Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je tu nějaká těhulka, která má termín taky v srpnu?
Ahoj, já 14.8. jak to zatím prožíváš? Já už se moc a moc těším.
Prožívám to zatím celkem fajn. Je to mé 3.těhu a řekla bych, že zatím nejlepší. Snad nebudou nějaké komplikace, ale zatím to vypadá dobře. A ty? Taky se už moc těším a začínám pomalu propadat nákupovací euforii.
Už máte něco nakoupené? Já zatím nic, tak to musím pomalu začít dávat dohromady.
Tak pokud je to tvoje třetí mimi, tak to už máte doma věci z předchozích těhu. Taky bych moc chtěla 3 děti,napřed teda jsem chtěla 4,ale musely jsme udělat s přítelem kompromis, takže budou 3 pokud se podaří a bude vše v pořádku. Jaké to je čekat mimi u 2 dětí dalších? My už máme vše nakoupené, nachystané, jen čekám, až to přijde. A čím víc se to blíží, tím víc se snad nedočkáme.
. Jen se děsím toho horka, bude srpen…I když zatím to vypadá, že z jara půjdeme rovnou do podzimu
.
Je to moc fajn, mám teda kluka a holku a oba se moc těší. Akorát se pořád hádají, co to bude. Kluk chce brášku, holka sestřičku.
Ale snad věřím, že se přizpůsobí a přijmou mimi takové, jaké bude. Já taky chtěla vždycky 3 děti, sice mne to po 1. přešlo a myslela jsem, že zůstane jedináček, ale nakonec jsem to překonala a nakonec čekáme 3. Věci mám po dětech, akorát musím koupit nějaké zavinovačky, a taky pliny, kosmetiku atp. Je toho celkem dost. To jsi dobrá, že už máš vše nakoupené, já to donedávna vůbec neřešila.
Ale asi to je tím, že už je to mimi 3. Ale vzhledem k tomu, že je to už 3. těhu, tak si ho vychutnávám. Pak už budu jen vychovávat
Což je mnohem těžší…
Jé, tak to ti moc závidím, že už máš doma takový malý poklady. Kluka jsme si taky moc přáli, protože jsme poslední, kdo může mít pokračovatele rodu. Zatím se v rodině narodilo už 8 holek a nikdo nechce riskovat další. Teďka je takových krásných věcí na ty miminka tak mi to nedalo a něco jsem pokoupila, ale jak se říká a všichni mi to radí, nepřehánět s nákupy tak máme opravdu řekla bych od každého trochu a případně si říkám, že dokoupíme
.
A víš, co budete mít? My měli kluka jako překvapení a po x hodinovém porodu mi to bylo jedno, ale holku jsme věděli a porod byl v pohodě, tak jsem si to vychutnala. Teď uvidíme. Taky teď koukám na net, a nestačím se divit. Fakt je toho tolik…Oblečení neřeším, spíš jsem chtěla novou postýlku, máme ještě po manželovi, ale teď jsem nadšením bez sebe na košíky pro miminka. Ty jo, proč toho tolik krásného dělají, že? Člověk pak utratí. Jak ty se cítíš? Jsi v pohodě? Mne dneska strašně bolí klouby…
No, to mi povídej, takových krásných věciček. Postýlku mi teda nekupovaly, to máme ještě po mě. Jen ji přítel obrousi a bude natírat, snad to teda stihne. A ty košíky pro mimi jsou naprosto výborné. Taky jeden máme i s takovým vozíčkem. Dá se s ním jezdit po bytě, takže to bude dobré. No, my víme co to bude, holčička. Napřed jsme chtěli překvápko, ale nějak nás to hlodalo pořád až nakonec jsme to nevydrželi. Ale kluka jsme chtěli,jsme jediní, kdo může mít kluka, aby byl pokračovatel rodu
. Mi dneska připadá, že jsem shodila nějaký kila nebo si připadám taková pohublá. Ale to už je možná jen fantasie spíš. Těch mých 20kg navíc už mě asi mate
. Když není moc horko, je mi docela fajn, jen zuby mi dělají potíže. Zítra jdu tento týden už po druhé k zubaři, nějak mi to špatně udělali nebo co. A včera mi vyšli špatně testy u lékaře. Cukr špatnej a chudokrevnost. Tak snad to nebude nic vážného. A už se tvoje mrňata dohodla, co to vlastně bude nebo se pořád hádají? Musí být doma veselo, když už se to blíží..
No, jo, bude to bráška. Synek jásá, dcerka se hádá, pořád věří, že to bude sestřička. Teď to vyřešila tak, že já mám v bříšku brášku a ona sestřičku.
Dokonce už jí i kope
Akorát nevím, co bude dělat, až se mimi narodí.
Snad to nějak přežije a prožijem příjemné chvilky u kojení
Právě ta postýlka je už v dosti bídném stavu. Sice funguje, ale vrže až běda. Tak jsem právě myslela, že koupím novou, ale narazila jsem na ty košíky a jsem přímo unesena. Navíc bydlíme v domku a hodilo by se mi mít něco i nahoře. Kupovalas ten košík nový nebo máš od někoho?
Jinak u prvního jsem taky přibrala 20kg, teda asi nakonec 22kg, už jsem se potom odmítala vážit, měla jsem z toho depky. Malý měl pak 4,08kg. Pokud to máte 1.mimčo, tak ještě můžete chlapečka mít, ne? Pokud budete mít 3 děti, tak není možné, aby jeden nebyl kluk, ne? U nás to je na střídačku.Máme zatím 3 holky a 2 kluky, takže pokračovatelé rodů jsou už na světě ![]()
Tak to Vám moc gratuluji k chlapečkovi. My taky po něm tajně toužíme
, tak snad někdy přijde… Tři děti plánujeme, ale přítel se děsí toho, že kdyby to byly 3 holky, tak se asi zastřelí. V rodině se nám už 18 let nenarodil žádný kluk a z přítelovi strany mají 8 malých slečen, z toho jedno jsou trojčátka. No, taky nejsou z toho nic moc veselý..ale hlavně že je to zdravé, že jo
. Ty, taky bydlíme v baráku a právě ten koš s tím vozíčkem plánujeme používat i na dvorek i do bytu, jen to musíme ještě vymyslet s umýváním koleček
. A košík máme nový, jen mi dal strašně zabrat, hledala jsem půl roku koš přesných rozměrů, už jsem nevěděla kde, dokonce jsem si ho chtěla nechat uplést. Nakonec jsem ho sehnala na jarmarku úplně náhodou a to ještě nebyl na prodej, ale paní v něm měla vystavené zboží. Naštěstí byl hezký, nepoškozený tak jsem jí ho sebrala za pár kaček
. NO nic, musím jít spat, bolí mě strašně zuby, porod snad nebude horší
.
Tak to máš fajn, žes sehnala ten košík. Už jsem taky víceméně rozhodnutá, který si koupím, jen to ještě musím probrat s manželem. Zas bude brblat, že je to další krám, který bude překážet…Jako většina chlapů, že jo. Ale on tady s prckem doma nebude, že jo, tak se bude muset přizpůsobit.
Ten můj je s odmontovatelnými kolečky, ale pokud je nemáš odmontovatelné, tak to určitě půjde umýt. Po blátě s tím jezdit nebudeš, ne?
Jinak s těmi kluky tě musím povzbudit, kamarádka je ze 3 holek, její strýc měl 4 holky, no a ona má teď 3 kluky! Dokonce jedny dvojčata. Však uvidíte, každopádně já jsem moc chtěla teď holčičku a byla jsem přesvědčená, že to holka bude, ale je to kluk. Ale i tak se moc těším.
Mám hodně hezkých věciček ještě po starším. Tak se zatím opatruj, teď jsem neměla dost dlouho počítač, tak jsem nemohla psát. Ale je divné, že se skoro nikdo neozval, že? Kdo čeká miminko v srpnu.
NO, divné to je. Ale co vím, je tu víc těhulek co rodí v srpnu. Třeba to příjde. Nevím. No, přítel taky pořád brble, že jen krámy a podobné věci chci tahat do baráku, ale o to mimi se budu starat já, navíc ještě vůbec nezkušená, takže si chci práci usnadnit co nejvíc.To jsi mě teda celkem uklidnila s těma holkama
, snad se příště podaří chlapeček. Strašně bych ho chtěla. Dokonce jsem slyšela, že kluci se rodí míň a až budou holky hledat ženichy, tak nebudou
. A jaké to je starat se o děti a čekat při tom další dítko? Teď už to musí být náročnější, ne? Já si připadám jako velryba, přibrala jsem 22kg zatím a nedokážu si představit lítat ještě za dětmi. NEvím, jak to budu praktikovat u dalšího těhu, to tak odjet někam na 9 měsíců na dovolenou,ne?