, ze ji musi uzamknout, kdo ji zalozil.. Taky s tim zadne zkusenosti nemam…
a presne, jak pises, jsou tu obcas psane veci, co si nemusi cist kdokoli… ![]()
@Šári DE píše:
@marylka ja myslim, ze ji musi uzamknout, kdo ji zalozil.. Taky s tim zadne zkusenosti nemam…a presne, jak pises, jsou tu obcas psane veci, co si nemusi cist kdokoli…
jenže anonymní zakladatelce to nedopadlo, takže je bůhvíkde
ale zkuste někdo poslat zprávu admině, určo poradí… já se tady moc neorientuji.
@deflin Tak já měla teď taky docela příznaky na holku, akorát ty nevolnosti trvali kratší dobu, myslím tak do 12. týdne a pak už nic
Ale mám teď větší levý prso (aspoň mi to říká dcera), špatně prý u kluka nebývá ze začátku - to u mě ano, chuť na sladké ani nekomentuji, krásnější teda nejsem, všude samý jebák, vlasy šílený (holka bere krásu) atd… takže mi v podstatě vše sedí na holku, ale 2× mi potvrdili chlapečka, tak snad mu pinďík do porodu nezaleze
nebo třeba se nechá pak přeoperovat na holku ![]()
@rennys1 ja to mam uplne stejne
U Maxika mnohem lepsi plet, vlasy vsechno…
No já jsem taky pro uzamčení skupiny. Jestli zakladatelka je nezvěstná, tak napsat adminovi a on přesune správcovství na někoho jinýho a ten to pak uzamče…tak kdo se hlásí dobrovolně?
takového nevděčného úkolu se určitě každý rád zhostí
![]()
mě u evy taky tvrdili všichni v práci, že podle břicha jasnej kluk…prdlajs, jsou ty babský rady pěkný kraviny
od třináctého týdne holka ![]()
Ja čekám kluka a blbě mi bylo až do začátku pátého měsíce…pak lepší, ale předevčírem jsem zase blila…To bych teda nechtěla videt jak by mi bylo, kdybych cekala holku ![]()
Ahoj děvčátka, dva dny jsem tu nebyla a zase nestíhám číst… ![]()
@marylka To bylo krásné, taky jsem myslela, že je to nějaký citát…
![]()
@Šári DE Tééda, stěhování do Londýna fandím, ale zároveň smekám! Já jsem taková konzerva, neumím si představit žít někde jinde, miluji ČR! Možná je za tím i jazyková bariéra, nikdy jsem to v angličtině ani němčině nedotáhla dál než na mírně pokročilou (kdéééže loňské sněhy jsou!) a představa nedomluvení se je pro mě noční můra. Každopádně si myslím, že tohle je příležitost jako hrom! ![]()
Jinak ten Londýn mi evokoval jednu výběrovku u nás v práci - paní uchazečka žila roky v Anglii a do životopisu to uvedla jako práci v UK. A naše personalistka na to koukala a po chvíli říká: „Hm, no vypadá to zajímavě, hlavně ta Ukrajina!“
Načež po mém upozornění, že UK není Ukrajinou, se rozhořčila, co je to za módu používat do životopisů cizí zkratky! Paní jsme nakonec přijali… ![]()
Tak blicí eskapády nezávidím, já mám úplnou fóbii ze zvracení, vždycky do poslední chvíle dělám vše proto, aby žaludek zůstal na místě. Naštěstí u dcery jsem zvracela jen jednou, přesně na začátku II. trimestru, tentokrát vůbec. Ťuk, ťuk!
Nevolnosti byly pokaždé, ale cca v té druhé půlce těhotenství odezní, resp. se promění v pálení žáhy (taky mňamka).
Myslím, že za to hodně může genetika, jak už tu někdo zmiňoval, moje mamka třeba na nevolnosti netrpěla vůbec…
Klidně jsem pro uzavření skupiny, hlavně čím blíž k porodu to bude asi lepší, ať můžeme plkat bez zábran… ![]()
Jinak já byla včera na FECHu, ultrazvuk srdíčka a prý je všechno vzorové, ukázkové, tak mě to zase tak pozitivně naladilo…
Další kontrolu v poradně mám až po 4 týdnech, čili teď vlastně už za necelé 2 týdny, tak jsem měla aspoň zase zprávu od prďoška, že prospívá… ![]()
Dneska jsem se byla podívat za kolegyněmi v práci a po těch zkazcích, co se tam děje, jsem upřímně ráda, že se tam příští rok nebudu muset ještě vracet (pokud teda kdy vůbec)…
A to jsem původně plánovala rodičák pouze na 2 roky.
Holky, na mě tedy babské rady vůbec neplatí. Nebylo mi ani jednou špatně, pleť super, pupínek asi jeden na krku, vlasy v pohodě jako vždy, krásně mi rostou nehty, na sladké chuť nemám (nemám tedy žádné chutě) a všichni říkají jak mi to sluší. I podle toho jsme si říkala, že čekáme kluka a šup, princezna
myslím, že je to individuální a úplně jedno
hlavně, že nám ty mimískové prospívají jak mají