Poradna duly
Jana Čurdová
@KKatka23 Jéé, my měli Bělu jako favorita u dcery. Jenže pak nám došlo, že v našem městě působí úklidová firma s dlouholetou tradicí pod názvem „Běla“. Takže jsme skončili u Aleny.
Dodnes jí ale manžel říká Běluško, když vidí, jak její nejoblíbenější zábava je smejčení hadrem a zametání… ![]()
@chromecci Krátká je ještě Hana, tu bychom měli my jako druhou, kdyby to nebyl klučina.
Jinak mně se strašně moc líbí Magdalena, čili Madlenka, ale taky jsme ji odpískali kvůli ne zrovna krátkému příjmení.
Holky, tak u autosedaček se přimlouvám za to číst recenze, koukat na testy… My v roce 2014 pořídili Römer Baby-Safe Plus, manžel tehdy procházel recenze v Německu, protože mají přísnější kritéria a lepší testování. Tahle byla vítěz. Hodně cestujeme, tak jsme chtěli něco kvalitního. Jinak pokud čekáte větší mimčo, tak je dobré volit kategorii 0 - 13 kg (běžně u trojkombinací totiž bývají sedačky 0 - 9 kg). Nicméně my stejně přecházeli v půl roce na Britax First Class, ta je od 0 do 18 kg, protože malá už byla do vajíčka dlouhá a ani na šířku ramen to moc pohodlné neměla.
Jinak s tou (ne)plodností a dárcovstvím je těžko řešit coby kdyby… Kdo tím neprošel, málokdy pochopí. Je to těžké, na druhou stranu my za ty čtyři roky sjezdili celou ČR, milujeme pěší turistiku, tak jsme si užívali, dokud to šlo (i když ono to jde i teď s malou…
). A rádi na to vzpomínáme. Samozřejmě když kolem mě přibývaly těhule, bylo mi to líto, těch slz bylo taky hodně… Mně strašně moc drželo nad vodou, že jsme o tom s manželem hodně mluvili a měli jasný plán: když nevyjde inseminace, tak zkusíme IVF, když nevyjde IVF, tak jdeme do adopce.
To dárcovství je o tomtéž - nemá smysl se užírat, že chlap to má nastavené takhle a jiný opačně, když to řešit nemusíte…
Nikdo neví, jak by se ve finále zachoval, kdyby přišlo na lámání chleba. Mám kamarádku, která řeší něco podobného - manžel děti mít nemůže, na druhou stranu se od začátku stavěl negativně k dárcovství. Začali teda řešit adopci, a chlap začal najednou pozvolna otáčet a teď to vypadá, že časem to dárcovství přece jen zkusí… ![]()
Jak už jsem se zmiňovala - taky jsem měla kolem toho dost otazníků, ale ta touha odnosit si mimčo byla prostě silnější. Na druhou stranu bych neměla problém ani s adopcí nebo s darovanými vajíčky, jsem v tomhle hodně otevřená… ![]()
@Leli83 a tak to bych nebyla já, abych neřešila co by kdyby…
ale máš pravdu, že člověk, který říká NIKDY mnohdy svůj názor změní, až se v té situaci ocitne, ať už na cokoliv.
@Alouette
Ted jsem koukla do zpravy, a my to mame 3, 2 mm..Taky se nijak nedesim, ptz kontrolni UZ ma byt az za 9 tydnu, kdyby to byla asi vetsi hodnota, chteli by me videt drive
Ale dekuji moc za odpoved ![]()
Jinak uz jsem pribrala 3, 5 kg, a jsem 21 + 4 ![]()
@veronikaminarikova jo..ono je to takový nenápadný jméno, už ho teď lidi moc nedávají, ale není to fakt vůbec špatný…dobře se bude řvát na ńu až bude velká
než moje máti zařvala „Kateřino“, tak ju pomale přešel vztek jak je to dlouhý
@chromecci no schválně zkus a tvař se u toho jakože to vážně chceš
@chromecci ájo, tak možná mu vadilo, že by mimčo bylo tvoje a jeho ne…když není ani jednoho, tak mu to nevadí…tak to je jetšě dobrý
@rennys1 no já si myslím, že by to u toho „cizího“ trvalo dýl než se ta láska vyrovnala - ale jinak to myslím funguje stejně jako u vlastních…Jako na mimčo se děsně těším, ale myslím si, že Evu prostě budu milovat daleko víc zezačátku…prostě proto, že už jsem se pro ni obětovala, mám s ní společný zážitky, kdykoliv zavřu oči, tak vidím jak se směje nebo jak se diví…ty zážitky s tím miminem žádný nemám…a do půl roku co? je to jen mimino, leží a kouká, žádná zábava s tím není - Eva už umí říct „máma“, umí dát pusu - to jsou všechno tak super věci, který prostě tu lásku obrovským způsobem násobí. Nechci aby to vyznělo špatně, že třeba miminko nebudu milovat, ale prostě si myslím, že to nemůže být v životě vyrovnaný ta láska…proto si myslím, že bych uměla milovat i „cizí“ dítě stejně jako svoje vlastní
ale je to teda fakt hypotetické, jen mě to tak na mým chlapovi mrzelo no…hodně mě uklidňuje to, že ta varianta tady je…ale já teda tomu pořád nevěřím, myslím, že on je ten typ, že kdyby viděl jak moc je to pro mě důležitý, tak by nakonec svolil ![]()
@KKatka23 jj to by se podepisoval David Karel -nebo by to všude oficiálně figurovalo - je to o zvyku
@Leli83 k tomu popisu cesty k těhulkovství
vždy je to o kompromisu a o trpělivosti, i když touha po miminku bývá velká…
znám to, trochu z jiné stránky, hlavně že vše dopadlo k Vaší spokojenosti ![]()
@chromecci píše:
Cérky napadá vás nějaké kratší, pěkné, originální jméno na holčičku? V tipu máme Sáru..a tím to hasne
Sem chtěla jména typu Berenika, Madlenka…ale máme dost dlůhé příjmení tak by to asi chtělo něco kratšího
Ana, Bea, Dana, na E je jich několik
Jitka,… mohla bych pokračovat
.. u holek jsme vybírali dlouho.. nakonec mají obě dlouhé varianty ![]()
K těm ledvinám… ledvinná pánvička je místo, kde se sbírá moč, u kluků, tím že vývodné močové cesty jsou delší než u holčiček se stává, že v těhu (ještě to vše není dovyvinuto - nejsou sestouplá varlátka.. )jsou patrné rozšířené pánvičky, většinou to jen znamená, že je plný močový měchýř a mrňous je těsně před vymočením a tlak z močového měchýře se přenáší na pánvičku… po narození se ve velké většině vše ok ![]()
@Leli83 píše:
Jinak s tou (ne)plodností a dárcovstvím je těžko řešit coby kdyby… Kdo tím neprošel, málokdy pochopí. Je to těžké, na druhou stranu my za ty čtyři roky sjezdili celou ČR, milujeme pěší turistiku, tak jsme si užívali, dokud to šlo (i když ono to jde i teď s malou…). A rádi na to vzpomínáme. Samozřejmě když kolem mě přibývaly těhule, bylo mi to líto, těch slz bylo taky hodně… Mně strašně moc drželo nad vodou, že jsme o tom s manželem hodně mluvili a měli jasný plán: když nevyjde inseminace, tak zkusíme IVF, když nevyjde IVF, tak jdeme do adopce.
To dárcovství je o tomtéž - nemá smysl se užírat, že chlap to má nastavené takhle a jiný opačně, když to řešit nemusíte…
Jak už jsem se zmiňovala - taky jsem měla kolem toho dost otazníků, ale ta touha odnosit si mimčo byla prostě silnější. Na druhou stranu bych neměla problém ani s adopcí nebo s darovanými vajíčky, jsem v tomhle hodně otevřená…Nikdo neví, jak by se ve finále zachoval, kdyby přišlo na lámání chleba. Mám kamarádku, která řeší něco podobného - manžel děti mít nemůže, na druhou stranu se od začátku stavěl negativně k dárcovství. Začali teda řešit adopci, a chlap začal najednou pozvolna otáčet a teď to vypadá, že časem to dárcovství přece jen zkusí…
jo, každý to má nastavený jinak. Já znám spoustu lidí a hodně jich mám i v rodině, co prostě děti nemají, mít nechtějí a žádné mateřské pudy nikoho nepřepadaly. Já měla první dítko docela pozdě a bylo to víceméně překvapení. od 17 jsem žila v tom, že pravděpodobně mít asi děti nebudu (ale pro sichr jsem se vždcky chránila), manželovi by to taky nevadilo a oba jsme měli jasno, že to hrotit nebudem… no a bác a to byl teprve šok ![]()
takže ano, nemůžu říct na 100%, že bych do toho IVF nebo dárcovství nešla, ale na 99% prostě ne. Nelíbí se mi ani ten proces, prostě mám s tím dost velký problém - jednak etický a jednak je to záhul na organismus
ale jak jsi psala, každá jsme jiná ![]()
@Šári DE tu bych taky chtěla…kdyby nebyla Beáta manželova bývalá přítelkyně
![]()