Poradna duly
Jana Čurdová
Ja, kdybych si mohla vybrat, tak chci datum 21. 8. to ma narozky pritel. A stihla bych malou, jak jde do skoly ![]()
@Pam12 píše:
v pohodě, jen na to upozorňuju. Já to taky před prvním porodem zobala. Podle homeopatky to mohlo za to, že jsem skončila po dvou dnech na císaři a pak se mi nejhojila jizva
jakože Ti ublížila ta arnica?
Já už jsem z toho jelen, někdo doporučuje, něco ne, kdo se v tom má vyznat ![]()
@PapeJ z Prahy nejsem, jsem od Brna, ale teď teda nevím, jak to mám brát, jestli cukrovku mám nebo ne. Podle starých hodnot bych měla a podle výsledků odběru jen 2× teda také, když hodnota nad 8,1 je už pozitivní. Jenom z toho nejsem moudrá, jaký je rozdíl mezi tím, jestli berou 2× nebo 3×, tak hodnota po 120 minutách by měla být přece pořád stejná, ať se bere 2× nebo 3× ne? Tak proč už u odběru 2× se bere pozitivní hodnota nad 8,1 a u odběru 3× hodnota až nad 8,5? Promiň, jestli Tě tím zbytečně moc zatěžuji, jsem tak trochu z toho zoufalá, že nevím, co mám jíst
Jsem kvůli tomu ani nemohla spát ![]()
@deflin píše:
@rennys1 zalezi na tom, co ti tvoje doktroka napise, mi napslaa na adanku tri odbery a ty jsi asi mela napsane dva odbery… a oni to pak udelaji dle prani lekare… nic v tom neni, kazdy je zvykly na neoc jineho
no to bych chápala a bylo by mi to jedno, že mi brali jen 2×, ale proč se berou jiné hodnoty jako pozitivní při dvou odběrech a jiné při třech odběrech, to mi hlava nebere ![]()
@rennys1 píše:
jakože Ti ublížila ta arnica?Já už jsem z toho jelen, někdo doporučuje, něco ne, kdo se v tom má vyznat
@PapeJ z Prahy nejsem, jsem od Brna, ale teď teda nevím, jak to mám brát, jestli cukrovku mám nebo ne. Podle starých hodnot bych měla a podle výsledků odběru jen 2× teda také, když hodnota nad 8,1 je už pozitivní. Jenom z toho nejsem moudrá, jaký je rozdíl mezi tím, jestli berou 2× nebo 3×, tak hodnota po 120 minutách by měla být přece pořád stejná, ať se bere 2× nebo 3× ne? Tak proč už u odběru 2× se bere pozitivní hodnota nad 8,1 a u odběru 3× hodnota až nad 8,5? Promiň, jestli Tě tím zbytečně moc zatěžuji, jsem tak trochu z toho zoufalá, že nevím, co mám jíst
Jsem kvůli tomu ani nemohla spát
jo, protože údajně špatně navolený homeopatika, můžou způsobit i opak. třeba já měla problémy s kojením. tak jsem do sebe prala homeo podle té brožury a mlíka furt míň a míň. Pak mi homeopatka na základě rozhovoru se mnou nasadila něco jinýho a rázem bylo po problému
@Pam12 píše:
jo, protože údajně špatně navolený homeopatika, můžou způsobit i opak. třeba já měla problémy s kojením. tak jsem do sebe prala homeo podle té brožury a mlíka furt míň a míň. Pak mi homeopatka na základě rozhovoru se mnou nasadila něco jinýho a rázem bylo po problému
tak to jsem ráda, že to vím, asi se vyprdnu na vše ![]()
Jinak holky, jak vás tady čtu s těma hroznýma porodama, tak snad už ani rodit nechci
ale jak některé píšete, že vyloženě chcete císaře, tak to zase já ne, pořád doufám, že se z přirozeného porodu vyhrabu dříve než z císaře… i když s dcerou jsem rodila přirozeně a půl roku jsem si nesedla a brečela bolestí, tak si říkám, co může být ještě horší
ale ne, císař je podle mě tak trochu problém na celý život, jizva zůstane…
@rennys1 mam to taky tak a malyho jsem kvuli zomu videla az po x hodinach.. Je to prirozeny a urco se to hoji lip, me to bricho bolelo fest docela dlouho.. Jizva skoro uz neni videt, ale i tak, je to operace, ktera ma jako takova uz plno rizik…
@rennys1 píše:
Jinak holky, jak vás tady čtu s těma hroznýma porodama, tak snad už ani rodit nechciale jak některé píšete, že vyloženě chcete císaře, tak to zase já ne, pořád doufám, že se z přirozeného porodu vyhrabu dříve než z císaře… i když s dcerou jsem rodila přirozeně a půl roku jsem si nesedla a brečela bolestí, tak si říkám, co může být ještě horší
mě ten císař nijak neomezoval. malýho jsem viděla hned po probuzení a tím, že jsme měli porodnici jakou jsme měli, tak s ním byl manžel celou dobu a pak jsme týden byli všichni na jednom pokoji, vůbec nám ho neodnášeli. Po příjezdu domů jsem normálně fungovala. Doktorka mi dala pokyn, necvičit na to břicho minimálně rok, at se to zhojí a fakt úplně v pohodě. Já byla s císaře dopředu fakt strašně vystresovaná, protože se tím straší, ale za sebe můžu říct, že naprosto zbytečně
@Šári DE píše:
@rennys1 mam to taky tak a malyho jsem kvuli zomu videla az po x hodinach.. Je to prirozeny a urco se to hoji lip, me to bricho bolelo fest docela dlouho.. Jizva skoro uz neni videt, ale i tak, je to operace, ktera ma jako takova uz plno rizik…
jo, souhlasím s tím, že je to velká operace, má to rizika, ale celý těhotenství má určitá rizika, takže takhle o tom vůbec nepřemýšlím ![]()
@Pam12 no jo, tak tim ze Maxika rizli do tvare, ty rizika asi beru jinak
navic planovany je urco neco jinyho nez akutni.. V pokoji jsem ho taky mela to jo… Ale idealni to pro me nebylo, radi sportujem a to omezeni je tam pote taky daleko vetsi.. A nakonec se muze opravdu stat, ze uz dalsi mimco nedoporuci, znam i par pripadu, ze kvuli jizve v dalsim tehotenstvi praskla deloha..
@rennys1 píše:
Jinak holky, jak vás tady čtu s těma hroznýma porodama, tak snad už ani rodit nechciale jak některé píšete, že vyloženě chcete císaře, tak to zase já ne, pořád doufám, že se z přirozeného porodu vyhrabu dříve než z císaře… i když s dcerou jsem rodila přirozeně a půl roku jsem si nesedla a brečela bolestí, tak si říkám, co může být ještě horší
Hele, tu cukrovku fakt nevím, ale prostě po těch dvou hodinách je test prováděný špatně ![]()
Jinak já tě chci uklidnit. Já rodila přirozeně a až na 10 minut opravdu nepříjemných kontrakcí to bylo fajn
Měla jsem porod vyvolávaný, epidurál pak už nestihli dát, ale souhlasila jsem s ním. Jenže jsem rodila v porodnici, kde pracuje ségra, takže mi zařídila porodníka, porodní asistentky, takže jsem lidem kolem strašně důvěřovala a byla ve značnym psychickym klidu. Což je asi podle mě strašně důležité. TAky jsem se porodu vůbec nebála, spíš jsem se těšila, až bude malá už venku. Vyvolávačku jsem dostala v 8 hodin ráno, otvírala jsem se celkem pomalu, hlídali mě na monitorech, kontrakce byly slabé, takže jsem to ve sprše vpoho zvládla. Říkám, pak bylo nejhorších těch posledních 10 minut, to už jsem byla na porodním sále, měla křížové bolesti, jenže kvůli monitorům a kapačkám jsem si nemohla ulevit, takže to bylo docela hustý. Pak na poslední dvě kontrakce jsem si mohla stoupnout a to bylo hned lepší. Jsem se samozřejmě po dvou zatlačení otevřela a huráááá porod. Ten už byl uplně brnkačka, třikrát zatlačit a dcera byla venku
Teď budu rodit se stejnou partou, takže to bude dobrý
Já měla termín 12.12.2012, ale nakonec jsem rodila 13.12.2012
Teď mi to zatím vychází na 6.8.2016
ale možná mi to posunou až na 8.8.2016 ![]()
Ja mela taky homeopatika, ale vim, ze na rozkojeni je treb 15ch a na zastaveni tvoryb mlika je 5ch
nevim presne, jestli to neni naopak uz… ale mohla to pani i poplest, ikdyz to je malo pravdepodobne…zalezi na tom, co se dava a kolik se dava
ja mela tehda myslim ricnum comunis a castus agnus nebo angus
nehledam to ted na netu ty nazvy tak to urcit ekomolim, ale tak nejak to bylo
na mliko a na psychozu, byl ajsem docela hodne nervni a plačtiva ![]()
pomohlo mi to teda hodne
@Šári DE ja se normlane toho cisare zacinam bat, jak to porad nekde ctu… mi to prislo dosud pro miminko nejbezpecnejsi a s tim rizikme, ze ja budu trpet jak kun no… tak nevim, jak to vsechno dopadne nakonec
@deflin to zas nemusis, mela bys zvolit cestu, pri ktere budes v pohode, aby bylo i mimco v pohode
@Šári DE píše:
@Pam12 no jo, tak tim ze Maxika rizli do tvare, ty rizika asi beru jinaknavic planovany je urco neco jinyho nez akutni.. V pokoji jsem ho taky mela to jo… Ale idealni to pro me nebylo, radi sportujem a to omezeni je tam pote taky daleko vetsi.. A nakonec se muze opravdu stat, ze uz dalsi mimco nedoporuci, znam i par pripadu, ze kvuli jizve v dalsim tehotenstvi praskla deloha..
navíc já to chápu, že máš strach a císaře už nechceš, my měli třeba hodně blbou reakci po očkování a už mě nikdo nedonutil, dát další vakcínu ![]()