Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4215
27.4.16 12:12
@rennys1 píše:
@PapeJ řešíme oboje, takže děkuji za info. Teď se dívám do těhotenské průkazky a mám tady z oGTT napsanou hodnotu 8,32. Ty píšeš po 120 minutách 8,5, takže to bere doktorka asi jako hraniční. Ale podle Tebe teda je to negativní a můžu se cpát dále sladkým jo? :mrgreen: No né, tak já stejně sladké nedokážu vyloučit úplně, ale trošku to teda omezím… ale stejně když by se to zhoršilo, tak to nepoznám…

NO, tam záleží, jestli ti dělali tu tříbodovou, nebo dvoubodovou křivku. U dvoubodový, kdy nezjišťovali tu prostřední hodnotu jsou kritéria nižší 8,1 musíš být hlídaná. Pokud test provedli správně na třikrát, tak většinou na těch stránkách odpovídají, že to je v pořádku a už to nemusíš nijak řešit :mrgreen: Celkem těmhle stránkám věřím, jsou to doktorky od Apolináře z Prahy a věnují se přímo gestační cukrovce :palec: Ale teď se koukám, že dřív bývaly ty hodnoty trochu jiné, takže možná proto se to doktorce nezdá:
nalačno 5,6 mmol/l a výše
v 60. min OGTT 8,9 mmol/l a výše
ve 120. min OGTT do 7,7 mmol/l a výše
podle těhle starých hodnot bys cukrovku měla, ale platí někdy od roku 2013 ty nové hodnoty a to pak při správně provedeném testu cukrovku nemáš :mrgreen:
Já byla na testech v pondělí a ohlídám si ty výsledky, kdyby mi to hodnotili po staru, abych si to nezanedbala :mrgreen: Rovnou naklušu k Apolináři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.4.16 12:14

@Leli83 to ja nemam problem jak na me nekdo mluvi „po naszymu“, rozumim bez problemu. Ale my tak doma nikdy nemluvili (jen babicka se svojima kamosema na nas ne - trochu me to mrzi)takze mluvit neumim. Uz jsem sice pres sest let na Zlinsku, ale stejne na me kazdy pozna ze jsem kratky zobak :D. Verim ze toho se nezbavim nikdy (ne ze bych chtela ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
27.4.16 12:14

@Šári DE Jj, ty lupinky, ten aviril bych mohla zkusit, jako miminku jsme ji to tim delali, ted uz ne, ale je pravda, ze opravdu potize dlouho nemela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
27.4.16 12:26

@gatsby1 no akorát jí to udělej na víkend…teď nějak si nepamatuju, jak je stará, ale my mám první den po umytí vlasy úplně mastný a až tak ten druhý, třetí den zase vypadá Eva normálně…tak ať se jí třeba děcka nesmějou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
27.4.16 12:28

@PapeJ moc děkuji za informace. Mě právě brali krev jen 2×. Nevím proč, bylo nás tam více a někomu 2×, někomu 3× :nevim: takže tu prostřední hodnotu nemám. Dívala jsem se na ty stránky a příspěvky a jedna holka se tam ptala, jestli má cukrovku, když má hodnotu 8 a napsali jí, že má, takže jí asi brali krev jen 2×. Ale mě doktorka jen řekla, ať omezím cukry, nic víc a to ještě jen tak mimochodem, že jsem k ní šla „náhodou“, jinak by mě to vědět nedala. Tak nevím co teď. Jestli se mám řídit přímo tím jídelníčkem, co je na těch stránkách nebo jen omezit cukry. Ono totiž ten jídelníček by pro mě byl opravdu trest boží, protože to není jen omezení cukrů, ale úplné vyloučení cukrů i tuků, to se budu třepat jak ratlík, jestli toto budu držet, knackenbroty a další takové věci nemůžu do pusy vůbec strčit, vrací se mi to :zed: tak tedy nevím, co bych jedla. Poslala jsem tam dotaz, ale je tam spousty dotazů bez odpovědí, takže nevím, jestli dostanu nějakou odpověď já:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
27.4.16 12:42
@rennys1 píše:
@PapeJ moc děkuji za informace. Mě právě brali krev jen 2×. Nevím proč, bylo nás tam více a někomu 2×, někomu 3× :nevim: takže tu prostřední hodnotu nemám. Dívala jsem se na ty stránky a příspěvky a jedna holka se tam ptala, jestli má cukrovku, když má hodnotu 8 a napsali jí, že má, takže jí asi brali krev jen 2×. Ale mě doktorka jen řekla, ať omezím cukry, nic víc a to ještě jen tak mimochodem, že jsem k ní šla „náhodou“, jinak by mě to vědět nedala. Tak nevím co teď. Jestli se mám řídit přímo tím jídelníčkem, co je na těch stránkách nebo jen omezit cukry. Ono totiž ten jídelníček by pro mě byl opravdu trest boží, protože to není jen omezení cukrů, ale úplné vyloučení cukrů i tuků, to se budu třepat jak ratlík, jestli toto budu držet, knackenbroty a další takové věci nemůžu do pusy vůbec strčit, vrací se mi to :zed: tak tedy nevím, co bych jedla. Poslala jsem tam dotaz, ale je tam spousty dotazů bez odpovědí, takže nevím, jestli dostanu nějakou odpověď já:nevim:

No hele, to záleží na tobě. Já osobně čekám, že tu cukrovku mít budu a to pak najedu na dietu a to dost tvrdě :mrgreen: Jenže já naklušu k Apolináři, kde mi dají glukometr a budou mi každý měsíc brát krev na dlouhodobý cukr. Měla jsem to tak při dceři. Teď je mi 38, takže počítám i vzhledem k věku, že dietu mít budu. Já jsem proto šla schválně do Prahy do laborky, kde jsem byla před třemi lety, protože jsem věděla, že ten test provádějí správně. Mohla jsem jet někam do laborky u nás blízko, ale právě že vím, že spousta laborek to dělá blbě, tak jsem nechtěla riskovat. Jen si musím dávat pozor, aby to vyhodnotili podle nových kritérií :palec: Jinak mě ta dieta tak hrozná nepřišla. Já teda teď se cpu sladkým taky dost, ale nahradila jsem cukr stévií a šlo to přežít. Ono, cukr je návykovej, takže když vydržíš týden, tak ti přestane chybět. Jinak kneckebroat nemusíš, když nechceš. Já mívala k snídani dva krajíce chleba Vysočina se šunkou, pak nějakou svačinu - jogurt s ovocem, oběd klasika - maso, zelenina, příloha a k večeři dva rohlíky a vaničku lučiny a zeleninu např. Všechno jsem tedy vážila, abych se vešla do počtu sacharidů, ale jogurty doslazovala stevií. Dokonce jsem si se stevií upekla koláč, udělala si odpoledne kakao apod. Jo, to vážení byla otrava, ale jinak to bylo dobrý a hlavně jsem za těhu nenabrala 20 kilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
27.4.16 12:43

@Pam12 počkej, jak to myslíš, že homeopatika pro těhotné je kravina? Jako že je nesmí? Tak když to nabízejí pro těhotné, tak to smí ne? Vždyť tady čtu, že jsou vhodné pro těhotné ženy, kojící ženy, kojence, batolata…

@KKatka23 no mě neřekla doktorka, že mi tu cukrovku bude kontrolovat, ale za měsíc jdu na UTZ, tak třeba vezme na cukrovku krev :nevim: ale neřekla, že mám přijít na lačno… jo taky to tady čtu - ty homeopatika, měsíc před porodem arnica a při kontrakcích k tomu přidat actaea racemosa, ale jako jestli je to k něčemu to nevím, ale jak píšeš, maximálně vyhodím pár stovek. Já mám doma bachovky, sem tam si kapnu :mrgreen:, pak ještě nějaký kuličky, ale ty jsem v těhotenství ještě nebrala. Říkám, jestli je to k něčemu nevím, ale už pro ten pocit :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.04.16 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
27.4.16 12:48

Hele, jak to tady tak píšu, tak já se snad na tu dietu i těším :mrgreen: Já teď žeru jak nezavřená a potřebuju, aby mě něco donutilo nežrat :mrgreen: A hlavně to je furt, vem si dortík, koblihu, sušenku, čokoládku apod. Takhle, když budu mít nařízenou dietu, prostě řeknu ne, nesmím, a je to :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
27.4.16 12:48
@rennys1 píše:
@Pam12 počkej, jak to myslíš, že homeopatika pro těhotné je kravina? Jako že je nesmí? Tak když to nabízejí pro těhotné, tak to smí ne? Vždyť tady čtu, že jsou vhodné pro těhotné ženy, kojící ženy, kojence, batolata…@KKatka23 no mě neřekla doktorka, že mi tu cukrovku bude kontrolovat, ale za měsíc jdu na UTZ, tak třeba vezme na cukrovku krev :nevim: ale neřekla, že mám přijít na lačno… jo taky to tady čtu - ty homeopatika, měsíc před porodem anica a při kontrakcích k tomu přidat actaea racemosa, ale jako jestli je to k něčemu to nevím, ale jak píšeš, maximálně vyhodím pár stovek. Já mám doma bachovky, sem tam si kapnu :mrgreen:, pak ještě nějaký kuličky, ale ty jsem v těhotenství ještě nebrala. Říkám, jestli je to k něčemu nevím, ale už pro ten pocit :mrgreen:

néé, homeopatika jsou pro těhotný v pohodě, akorát homeopatie nefunguje na principu prevence, tudíž brát něco dopředu je blbost navíc na každého působí něco jiného.

příklad - syn i syn kamarádky trpěli kašlem a rýmou - oba byli léčeny homeopatiky, ale každý z nich dostal na základě celkových příznaků jiný lék. Prostě princip funování homeopatie je složitý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
27.4.16 12:51

@PapeJ tak ano, kdyby to mělo ohrozit miminko, tu dietu bych samože držela, ale teď když nevím vlastně, jestli tu cukrovku mám, tak se mi zbytečně držet nechce, protože vím, co u mě dieta způsobuje. A navíc vařím pro rodinu a babičku, takže bych musela vařit nadvakrát, protože by mě doma dietní jídla nikdo nejedl… ale všechno bych udělala, kdybych musela, jenže teď nevím… přemýšlím, jestli jít na test znovu a vyžádat si odběr 3×, škoda, že jsem tohle všechno nevěděla dříve… každopádně díky moc za rady, nakoplo mě to řešit to a ty cukry/tuky vážně omezit, ale držet se toho jídelníčku zatím nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
27.4.16 12:55
@rennys1 píše:
@PapeJ tak ano, kdyby to mělo ohrozit miminko, tu dietu bych samože držela, ale teď když nevím vlastně, jestli tu cukrovku mám, tak se mi zbytečně držet nechce, protože vím, co u mě dieta způsobuje. A navíc vařím pro rodinu a babičku, takže bych musela vařit nadvakrát, protože by mě doma dietní jídla nikdo nejedl… ale všechno bych udělala, kdybych musela, jenže teď nevím… přemýšlím, jestli jít na test znovu a vyžádat si odběr 3×, škoda, že jsem tohle všechno nevěděla dříve… každopádně díky moc za rady, nakoplo mě to řešit to a ty cukry/tuky vážně omezit, ale držet se toho jídelníčku zatím nebudu.

jinak o homeopatii je tu diskusí dost. Zkus třeba kontaktovat
 https://www.emimino.cz/profil/jankap/

našeho syna léčí její kolegyně a nemůžu si stěžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
27.4.16 12:56

@Pam12 tak to jo, to je možné, že nepůsobí preventivně, ale už pro ten pocit, já si dokážu dost vsugerovat :mrgreen:

@PapeJ jo, já bych taky potřebovala, aby mi to dal někdo rozkazem, že fakt tu dietu držet musím, ale toto nebyl od doktorky rozkaz, potřebuji pohrozit a budu držet dietu hned a budu za to ráda, když nenaberu pak 20-30 kilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
27.4.16 13:03
@rennys1 píše:

NO, hele u nás nikdo vařit nadvakrát nemusel. Jen nějaká jídla se upravila až po té, co jsem si odebrala porci pro sebe. Ono, když děláš omáčku, tak si spočítat, kolik můžeš, maso libovolně a podle toho doladit-ubrat přílohu. Řízek jsem si dala, jen jsem ubrala na bramborách. Jen rajskou jsem si dělala z rajčat a doslazovala až potom apod. Jako omezit ochucovadla, což je kečup, jinak snad nikam cukr necpeš, ne? A když jo, dá se to doladit až po odebrání. Já pak stejně vařila pro dceru, do dvou let jsem jí jídlo nekořenila a nesolila, takže jsem vždy odebrala porci pro ní a teprve potom dochutila. Já se fakt držela počtu sacharidů, tuky jsem nijak moc neomezila, nepoužívala ochucovadla, kde by mohl být skrytý cukr, nejedla uzeniny, kde by mohl být skrytý cukr, jinak jsem jedla všechno. A teda uplně vynechala všechno, kde je cukr - sušenky, granko, sladkosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
27.4.16 13:05
@rennys1 píše:
@Pam12 tak to jo, to je možné, že nepůsobí preventivně, ale už pro ten pocit, já si dokážu dost vsugerovat :mrgreen:@PapeJ jo, já bych taky potřebovala, aby mi to dal někdo rozkazem, že fakt tu dietu držet musím, ale toto nebyl od doktorky rozkaz, potřebuji pohrozit a budu držet dietu hned a budu za to ráda, když nenaberu pak 20-30 kilo :mrgreen:

v pohodě, jen na to upozorňuju. Já to taky před prvním porodem zobala. Podle homeopatky to mohlo za to, že jsem skončila po dvou dnech na císaři a pak se mi nejhojila jizva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
27.4.16 13:08
@rennys1 píše:
@Pam12 tak to jo, to je možné, že nepůsobí preventivně, ale už pro ten pocit, já si dokážu dost vsugerovat :mrgreen:@PapeJ jo, já bych taky potřebovala, aby mi to dal někdo rozkazem, že fakt tu dietu držet musím, ale toto nebyl od doktorky rozkaz, potřebuji pohrozit a budu držet dietu hned a budu za to ráda, když nenaberu pak 20-30 kilo :mrgreen:

No, jestli ti na těch stránkách odpovědí, že cukrovku máš, tak by stálo za to, jestli jsi z Prahy, si zavolat a objednat se přímo k nim, k Apolináři. Oni jsou fakt dobrý :mrgreen: Já tam byla před třema rokama, když jsem čekala dceru a při jedné návštěvě nám vysvětlili, co a jak, rozdali glukometry. Pak už jsem tam nemusela, jen jednou týdně měřit hladinu cukru a nahlásit telefonem a jednou měsíčně odběr na dlouhodobý cukr. No a po porodu jsem tam jen zajela vrátit ten glukometr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí