Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nic, koj jak si řekne, běžné je kojit co dvě hodiny když bude starší. Novorozenec je přisátý skoro non-stop
Ahoj já mám to samé, akorát mám 14 denní holčičku, přes den jen kojim a k večeru to ustane.. myslím, ze to je tím vedrem… Nevím kolik toho vypije, ale třeba 10 min saje pak usne a za hodinu (občas ani ne) znova…
Vždycky jsem kojila dle potřeby. Má malinký žaludek, mateřské mléko je pro ni lehko stravitelné. Uvidíš, že po šestinedělí se intervaly trochu natáhnou ![]()
@pikola píše:
Nic, koj jak si řekne, běžné je kojit co dvě hodiny když bude starší. Novorozenec je přisátý skoro non-stop
Já bych rekla, ze je to normální, ne? U takhle malých miminek? ![]()
@Nikiiis Ahoj, na to je snad jen jediná rada - kojit, kojit, kojit ![]()
Normalni, navic ty horka.. se to casem bude prodluzovat. Neboj, prsa ti uplne nevycucne
Ahojky ja mam zas to ze se nakoji pak bojujeme s rihnutim a mezi tim se zas probere a chce zas … takze kojim treba na trikrat .. kdybych nedavala rihnout tak spi uz po prvnim nakojeni ale takhle je to boj ![]()
normální
můj byl taky snad nonstop, jak tu píšou, bude se to prodlužovat
Je to naprosto normalni. Kojila jsem vsechny tri deti klidne co pulhodiny, az povyrostou zvetsi se i intervaly.
@Eli45 a je nutne davat rihnout? Dela ji to nejaky problem kdyz nerihne?
@nenivolnynick píše:
Vetsinou se pak poblinka a take nas pak trapi prdiky ![]()
@nenivolnynick píše:
Moje třeba usínala u kojení v leže a krkat jsem ji nedávala, neblinkala a byla spokojená. Může je pak bolet břicho atd, záleží teda na konkrétním dítěti.
@pikola no proto se ptam.. ptz je spousta maminek, ktere to delaji jen ze „se to pry musi“
@Eli45 hm to je pak blbé ![]()
Já teda půjdu proti proudu. Moji oba kluci taky "chtěli kojit co hodinu, někdy i min. Ale ono kojení po min než hodině a půl, ideálně dvou hodinách, není vhodné, protože se pak miminum v břiše míchá natravene a čerstvé mléko, z toho je bolí břicho a brečí, maminky si to vyloží jakože mají hlad, dají jim znovu najíst, znovu se jim to v břiše míchá a tak pořád dokola. Ono ne každý pláč znamená hlad, zkusila bych jiné metody uklidnění a s kojení počkat.
Ano, je normální, že se novorozenec koji často, zvlast ted ve vedrech, ale vseho s mírou. Pokud má tvrdé a nafoukle bříško, nejspíš ho bolí. Radim tedy prozkoumat to bříško a aspoň vyzkoušet natáhnout ty intervaly.
MM je lehce stravitelne a tohle michani stareho a noveho plati pro UM.