Poradna duly
Jana Čurdová
@Šári DE Tak mě samotné IVF nepřijde neetické, i když jsme s tím ze začátku taky bojovali, ale pak si člověk zvyknul… ale znám z diskuzí i holčiny, co si mohli vybrat pohlaví, i když se to oficiálně v podstatě nesmí, některé CARy to sdělují, to už mi přijde moc. Ale věřím tomu, že za pár let už bude naprosto normální si vybrat dítě „na míru“ - chytrého blonďáčka atd… je to mazec.
@rennys1 ja jsem asi nic nepsala
me to neetické taky nepřijde
já bych si i klíďo vybrala to pohlaví, ale ne u prvního ![]()
jinak vás taky všechny moc obdivuju, čím jste si prošli. Mám za sebou také dva potraty a taky jsem se první strašně hroutila, vzhledem k věku, že to bylo dvakrát hned po sobě…
A teď nevím jestli jsi to byla ty s tím darcovstvím, ale obdivuji chlapa, který se k tomu takhle staví, to by určo neuneslo hodně chlapů… včetně toho mýho..!
@KKatka23 tak toto jsem „řešila“ taky, že přece nemůžu mít někoho ráda stejně jako mojí dceru, to přece nejde, ona je pro mě něco nepopsatelného, dala bych za ní život. A čím je starší, tím mám pocit, že je to více a více, i když už si říkám, že to víc nejde. Ale když se vrátím do doby, kdy se narodila, taky jsem si k ní ten vztah hledala, jako milovala jsem jí od začátku, ale bylo to jiné. Neměla jsem o ní takový strach jako teď. Možná proto, že byla pořád se mnou… nevím. Ale teď je to se mnou čím dál horší, byli teď se školou na výletě 4 dny a já umírala strachy a to doslova. Za měsíc jedou na 5 dní a umírám už teď… Samože to před dcerou nedávám najevo, ale pak hodně bojuji. Ale já vím, že už to přeháním, jenže nevím, co se sebou
Prostě si nedokážu představit, že takhle budu mít ráda ještě někoho. Asi budu, ale teď je to pro mě nepředstavitelné. Na miminko se těším, ale budu ho mít ráda prostě jen jako to miminko, když se narodila dcera, takže ano, taky určitě ze začátku budu mít v lásce k dětem rozdíl. Ale já myslím, že jsme obě normální
, každý rodič si buduje vztah…
@rennys1 určitě
a víš co…ono se to třeba za pár let může klidně překlopi
to mladší může být hodnější, klidnější nebo třeba se v něm můžeme vidět, chápat ho tím pádem líp než to starší a zase se ty váhy trošku přesunou na jinou stranu
stejně se už na to mimino děsně těším - teď jak už začíná fakt i víc kopat a josu vidět ty boule…navíc mi připadá, že snad i reaguje na Evu, jestli je to možný…začne často kopat když zrovna Eva je vedle mě a řve třeba
asi se lekne no
koukám na tu Evu a říkám si, jaká asi bude ta druhá ![]()
@rennys1 píše:
@Šári DE Tak mě samotné IVF nepřijde neetické, i když jsme s tím ze začátku taky bojovali, ale pak si člověk zvyknul… ale znám z diskuzí i holčiny, co si mohli vybrat pohlaví, i když se to oficiálně v podstatě nesmí, některé CARy to sdělují, to už mi přijde moc. Ale věřím tomu, že za pár let už bude naprosto normální si vybrat dítě „na míru“ - chytrého blonďáčka atd… je to mazec.
to jsem psala já o tom etickém či neetickém… ale zas pokud do toho člověk jde, tak už si myslím, že už je jedno jestli si může vybrat, stejně to je nějakým způsobem od začátku řízený proces, takže výběr pohlaví tam už pro mě nehraje žádnou roli ![]()
@Pam12 @Šári DE jé pardon, já to popletla.
@Pam12 No mě právě ten výběr pohlaví přijde jakože už bych chtěla moc, že by mi to přineslo smůlu, něco v tom smyslu, kdo chce moc, nemá nic… ale tak ještě před cca 3-mi lety bych na IVF taky nešla, ale pak člověk změní názor, ani neví jak ![]()
@Šári DE ne to jsem nepsala já s tím dárcovstvím, můj by s tím nesouhlasil, to psala… s tím modrým motýlkem, si teď nemůžu vzpomenout na nick ![]()
@KKatka23 a i z tohoto důvodu jsem chtěla chlapečka, abych neporovnávala, přece jen 2 holky porovnáváš, většina z nich „dědí“ věci po té starší… a chlapečka budu mít asi ráda jinak, nevím, zatím to nedokážu posoudit, určitě je možné, že se to i obrátí a budu víc poprděná z chlapečka, aspoň už tak nebudu závislá na dceři
to jen prospěje. Ono by stejně dceři ta moje „závislost“ na ní začala lézt brzy na nervy ![]()
@KKatka23 @rennys1 Jůů, tak zrovna před pár dny jsem tu lásku k druhorozenému sama v sobě taky řešila…
Na jednu stranu se na chlapečka strašně těším, už koukám pro frajerských hadříkách, přemýšlím, jaký bude… Na druhou stranu se ho i bojím. Vztah k malé naskočil během pár dnů po porodu, určitě to nebylo hned na sále, kde řvala celé dvě hodiny jak tur při bondingu. To jsem se spíš děsila toho, že jestli bude takový uřvánek, tak potěš koště. Ale ještě v porodnici jsem se na ni v noci dívala, jak spí, a začalo se ve mně něco dít. Pak už to šlo rychle, i když jak říkáte - čím je starší, tím více se o ni bojím, tím víc ji mám ráda. Tak si říkám, jak to bude s tím druhým - co když nebude takový pohodář jako dcera, co když to nebudu zvládat, co když si k chlapečkovi nevytvořím stejný vztah, jak zvládneme přechod na nový režim… No, je toho hodně. Ale myslím, že to je normální. S dcerou jsem to před jejím narozením měla stejně, to jsem se ještě navíc děsila porodu samotného, ale zase nebylo tolik času nad tím koumat, byla jsem do poslední chvíle v práci…
Srdce matky naroste každým dnem o kus a každým porodem se znásobí ![]()
Ahoj holky,
oGTT na cukr jsem přežila, sama jsem to vyhodnotila
mám to ok, tak si můžu dát večer nášup
![]()
@marylka taky bych se pichla, kdybych mela čím
jsi dobr, a ze jsi to sama vyhodnotila.-) moje vysledkyposlou primo k dr, takze nic neuvidim
@deflin já jsem seděla u pc, ráno jsem oběhla půl nemocnice v první hodině - to jsem měla jako štafetu, a pak každou hodinu 4 pacienti, vždy mě akorát setra odebrala, takže odpo jsem už měla výsledky na síti ![]()
@marylka to je citát nějaký? to je moc krásný
@marylka závist, že to máš za seboum já jdu až v půlce května…blééé ![]()
Me to ceka ted 27, ale dela se to tu jinak
prvni jen nejaky screening je tam te glukosy mene a nemusim jit na lacno, pak vemou jednou krev a kdyby toto nebylo dobre, tak pak je to 2 kolove vysetreni