Srpenky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1974
2.5.16 16:00

Ahoj holky, zdravím po víkendu! :mavam: My byli na chatě, takže na čarodějnické akce nedošlo, akorát jsme si večer udělali ohýnek, spíš ale kvůli malé, aby měla zážitek. :-) Dali jsme pár procházek, sice občas funím jak lokomotiva, špatně se mi dýchá, ale tak mě to navnadilo, že příští neděli plánujeme nějakou lehčí tůru, bude-li slušné počasí…

@marylka @Pam12 Držím pěsti, ať miminka nezlobí, vždyť ještě mají spoooustu času! Ten klidový režim se snadno řekne, ale hůř dodržuje.

Co se týče praní, používám Persil Sensitive. Prala jsem v něm od začátku na malou, a to i látkové pleny, neměli jsme žádný problém, navíc krásně pral právě fleky na plenkách. Sice jsem uvažovala i hledala nějaký eko prostředek (neb jsme taková rodina eko-teroristů a sluníčkářů, jak s oblibou říká můj manžel :mrgreen: ), ovšem většina z nich se k nám stejně dováží přes půl světa, což mi stran ekologické stopy vychází nastejno. :-) Naštěstí nemusím řešit kožní snášenlivost - ťuk, ťuk! Do budoucna uvažuji o prášku z DM, ten vyšel nejlépe (kompromis) z takového soukromého průzkumu mojí známé z hlediska složení, vzdálenosti výroby a dopravy a testování na zvířatech. :-) Ovšem už je třeba kupovat zvlášť na barevné prádlo a zvlášť na bílé, což mi právě u těch plen nevyhovuje, protože na bílé vnitřky potřebuji něco důkladného a na barevné vnějšky něco šetrného, což Persil víceméně splňuje. Takže i když teď momentálně už je malá bez plen, zatím neměním, za chvíli stejně zase budeme plenkovat. :-)

Jinak jak se tu někdo zmiňoval o těch vlhčených ubrouscích, tak ty jsme používali spíš výjimečně, hlavně na cesty, jinak doma vždycky šup do koupelny a umývala jsem pod tekoucí vodou. Sice jsem se naběhala, protože přebalovák mám na druhém konci bytu než koupelnu, ale fakt mi přijde zbytečné plácat mimču na dupku tolik chemie, co je v ubrouscích. :nevim: Pak ještě mezi látkářkama hodně frčí Medvídek, hádám, že to bude asi něco podobného, co zmiňovala @deflin, a na otírání se kupuje v lékárně perlan (vydrží i pár vyprání). Ale jak říkám, my vystačili s vodou na omytí a suchou čtvercovou plenou na otření. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
2.5.16 16:08

Ahoj holky,
děkuji za typy :D

@KKatka23 nevím proč by ten test byl problém s malou :think:… to že se dělá test, neznamená, že tam musíš 2 hodiny sedět… já mezi nultou a první hodinou oběhla celou nemocnici, a poté jsem normálně mezi odběry pracovala…
ty se předce normálně přes den staráš o Evičku, tak by to simulovalo tvůj normální metabolizmus…
:cert: :cert: :cert: spíš mě vždy štvou sestřičky, co koukají na děti skrz prsty…
když už dělají testy pro těhulky, musí počítat s tím, že některá z nich bude mít děti

mimo to, důležité je, že ty to druhé neopomíjíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
2.5.16 16:08

@Pam12 držím palečky, ať ti je lépe!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
2.5.16 19:06

@Leli83 jo to byl medvidek a ja napslaa delfinek :-) ten tam meli taky a zase na neco jineho do vanicky, na koupani, aby se pak nemuselo mimi hned mazat a melo svoji prirozenou kuzickcu aposilovalao imunitu :-)
ja taky prala normlane a mal ynic nemel, ale ma takkvou divnou pokozku, jako maly had mi prijde :-) tak chci zkusit neoc jineho proste a kdyz to bude nahouby tak to vymenim.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
2.5.16 19:26

@marylka no vidíš…to mě ani nenapadlo, že vlastně pro přirozenější hodnoty u mě není třeba sedět v klidu, ale naopak běhat :mrgreen: :mrgreen: no nevím, je fakt, že zas by tam možná otravovala ty ostatní…tak v té medile nás dali zhruba šest na jeden pokoj a tam jsme trávily ty tři, čtyři hodiny no…chtěli, abychom si tam lehly, mohly jsme si počíst a tak…to by si možná některý prvorodičky chtěly ještě na poslední chvíli rozmyslet, jestli vůbec něco takovýho chcou mít jednou doma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale nevím no, přijde mi to trochu jako diskriminační - kdyby třeba mě chlap opustil a neměla bych v brně rodinu, tak jak bych jako chodila na kontroly a tak? přece musej to nějak mít zařízený i pro lidi, co fakt nemaj hlídání… 8o jako kamarádka, co ji opustil manžel, tak se takto střídá s jinou kamarádkou, že prostě si navzájem hlídaj no… :roll: ale je to teda dost hrůza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
2.5.16 19:49

@KKatka23 já nemám hlídací babičky, a když manžel nemůže, tak nemůže, takže jsem většinou na všechno sama,.. a moje hyperaktivní 4,5 roční dítě, které všude vleze a do všeho strčí ruce 8) :roll:

u zubaře prolustrovala během chvíle všechny šuplíky, :pocitac: :zed: člověk by si řekl, že už jsem jí něco naučila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
2.5.16 22:09

@marylka no tak člověk to jinak dělat nemůže, že…my stejně dopadnem tak jednou, že mi chlap pořídí moje nějaký malý autíčko, ať si vše vyřizuju sama…protože prostě na něj není spoleh - zařídí si volno a dva dny před termínem přijde, že nakonec ho někam posílaj… :? kdybych měla auto, tak je mi i vcelku fuk, že bych Evu všude brala s sebou, dostanu se kamkoliv, kočár s sebou, do auta veškerou výbavu na hraní a je klid :mrgreen: akorát teda z toho MHD nejsem úplně nadšená no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
3.5.16 07:24

@KKatka23 takto jsem začínala.. v Praze, odkázaná na MHD - to šlo, horší bylo, když jsme se přestěhovala za Prahu, tam sice příměstké spoje jezdili, ale byla to hrůza… manžel se z práce nedostal, ale krčil rameny, že auto mám k dispozici (já měla trauma z nehody, co se mi stala jako čerstvé a totálně nezkušené řidičce - nabourala do mě v plné síle sanita - bez světel a houkačky - já v autě svou rodinu - policajti šly na ruku řidiči ze sanity, vše popřeli, nakonec mi dali pokutu a v mém okresu jen kroutili hlavou a řekli, že to určo nebyla moje vina, že vše obvinění ztáhnout :roll: :roll: :roll: )…

nakonec mi nezbylo nic jiného, než opravdu sednout za volant… dnes už řídím naprosto jistě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
3.5.16 07:25

@KKatka23 já bych byla bez auta vyřízená. Teď už od začátku roku vyřizujeme s pojišťovnou nehodu, tak máme jen jedno auto a jsem ráda, že ho manžel nepotřebuje - byla bych fakt jak bez ruky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
3.5.16 09:14

@marylka no já jsem řídila dřív hodně, ale co jsem poznala manžela, tk je to horší…ale jako nebojím se sednout za volant, vím, že budu muset…manžel jezdí do práce autem hlavně v zimě. Teď jak začne být teplo, tak bude jezdit na kole, tak budu mít auto u baráku, takže to jde no…a já zas teda tak moc nikam nejezdím…nechávám si dovézt to itesco, takže obchody vůbec, občas si dojedu po kamarádkách, jinak nic no :) ale já jsem takovej domácí typ, taky mám kamarádky, co prostě auto využívají denně, protože jsou furt někde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
3.5.16 10:39

@KKatka23 já se Ti s hlídáním taky nabízím, kdyby to nešlo zařídit jinak, tak není problém, přijela bych na 7h někam (předpokládám, že jdeš do FN Bohunice)? Byla bych tam s Tebou a běhala za malou já :mrgreen: Nám teda řekli 2 hodiny fakt sedět, nikam nechodit. Tak kdyby jsi potřebovala a hlídání neměla, klidně napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
3.5.16 10:42
@Pam12 píše: :mrgreen: rozbrečela u buchet :mrgreen:no doktorka by tě stejně měla odeslat osobně do diabetologické poradny, kde ti dají glukometr a budeš se sledovat. dietu bych asi vzala v tvém případě tak, že vysadím ty cukry a budu se cpát masem a zeleninou. Já jdu v podnělí na ten svačinový test + glyk. hemoglobin, tak jsem zvědavá, ale nepředpokládám, že se něco najde, protože já tohle těhotenství likviduju tunu zeleniny a masa, protože jedině po tom nezvracím :mrgreen:

tak to máš dobré, že máš chutě spíše na maso a zeleninu, maso jsem první trimestr nemusela vůbec a se zeleninou mám problém ještě teď, ale už něco zobnu, když nemůžu to sladké, tak taková kedlubna taky připomíná sladké :mrgreen: A co je to ten svačinový test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
3.5.16 10:44
@marylka píše:
@rennys1 pozitivní to nemáš, takže bych jen omezila mlsání, normální jídla a porce bych nechala, nesmíš hladovět!!! ;)… pokud to jde, dej si jednotlivé porce - hlavní jídla - snídaně - oběd - večeře… v odstupu 4-6 hodin, pokud budeš prokládat svačinou (ovoce, půlkrajíčku chleba třeba se žervé, jogurt…) - tak mezi jednotlivými porcemi ideálně aspoň 2,5-3 hodiny… ale do vážení či přísného jídelníčku se nehrň.. spíše pozor na sušenky, dortíčky a hromady ovoce.. ovoce jinak samosebou můžeš, ale v rozumném množství

Moc děkuji za radu, přesně takto to dělám a budu dělat, dokud mě doktorka neřekne něco více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
3.5.16 10:47

@deflin jéé já o tom obchodě brána k dětem vůbec nevěděla, takže díky za info, už koukám na jejich e-shop :mrgreen: něco se mi určo od nich hodit bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
3.5.16 10:58
@rennys1 píše:
tak to máš dobré, že máš chutě spíše na maso a zeleninu, maso jsem první trimestr nemusela vůbec a se zeleninou mám problém ještě teď, ale už něco zobnu, když nemůžu to sladké, tak taková kedlubna taky připomíná sladké :mrgreen: A co je to ten svačinový test?
že místo tý hnusný glukozy se normálně najím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital