Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
taky se hlasím do klubu srpňátek TP mám 21.8 dle UTZ 23.8 dle MS
to horko mě nějak zmáha už se těším až bude malá venku
Taky tě vítám. Hurááá, už jsme dvě holky.
A máte strašně krásné jméno vybrané. Magdalénka. Taky jsem ho chtěla dát, ale už se tak jmenuje od švagra dcerka,takže jsme museli vybrat jiné. Naštěstí se ještě pár hezkých holčičích jmen najde. ![]()
Já nebudu v srpnu jenom maminka ale také babička.Budu mít vnučku Viktorii už se na ní moc těším. ![]()
Wajduno, tak to ti blahopřeji i k vnučce!
To je super, aspoň budou mít děti k sobě blíž. Dedababakuk moc Ti přeji, ať vydržíš, co jak nejdýl! Jinak bych řekla k těm procházkám, že pomáhají hodně. Obě dítka jsem přenášela, u prvního jsem teda maximálně lenošila a u druhého jsem musela, protože jsem měla vcestnou placentu, tak jsem moc nemohla. A teď jsem to s dětmi pěkně rozjela. Procházky a tak, no a dr.už mi pohrozil a další dělší procházky nedoporučil, protože mám pokleslé klenby atd., jak už jsem psala předtím. Prý mám ještě aspoň 2 týdny vydržet. Manžel teď bude pryč, tak bych chtěla, ale pak asi začnu zase procházkovat, po ukončeném 35.tt prý už bude mimčo dost velké. A každopádně, přenášet už bych nechtěla, tak uvidíme. Jo, ještě jak tu někdo psal, že mu ťuká v bříšku, tak to je prý, když se miminko napije víc plodové vody a škytá nebo kašle. A ptala jsem se na to opalování v těhu, tak prý to není dobré. Pokožka prý je citlivější na spálení a pro miminko prý to taky není dobré, když se bříško vystavuje slunci. Nevíte někdo, jak si můžu dát na profil ten metřík?
souhlasím s tím že je plno hezkých jmen, občas nechápu ty slavný lidi jaký dávají dětem jména.Podle mě na to opalování má každý odborník svůj názor a ne vždycky se shodují. A když dokáže pohyb dítě dostat ven tak to asi budem od určitýho týdne běhat všechny kolem domečku abysme ty drobečky vyhnali,když máme skoro všechny strach z přenášení. Já taky gratuluji Wajduno,někdy se hold poštěstí. Holky a co nastávající taťkové?chystají se s vámi k porodu. A jak to máte s taškou do porodnice? někde jsem četla že by měla být nachystaná zhruba od 30 týdne,což mi přijde brzy.jo a jak to máte s poslíčkama? vím že už se o tom někdo zmínil ale to nás tu bylo málo. já totiž nejspíš žádné nemám,teda aspoň o nich nevím. A myslíte že to je na škodu že žádný nemám??Ptám se možná jak blbec,ale to víte první dítě tak toho člověk moc neví
Jančíku, to ťukání v bříšku mám já. Bylo mi to takové divné a možná to tomu škytání odpovídá, protože to tak ťuká v úrovni hlavičky. Jen abych neporodila nějakou potápěčku
. Wajduno taky moc moc gratuluji. To budete mít doma teda krásné nadělení
. Jak to tak vidím, opravdu budeme všechny běhat před koncem. Přenášet v těch horkách si nedokážu představit
. Myslíte, že teda od toho 35tt by už mohl pohyb začít být víc a víc? A v kterém týdnu se má správně rodit? 42tt? O tom sluníčku si myslím, že určitě s pokrývkou hlavy, ne v pravé poledne, ale na chvilku to sluníčko snad nevadí. Takových 20minutek to i opálí a dýl se stejně snad vydržet nedá. Teda já dýl nevydržím. Alenko,já mám už sbaleno. Ale od kdy přesně nevím, a mám hokejistickou tašku, tak snad nebudu za exota. A jak kolikrát zjišťuji, musím ještě nějaký drobnosti přikoupit
. Taťka se chystá k porodu, moc a moc se těší na malou. Na porod snad taky, jen mi kolikrát připadne, že si myslí že porod nic není
. Já si tu dělám kolikrát hlavu strachy a přemýšlím, co a jak a tak…a on je pořád v klidu. Ale to jsou možná ti chlapy…
Jančiku, metřiky prý nejsou složité,jak píšou tady v diskuzi u Adminu - jak přidat metřík, ale my jsme s mojim nad tím dumaly asi 2 hodiny. A to nejsme žádní analfabeti. Nakonec mám takový, který se mi ani nelíbí.
![]()
Farllin nedočítala jsem ale tak jsem pochopila že jsou tu jen kluci něvadí aspon budou ty naše holky mít s čeho vybírat až se budou chtít vdát ![]()
Jméno jsem nevybírala tak nějak to přišlo samo když jsem zjistila že jsem těhu umřela mi maminka aniž bych ji tu nivinu stihla říct
a jmenovala se Marie Magdaléna a protože jsme nechtěli dvě jména a tchán má roční Marii tak jsme dali Magdalénku
Jinak procházky u mě nehrozí před rokem jsem potratila v 17tt a jelikož jsem v prvním trimestru opět krvácela mám vlastně klidový režim celé těhu no ovšem bude sranda když se celé těhu bojím potrtu a předčasného porodu a pak budu přenášet jen to ne
chtěla bych rodit po 36tt ![]()
alenkov jak už jsem psala mám strach s předčasného porodu a tak taška do porodnice už je od 30tt nachystaná a i celá výbava pro mimíska už je taky nachystaná včetně vypraných a vyžehlených věcí jen postýlka se bude skládat až budu v porodnici
a je fakt že jsem klidnější než předstva rychlého balení ![]()
Do porodnice manža semnou jendou chce podruhé nechce takže nevím asi se rozhodne v ten danýc okamžit jak to na mě příjde ale nenutím ho
je to na něm
Janíčku tady máš odkaz na slovenský ticker co mám já není složitý http://premamy.sk/…/tehotenstvo
dej text např jméno mimíska dej termín porodu vyber obrazek tickeru a pak dej prezriet pokud budeš spokojená dej uložit a pak skopíruješ Kód na vloženie pre fóra a emaily založené na BBCode a dáš do profilu
tak škytavku jsme měli taky, přišlo mi to tak trošku jakk když tam má trampolínu a pravidelně se odráží.Velikost tašky bych neřešila,určitě tam nemáš žádný zbytečnosti a když prostě tolik věcí potřebuješ tak ať si trhnou,mamina má být v pohodě,a to bys nebyla kdyby ti něco chybělo.Máš jednu tašku neco víc?já jen že jsem četla že by měla být jedna k porodu a další na pobyt v nemocnici. Podle mě toho ale k porodu nebudu zas tolik potřebovat takže to sbalím do jedný.A můžu tě uklidnit že můj přítel si taky myslí že přijdem,porodíme a nebude to taková hrůza,počítá teda že to nebude růžovej sad ale jinak si to představit neumí,a ono možná lepší ještě by si to rozmyslel a utekl od porodu
.Já mám věci taky všechny nachystaný ale sbaleno ještě nemám,asi to budu muset napravit. my máme i postýlku,páč jsme kupovali novou tak kluci ji dávali dohromady kdyby něco chybělo,znáte to a pak už se nám nechtělo ji rozdělávát,jen kočárek je schovaný na půdě u tchýně,teda skoro tchýně.
Alenko tak zbytečnosti tam určitě nemám, nejvíc mi zabírá celý balík plenek, protože u nás se pro jistotu nefasuje ani plínečka v porodce. Teda tak mi to říkaly na prohlídce porodních sálů. A tašku mám jen jednu. Radily nám, aby jsme si zrovna vzaly jednu, protože tak kdyby jsme něco potřebovaly z té první, tak by nám to mohlo chybět
. To jsem ráda, že tvůj přítel je podobný. Máme taky vše vypráno, nachystáno, jen to musím ještě dát do poliček a tak…A postýlka se taky skládá až já budu v porodce. Snad to teda zvládne, protože mi nedávno velice důležitě sděloval, jak to bude strašně náročné, že to musí jet zapít k rodičům s kamarády (60km daleko), potom s mými rodiči a kamarády z bydliště další den,no prostě neví, jak to bude všechno stíhat.
Oliii, tak to aby sem potom všechny daly fotky chlapečků, aby jsme si mohly vybírat ženichy
![]()
tak ono je lepší mít plínky svoje,i kdyby dávali tak mají určitě nějaký normy a pak by nám ještě vyčítali že se o děti moc staráme. Tak to přítel kdyby nemusel tak zapíjet ani nebude, na alkohol není,ale slíbil ségře že to zapijou u nich, ale hlásil že by radši zůstal celou dobu s náma v porodce,tak uvidíme jak to nakonec dopadne. teda vy máte každá sbaleno,to na to budu muset zítra taky vlítnout,aspoň to základní. Že bysme byli jak za starejch dob a dohadovali sňatky už při porodu??? ![]()
ahojik všem,moc děkuji za hezké přivítání.Sice jsem ve 34tt,ale nevím,co čekám,protože prcek se odmítá ukázat,skrčený nožičky i ručičky daný většinou tak,aby nebylo nic vidět
takže to bude asi pěknej stydlínek,nebo stydlínka..necháme se překvapit,pokud to nemáme vědět,tak to nebudu furt chtít zjišťovat.Dnes jsem byla v poradně,vše v pořádku,doktor mi ukazoval,jak masírovat hráz,celkem masakr.No,porodu se zatím nebojím tolik,ale už se mi o něm hodněkrát zdálo..co vy,jak to prožíváte? ![]()
Dobré ráno,děvčata.Všem moc děkuji za gratulace k vnučce a malému Valdovi.Já jsem sice zasloužilá mamka ale přítel děti nemá proto to těhotenství po 40.Již dvakrát jsme s přítelem o mimčo ......ani to nemohu napsat.Po dohodě s lékařem jseme uvažovali o adopci ale než došlo k zdlouhavému kolotoči ohledně adobce dozvěděla jsem se že budu babička.Pak to šlo ráz na ráz,jednoho dne jsem v práci zkolabovala a jelikož jsem zdravotník na INT odd.všichni počítali s infarktem
A on to byl ten zázrak co mě už 33t hřeje pod srdcem.
Přítel k porodu půjde absolvuje semnou každé vyš.Tašku do porodnice už mám také připravenou(raději,moje děloha už není tak pružná aby ustála ten tlak)
S tím opalováním opatrně,UV paprsky mohou nadělat hodně neplechy,hlavně v těhu.kdy je organizmus zatížen o 100% nad normál.No nesmějte se babičky mají vždy pravdu!Pá a hodně bumbejte!!!!!! ![]()