Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ale neboj, zvykneš si, tělo si zvykne na větší zátěž a v pohodě to zvládneš. Už zas tak za nimi moc lítat nemusím, synovi je 6 a holce 3, navíc holka je hrozně šikovná, fakt. Je samostatná, sama se obleče, sama si po sobě uklidí!!! Dokonce mi vyndává nádobí z myčky!
Pokud nebudeš mít děti co rok, tak to zvládneš! Teď chce sice malá jezdit pořád na kole a jelikož bydlíme na takovém místě, kde je to z kopce do kopce, tak když jede z kopce, někdy musím téměř klusat.
Ale zase je mi mnohem líp, když se hýbu, než když sedím doma. Navíc, obě děti jsem přenášela, takže kdybych tomu přirozenému porodu pomohla, budu jedině ráda
Ale jinak samozřejmě taková dovolená 9 měsíců hmmm…a chlap by se staral…
To by bylo…Není to špatný nápad, možná bych začala uvažovat i o čtvrtém…
Už máš vyprané všechny oblečky a nakoupené plíny a takové ty další věci do porodky a tak? V tom mám celkem skluz a říkám si pořád, že je čas, tak sonduju, jak to mají ostatní?
Taky si myslím, že by to nebylo špatné, odjet někam na dovču, relax při těhu. MOžná by to ministři mohly nějak vymyslet. Rekreační nárok
. Můj chlap si totiž pořád myslí, že až se to dítě narodí, že nebude potřebovat pozornost, že bude spát celou noc, že bude naprosto nějak neviditelné
A já mu pořád říkám, uklízej si po sobě, nebuď bordelář, nejez jak čuňátko, že to dítě to uvidí a potom to bude dělat po něm a já budu jen lítat a uklízet po všech
. My jsme už praly tak před 14ti dny všechno,a nějak to všechno narvaly do skříně a tak. Plíny kupujeme nějak průběžně, hlavně teda nevím přesně který. Kupujeme ty nejmenší ale. Tak snad budou, zatím máme jen 1900g. Mě vlastně už chybí jen si koupit kojící podprdu, jen nevím, jestli už ji mám koupit, nebo ještě čekat, že by se mi zvětšily prsa. ![]()
Dedababakuk : tak to je krásný termín. I když lepší by byl poslední srpen, ne? Ať ti potom nejde o rok později do školy.
I když možná ten jeden den se na to nehledí. A hlavně není toto tak důležitá věc . Už se těšíš?
Ahojky skoro maminy,někdo i maminy, hlásím se do spolku,nám by se měl Míša narodit 15.8. Chtěla jsem se zeptat jak to máte s drahýma polovičkama? my čekáme první a přítel už teď má pomalu noční můry z porodu a když se víc nadechnu nebo vzdychnu tak hned startuje jestli už nerodíme,tak se chci zeptat jestli ty vaši taky tak blbnou nebo jen ten můj? jinak já jsem doteď přibrala cca 15 kg a jsem vcelku spokojená,mám to hlavně na prsou a v břiše. Holky je to ale divný,každej by chtěl radši kluka a mají holku a my jsme dělali holčičku a čekáme kluka.
jo a jinak my na mimčo už máme nachystaný všechno,kromě kosmetiky,ale pro sebe nemám skoro nic
Tak ten můj je zase spíš v naprostým klidu, sice pořád říká, jak mi se vším bude pomáhat,ale když si večer lehnu a řeknu přines mi mastičku nebo něco, tak se mu moc nechce
. Spíš má pořád takový růžový brýle, že mimi se narodí, bude jen ležet, spat, jíst a nic nedělat. Prý miminka ani nebrečí. No, nevím už jak ho vrátit do reality. Ale na porod se strašně těší. Každý den mi opakuje, jak už chce, aby Eliška byla s náma. My dělali kluka,ale snad příště to můj udělá nějak líp
. A co si budeš pro sebe kupovat? Jinak máš termín skoro jako já..14.8.
tak to přítel už teď hlásí že bude v noci klidně k malýmu vstávat a se vším pomáhat,teda skoro, k přebalování má odpor už teď, vadí mu obsah plínky. no takový ty maličkosti jako nějakou podprsenku, vložky, atd. Však ona se mu ta realita sama ukáže,že bude brečet když to budete nejmíň chtít apod. neboj. Hele já osobně na jednu stranu jsem ráda že je Míša ještě v bříšku,přeci jen je tam v bezpečí, relativně,ale na druhou už se nemůžu dočkat až bude venku. termín máme skoro stejnej,den rozdíl,ale dětičky se nám na to ptát nebudou,ven si půjdou kdy se jim bude chtít. ![]()
No, taky doufám, že snad tu realitu brzy pochopí. Bude muset, co jiného mu bude zbývat. Bude muset pomáhat a to hnedka uvidí, jak to nebrečící miminko vlastně vypadá
. Já už bych strašně chtěla mít to svoje mimi u sebe, nemůžu se dočkat. I když je to ještě měsíc a něco. Pořád si hlavně říkám, že si musím užívat posledních takových klidných dnů v životě. Strašně rychle mi to ale letí. Snad to zvládneme.
Ahoj holky, řeknu vám, že můj manža teda už teď má z porodu hrůzu a hledá, jak by se z toho vykroutil
U prvního 22 hodinového porodu mi byl obrovskou oporou, bez něho bych to fakt nezvládla a kupodivu ani neomdlel, ikdyž nesnáší krev. U druhého přišel asi na posledních 10 minut, taková to byla rychlost
No, ale teď nějak cuká. Říká, že mi tam byl stejně houby platný a že mu je trapně, když se trápím s svíjím bolestí a on mi nemůže pomoc. Asi ho nebudu nutit, říkala jsem mu, ať se rozhodne, jak chce. Uvažovala jsem i o dule, ale to zas on nechce. Tak asi nakonec půjde. Jinak se už ale taky moc těším, až bude venku. Nevím, jestli teď nějak moc porostl, ale cítím se už týden naprosto příšerně, jak bych měla v břichu olovo a nohy ze železa. Ani se mi nechce chodit. Ale s tím přebalováním, vám musím říct, jak se to partner naučil. Přišel za mnou do porodky po práci - dělá obchodního zástupce- takže nažehlená košile, kravata, kalhoty… Strašně chtěl vidět, jak přebaluju a že si to vyzkouší. Ukázala jsem mu to a napříště, že si to vyzkouší. Rozbalil malého a ten v ten moment začal čůrat. A byla to taková ta pořádná dávka, takže byl manža dokonale pokřtěný. Od hlavy až k patě - doslova.
Ale od té doby přebaloval o sto šest, ani hovínka mu nevadily, ono to pokud ženská kojí, ani moc nesmrdí, akorát to má takovou nevábnou konzistenci.
to se ti nedivím,mě přijde že je to nedávno co jsme zjistili že Míšu čekáme a teď už bude pomalu na světě,já se na něj hlavně připravuju tak že hodně spím, říkám si škoda že nejde udělat nějaký spánkový zásoby na pozdější dobu.Tak to přítel má největší hrůzu při porodu z toho,že uvidí jak trpím bolestí a nebude mi moc pomoct a ještě si bude vyčítat že za to může, jinak od začátku prohlašuje že k porodu půjde ale že sebou určitě praští. A s tím olovem se ti nedivím,já to zas přirovnávám k tomu že jsem snědla meloun a ten mi teď v břiše klíčí. Tak přebalování - když bude počůranej tak to přebalí ale když tam bude „poklad“ tak to ho fakt nedonutím. Holky víte že je to celkem fajn,moct si takhle pokecat s někým kdo je na tom stejně jako já.
.Jo a ještě jsem se chtěla zeptat jestli už máte za sebou předporodní kurz??
Opravdu je škoda, že ten spánek nejde nadespat dopředu a udělat si zásoby.
. Mě se v poslední době naštěstí daří usínat brzy a spát těch 8 , 9hodin. I když trpím nespavostí často. Na předporodní kurzy jsem se ptala gynekologa a ten mi říkal, že nemají moc veliký význam, že co budu potřebovat vědět, že se můžu zeptat sestřičky a ta mi poradí. Případně i s přítelem přijít. Tak jsme se tam ptaly. Ale na klasickém kurzu jsme nebyly. Co se tam vlastně vykládá? Je potřebný? Já si zase říkám ještě, že co nebudu vědět o mimi po porodu, tak se budu ptát v nemocnici. Od toho tam snad ten personál je. ![]()
no to snad je,ale určitě záleží na sestřičkách,aby se nechovaly a netvářily že neumíme vůbec nic.Třeba u nás v kolínský porodnici je to na jedno odpoledne,a když jsem se ptala o čem to bude tak mi bylo řečíno že nám vysvětlí jak bude porod probíhat,něco o miminku,kojení,jak pak začít cvičit po porodu atd., já se ptám hlavně proto že jsem někde četla že v některých porodnicích mají kecy když žádnej neabsolvuješ.Tak to já se spaním nemám problémy,byla jsem spavá před těhu,a teď dvojnásob,ale všichni mi to schvalují,prý jsou pak klidnější děti,tak jsem zvědavá co na tom je pravdy.
jo a ještě jsem se chtěla zeptat jak to máte se sluníčkem. já že sluníčko miluju,ale mám možná zbytečnej strach aby malýmu nebylo teplo když se budu opalovat, i když máme na zahradě bazén,tudíž se snažím pořád chladit,ale stejně, co si o tom myslíte vy holky?
No, nakoupila jsem si knihy o těhu a byly jsme se s partnerem podívat na porodní sál, což si myslím, bylo docela užitečné, aspoň vím, jak to tam vypadá, co mě čeká a nebudu na to hledět,až tam přijdu na akci
. Tam nám právě takové věci docela řekly a prý se můžeme ptát po porodu sestřiček. Naštěstí jednu sestřičku na kojeneckém dělá i známá, tak snad kdyby ostatní neměly náladu a měly mě za blbou, tak snad aspoň ta poradí. I když mojeho sestřenice když porodila dvojčata, tak dostala poporodní depku,že to nezvládne, že neví jak to bude stíhat, prostě nevěděla..Celá vyklepaná, nervy na pochodu šla za sestřičkama, ať jí pomůžou s koupáním, že se bojí, aby neutopila malou a ty jí prý poslali do háje a ještě měly plno keců, že je neschopná, tak si nemá děcka pořizovat
. O tom teplu jsem četla, že pokud to nevadí mamině, tak miminku prý ne, to si tam udržuje teplotu pořád stejnou. Mě zrovna to teplo právě dobře nedělá,i když jsem milovník léta a zimu nemusím vůbec. Letos se létu vyhýbám, co můžu a sluníčku ještě víc. Strašně potom otékám. ![]()
no právě jsem taky slyšela podobný přístup sester, tak já si když bude potřeba pomoct tak povolám svoji ségru,ať mi poradí. mě právě teplo vadí když nemám poblíž vodu,když jsem ležela dneska jak velryba ve vodě tak mi bylo krásně. tak to jestli ses byla podívat v nemocnici tak to bylo něco na styl kurzu,páč třeba u nás to dělají buď v předem dané dny a nebo po domluvě kdykoliv. no nic já si jdu lehnout,ráno musím k doktorovi a nesnáším vstávání.tak na sebe dávejte pozor a noc plnou spánku.