Poradna duly
Jana Čurdová
@marylka píše:
Holky co vy a únava… ráno mám stále hodně energie a po obědě jsem jak zvadlá kytkado večera daleko… už koukám po postely… nejraději bych padla… manžel to nevidí rád
![]()
…
jsme u našich a dva dny jenom spím a spím od rána do večera a od večera do rána. Jsem úplně KO
Taky pořád únava je, ale dá se to. Nejhorší to bylo kolem 10 - 14tt, to nešlo nic. Ale chodím spát v cca 9 a vstávám v 7.
@deflin no ty vado o těch Kohoutovicích mi ani nemluv…jsem tam byla dvakrát a vždycky jsem dolezla dom se zánětem močáku
@marylka já tam teda hodlám Evu v létě normálně dát do toho rybníka…tak jako není to jak biotop koupaliště
normálně jsou tam ryby a plavou tam labutě a kačeny…prostě normální rybník
jako do sinic samozřejmě nepolezu, ale ty jsou většinou až v druhé půli léta…v červenci by ta voda měla být normální…O Evě jsem vůbec nepochybovala, že ji tam namočím…akorát pak doma pěkně osprchuju a promažu…na sebe se teda pro jistotu zeptám mudry…nějak mě ani nenapadlo, že bych se neměla koupat
jestli se to všechno v dnešní době zas moc nepřehání…
S energií jsem v pohodě
mám jí na rozdávání…jen mě začínají obtěžovat kopy do močáku - zpravidla, když jsme na prochně a není kde si odskočit a taky mě začínají brát kyčle a záda drobet… ![]()
Maminky chtěla sem se pochlubit
docela už rosteme
jsem 23+5tt ![]()
@marylka No abych byla upřímná, tak únava u mě velice žádná…ale podotýkám, že já nepracuju a su na neschopence už od ledna
tož já ani nemám z čeho byt velice unavená
![]()
K tomu přírodnímu kupku je dobré sledovat výsledky měření přímo na stránkách krajských hygienických stanic příslušných;-) majů v povinnosti to od května do září pravidelně monitorovat
a myslím, že přírodní kupko, kde nejsů sinice atd. je možná aj lepší než zachlooorovaný bazén, ne?
Třeba u nás ve Zlínském kraji sa to dá najít tady:
http://www.khszlin.cz/…-sezona-2015
Jo a eště sem četla, že budoucí maminky nemosíja mět vůbec strach kůpat sa na takových kůpališťoch, kde bývajů pravidelně předporodní kurzy plavání, nebo plavání pro miminka, protože tam je to přísně hygienicky hlídáno taky
Tak nevím
Já sa chystám třeba do Luhaček
A jedna moja kamarádka ve Zlíně v lázňách plavala snad eště týden před porodem ![]()
@veronikaminarikova moc ti to sluší
@chromecci téda z teho tvýho hantecu su dočista tumpachová
vždy než ten tvůj příspěvek přečtu a přeložím
![]()
@chromecci no vyborne!!! u Sterkacu v Otrokovicích se na me smejou sami modri panacci
Ja se prave chystam na nejake to tehu plavani do Zlina…ale chystam se uz tydny furt jsem nesla…uaaaa
@marylka ja jsem daleko unavenejsi nez jsem byvala, hlavne odpoledne mam fakt krizovky a tak straaasne se mi nic nechce…
@KKatka23 píše:
@veronikaminarikova moc ti to sluší@chromecci téda z teho tvýho hantecu su dočista tumpachová
![]()
![]()
vždy než ten tvůj příspěvek přečtu a přeložím
![]()
Plavání je prý v těhotenství prospěšné, jednak to nutí správně dýchat, jednak hodně uleví od bolestí zad a kloubů. Já si ale zatím nechávám zajít chuť, kvůli toho polypu v děložním hrdle se bojím infekce, prý to nemusí tak „těsnit“, jak by mělo…
Naštěstí s malou chodí občas plavčit na bazén babička, tak se vyžije. A já to holt přes léto přežiju. ![]()
Tak únavy, takové té zžírající, kdy člověk fakt nemůže fungovat, jsem se zbavila zhruba na začátku II. trimestru, teď už je to snesitelnější. Ovšem mám opět obrácený režim jako u prvního těhotenství - večer nemůžu zabrat, pak se budím tak po dvou hoďkách a znovu zabírám, až když se rozednívá a začnou zpívat ptáci. Takže pak dospávám ráno…
Naštěstí dcera je taky slušný spáč, nemá problém se mnou vegetit v posteli do osmi. Když jsem chodila do práce, tak to bylo horší, to jsem vždycky večer padla už před devátou, abych byla ráno schopná vstát v 5:15. ![]()
@KKatka23 já jak mám něco psát spisovnů češtinů tak to tu dvě hodiny krůtím. tak na to radši prdím a píšu jak mně to přijde pod ruky
![]()