Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jak je stará dcera? Nám dr. říkala, že tohle je v pořádku a odlepí se později vlivem hormonů. Má se jen lehce oddálit pipka, aby nezarostla dírka.
Děkuji za reakce! Dceři jsou 4 měsíce.
@Pučálkovic.Amina Prosím, kdy zhruba se to spravilo u vás?
Objevilo se to asi taky v tomhle věku, časem se to ještě zhoršilo a zhruba kolem roku to zmizelo.
Co mám načteno, tak to může přetrvávat i několik let, vlivem hormonů se to spraví samo. Jestli s tím dcera nemá problémy, tak si nedělejte hlavu. ![]()
Děvčata, řešila jste u svých dcer srůst malých a velkých stydkých pysků? Jedná se mi o to, že dcera má pár milimetrů od poševního vchodu srostlé (přilepené) malé pysky k velkým, je vidět ohraničení, nejdou od sebe oddělit. Řešila jsem to s pediatrem, dle jeho slov to mám nechat být, zatím jen sledovat. Na dětskou gynekologii nás poslat nechce, prý by zrušení srůstu (přilepení) dceru bolelo a hlavně se má tendenci opakovat. Dceru omývám čistou vodou, odstraňuji mázek namočeným uchošťourem ve vodě a stejně se tak stalo
Setkala jste se s tím některá - co vám doporučili vaši pediatři. Opravdu to mám nechat být? Děkuji!