Poradna duly
Jana Čurdová
@Šári DE jéé chuďátko malé. A jizvu má teda asi pořád ne? Myslím, že kdybych se takto řízla já, tak jizvu mít třeba ani nebudu, ale u malých dětí to zůstává napořád. Dcera když byla mimino, tak si rozsekla ret a jizvu tam má. Ale stejně teda mohli dávat větší pozor. Řekla jsi jim na to něco?
@Šári DE tak to je drsne
to snad delal magor
a ja myslela, ze je mimi hluboko:-)
@rennys1 @deflin no mel to hluboke, detsky chirurg mu to zalepil tkanovym lepidlem, jizvu ma, navic na jdenom konci je rozdvojena, to ze zacatku videt ani nebylo, takze asi na dvakrat
jak rikam, ani jsem nic rict nemohla, kdyz to oznamili, tak hned, ze je to riziko cisare, rikal mi to pak i muj dr., ze se to docela stava…
@Šári DE takovy alibismus…
ale hlavne, ze to nebylo treba pres oko
a kde jsi mela placentu?
@deflin ja taky i ted, ale to nicemu nevadi, akorat, ze je malej hur videt na UZ, protoze se schovava:-)
@Šári DE to je pravda
porad je v ukrytu ![]()
ale tohle fakt slysim poprve, ze nekdo riznul mimi
@Šári DE Bobiš malý…
Byla jsem na novorozeneckém s maminkou, která rodila akutním CŘ a syn byl taky pořezaný - na čele, skoro ve vláskách. Mazec, no.
@rennys1 Já právě myslela, že dětem se jizvy hojí lépe…
Malá si v roce a půl rozsekla lícní kost, centimetrová ranka, ale má to šité, a pořád si říkáme, že jí to třeba zmizne. I když je fakt, že čím je větší, tím se ta jizva jako by natahuje…
Jinak teda k ne/dávání se dokupy po císaři a přirozeném porodu - kvůli toho, že jsem ztratila hodně krve, jsem byla lazar ještě několik týdnů. Slabosti, motání hlavy, pocity na omdlení. Vzhledem k tomu, že dost vydržím, bych se toho císaře až tolik nebála, sebevědomě si říkám, že s jizvou na břichu bych vstala možná dřív než se špatným krevním obrazem…
I když je teda fakt, že přesně 2 týdny po porodu jsme byli na první tůře, ovšem byl to pro mě záhul. ![]()
@rennys1 píše:
@Šári DE jéé chuďátko malé. A jizvu má teda asi pořád ne? Myslím, že kdybych se takto řízla já, tak jizvu mít třeba ani nebudu, ale u malých dětí to zůstává napořád. Dcera když byla mimino, tak si rozsekla ret a jizvu tam má. Ale stejně teda mohli dávat větší pozor. Řekla jsi jim na to něco?
z mýho pohledu k té cukrovce…pokud ti doktorka řekla, že omezit cukry, tak bych postě ty cukry omezila. Jestli jsi do sebe schopná natlačit denně čtyři čokoláda
což si osobně nedovedu představit, tak to určitě není normální a v podstatě to tobě ani mimču neprospívá.
takže já bych to prostě neřešila a najela na nějakou lehčí dietku ať jste oba v pořádku
já vím, že tohle asi slyšet nechceš
on to totiž nechce slyšet nikdo, i v případě normální cukrovky se lidé se zvýšeným cukrem u doktora spíš dožadují léků, než aby zabojovali a omezili se trochu v jídle. Já vím, že třeba já jsem extrém a nesnáším jakékoliv zobání léků zbytečně, když to jde i jinak (otec od jednoho mého ex, stáhnul cukr z hodnoty 16 na 5 jen díky úpravě jídla )
@KKatka23 tož myslím že su vylekaná zhruba tak jak 99%prvorodiček
Než do něčeho jdu, tak o tom mosím vědět maximum informací…a nejlépe jak to ocibat nebo si to zjednodušit
Aj když…jde porod zjednodušit???
![]()
@Leli83 no já SA právě bojím nevhodné reakce mojého muža kdyby SA mu toto stalo
Asi by na chodbě nečekal ![]()
@rennys1 homeopatika podle mňa nemožů ublížit…maximálně SA može stát, že nepomožů a člověk bývalí zbytečně peníze…ale já to nejspíš klidně risknu
Eště moc doporučujů Bachovy esence…ale ani nevím jak SA to aplikuje atd. ![]()
@chromecci píše:řekni nějakýmu zkušenýmu homeopatovi, že homeopatika nemůžou ublížit, ten s tebou vyběhne, úplně vidím tu reakci
@rennys1 homeopatika podle mňa nemožů ublížit…maximálně SA može stát, že nepomožů a člověk bývalí zbytečně peníze…ale já to nejspíš klidně risknuEště moc doporučujů Bachovy esence…ale ani nevím jak SA to aplikuje atd.
@Pam12 no těch sladkostí jsem teď spořádala dost, jsem si říkala, že si tělo samo říká, co chce… jako 4 tabulky vyloženě ne, ale třeba jednu tabulku a 2 deli a tak no… teď jsem úplně sladké vysadila, trpím jako kráva
chodím od ničeho k ničemu, nic mě nebaví, nemůžu se soustředit, připadám si hrozně nešťastná a myslím jen na to sladké
prostě absťák no
zítra si zavolám na diabetologii a zeptám se co a jak, jestli můžu jít znovu na to OGTT, protože takhle mi nikdo neporadí, když neznám tu druhou hodnotu…
@chromecci píše:
@rennys1 homeopatika podle mňa nemožů ublížit…maximálně SA može stát, že nepomožů a člověk bývalí zbytečně peníze…ale já to nejspíš klidně risknuEště moc doporučujů Bachovy esence…ale ani nevím jak SA to aplikuje atd.
bachovky - 7 kapek pod jazyk, před a po cca 10 min nic nedát do pusy, mám je doma, sem tam si kapnu, ale je to tak jednou za měsíc.