Stabilita kola, přepadává na bok
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stabilita kola
Dobrý den, pořídila jsem dcerce kolo, protože kdekoliv je viděla, tak je moc chtěla. V červenci jí budou 3 roky a teprve teď se naučila na odrážedle. Měří 95cm. Kdyby neotravovala, asi bych počkala až na příští rok. Ale o co mi jde, koupila jsem kolo přes aukro, zdálo se mi hezké, velikost 14 a navíc s Hello Kitty, kterou dcerka zbožňuje. Už jsme ho párkrát vyzkoušely, samosebou s postranímy kolečky, ale zatím moc nechápe jak správně šlapat. Myslím, že letost to ještě na velké ježdění nebude, ale trápí mě jedna věc, kolo se mi zdá hrozně těžké a dcerka občas zapomene řídit a stačí když najede ke krajnici, která je trochu zkopce a už kolo hnedka přepadává na bok, nevím jestli je to normální, ale myslela bych si, že by ty postraní kolečka měly zajistit poněkud větší stabilitu. Asi bych teď pořídila jiné kolo, ale bohužel si nemůžu finančně moc vyskakovat, tak to budeme muset zvládnout s tím co teď máme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malý je dva a půl, jezdí na koloodrážedle. 95 cm 15 kg. Myslím, že kolo by neutáhla. Hlavně bych se s ním nechtěla tahat já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk teda na kole zatím moc dlouho nevydrží, je to fyzicky o dost náročnější než koloodrážedlo (budou mu 3,5). Ale s postraníma kolečkama to byl horor, na každé nerovnosti se naklánělo a kluk se toho bál. Takže jsme je po pár minutách odmontovali (oni nám to doporučili i v obchodě, jenom nám je tam nechali na cestu domů).
- Citovat
- Upravit
Taky jsem si říkala, že bez nich by to bylo lepší, ale vážně je to kolo dost těžké a mám obavu, že bez nich by to kolo ani neudržela. Musím se mrknout někde na netu, jeslti to kolo nenajdu na nějakém eshopu, tam by mělo být uvedeno kolik váží, abych měla představu a případné srovnání. Na druhou stranu, dcera je z kola nadšená, mám pak problém ji přimět když chci jít na procházku s kočárkem, aby jela na odrážedle, protože s tím kolem by jsme se daleko nedostaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš starší jezdil od 3 let, kolo měl jedno z nejlehčích na trhu a ze začátku občas taky přepadával. Vyřešili jsme to posouváním nahoru a dolu pomocných koleček až měl kolečka jen asi o půl cm nad silnicí. Takže měl vlastně kolo jako tříkolku. Když si na kolo zvyknul, naučil se šlapat, tak jsme kolečka posunuli trochu výš, aby se musel snažit držet rovnováhu a pak jsme je odendali úplně. Myslím, že podle toho, co zakl. popisuješ máte stejný problém jako my. Zkuste posunout pomocná kolečka níž, aby se malá s kolem nemohla naklopit natolik, že to ty kolečka už neudrží ( jestli to teda jde ). Kolem samotným to asi nebude i když je těžší.
Příspěvek upraven 06.04.14 v 10:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď jsem ho našla a výrobce uvádí 9,5kg což zase není tak moc, ale když ho člověk nese, je to fakt fuška pro mě, na tož pak pro dcerku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme kolo s postranníma kolečkama a rozhodně se teda nikam nenaklání
Klukovi je 28m, šlapat se mu nechce, tak jsem koupila tlačnou tyč, což je fajn, střídáme to s koloodrážedlem, ale u toho mám strach že se přizabije, jezdí jak pošuk. Tak když potřebuju po silnici tak vezmu to kolo s kolečkama a tlačím ho, pro mě pohoda, a on se veze..
http://www.vseprokolo.cz/…i-tyc-105041
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZannettaP píše:
Tak teď jsem ho našla a výrobce uvádí 9,5kg což zase není tak moc, ale když ho člověk nese, je to fakt fuška pro mě, na tož pak pro dcerku.
Ty malý kola jsou děsně těžký. A výrobci s váhou často kecají a běžně se ještě uvádí bez pedálů ( což je cca dalších 20 dkg ). Já to s malým ze začátku řešila tak, že jsem ho i s kolem s kolečkama přivázala za šňůru ke kočárku a táhla. Byla to fuška, ale ne taková jako táhnout kolo v ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZannettaP píše:
Taky jsem si říkala, že bez nich by to bylo lepší, ale vážně je to kolo dost těžké a mám obavu, že bez nich by to kolo ani neudržela. Musím se mrknout někde na netu, jeslti to kolo nenajdu na nějakém eshopu, tam by mělo být uvedeno kolik váží, abych měla představu a případné srovnání. Na druhou stranu, dcera je z kola nadšená, mám pak problém ji přimět když chci jít na procházku s kočárkem, aby jela na odrážedle, protože s tím kolem by jsme se daleko nedostaly.
Na to je právě super ta tlačná tyč. Když někam rychle potřebuju a on odmítá do kočáru, tak ho fakt krásně tlačím na tom a nejsem nijak sedřená. Dokonce minule když chtěl pěšky tak jsem kolo nemusela nést, ale jakž takž se to dalo tlačit i prázdné to kolo, jako občas je potřeba samozřejmě srovnat řídítka ale lepší než to nosit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 píše:
@ZannettaP Není moc?Koloodrážedlo má sotva 4 kg.
Není. Ty nejmenší kola mají běžně kolem 10-ti kil a víc. Když vybíráš jó hodně lehký, což je lehce přes 8 kg, tak holt připlatíš. Proto jsme kupovali jetý, až teď 20´´ jsme kupovali nový ( to váží 9,3kg
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jasné na kole je toho podstatně víc jak na odrážedle šlapátka, řetěz, zadní náboj je jiný…ono se to nasbírá. Každopádně bych zkusila poladit tu výšku postranních koleček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy píše:
To je jasné na kole je toho podstatně víc jak na odrážedle šlapátka, řetěz, zadní náboj je jiný…ono se to nasbírá. Každopádně bych zkusila poladit tu výšku postranních koleček.
Hlavně ta dětská kola musí být levná a levné komponenty jsou těžké. Kolo 12´´, která by vážila 5 kg, by se dala udělat, ale stála by třeba 10 000 a to málokterý rodič je ochoten za 1. kolo dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by muselo být nějaké karbonové. My kupujem dětem od začátku s hliníkovým rámem a rozdíl oproti ocelovým je jen tak kilo. Ale zas jsme to vždycky koupili v nějaké akci či výprodeji takže vyšlo levněji než ocelové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemuselo. Dobrý hliník a karbon jsou váhově podobně. Mám hliníkové celoodpružené kolo a váhově vychází líp než mají všichni okolo mě karbonové
. Stačilo by, že by ta dětská kola měla hlíníkovou vidli a kola a je hned o 2 kg lehčí. Jinak my taky kola kupovali jetá s alu rámem. Až teď mlaďoch dostal novou 20´´ ( když nám vrátili ty daně
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit