Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@chaela píše:
@Mandarinka01 Blbost to není. Řekly mi to nezávisle na sobě dvě dětské doktorky, sestry v porodnici taky, ale ty nepočítám, ty opravdu často říkají blbosti. Navíc to mám u dvou dětí vyzkoušené. Ale nutit to samozřejmě nikomu nebudu, je to věc názoru stejně jako asi všechno kolem dětí. Co funguje na jedno dítě, na druhé ne a na třetí jen trochu.
Mít kontakt s dítětem je důležité, ale přece to lze i jinak než jen kojením. Mazlení, pusinkování, chování, povídání, … Potom si spousta žen stěžuje, že neví, jak odnaučit usínání u prsa, jak odstavit dvouleté dítě atd. Kojení je krmení, blízkost dítěte s matkou se realizuje mnoha jinými způsoby nezávislými na příjmu potravy. Toť můj názor, je mi jasný, že většina žen ho nebude sdílet, ale to neznamená, že je to špatně.
Tak ja si tak uplne nedelam iluze o tom, ze co rekne pediatr o kojeni je spravne. Oni v tomto ohledu moc informaci nemaji. Ale mas pravdu, kazdej at si to zaridi, jak mu vyhovuje. Pro tebe je kojeni krmeni, pro me ma vetsi vyznam. Pomuze diteti pri jakekoli nepohode, uklidni ho, hlad, zizen, bolest, unava, i na to je kojeni, ale nikomu to nenutim.
Malej není jenom na mém mlíku, jí rád jogurt bílý, masozeleninový příkrm, na večer kaši..ale vždy ještě k tomu jídlu si musí cucnout.To mu pak stačí třeba jen 5 minut na zapití, jinak když jen kojím tak saje i 15 minut. čaj na zapití má také, ale moc tomu nedá, z lahle nechce, tak si dá jen pár lžiček.
Tak to u nás něco podobnyho. Mám 7 týdeniho kluka, je to miláček ale jakmile dojde na jeho stavy, umí se ozvat. Kojím tedy na požádání, v praxi to vypadá že je nonstop na prsu, když není pláče nebo si dudla pěst, popřípadě části svých rukou kde má pak cucfleky. Když kojím, pije hezky, sáni má taky pěkne bych řekla, hezký přibira, ale hezky se přisaje pije až hlta, a asi po 5 minutách to přijde, začíná rudnout kopat nohama, pouštět prso, vztekat se, přisavat se a tak to jde dokola. Přes den vůbec nespí, pokud ho teda nemám v šátku, tam spí, v kočárku maximálně hodinu, takže vždycky mám sebou i ten šátek, doma nemám šanci. Jakmile ho dám po kojení, teď když si myslím že má dost, protože prso nechce, do léhatka že jdu něco dělat, chvíli si povídá nebo kouká a hned spustí řev, nejdříve jsem myslela že zase sprut, ale trvá to už týden. Pořídila jsem si pískavici na podporu laktace, protože se ve mě míchají pocity jako přestat s kojením, ale tak moc jsem si přála tohohle syna kojit, když s prvním to nevyšlo. Tak vím, že bych si to zase vyčitala, tak to nechci vzdát. Jenže vidím že tím strašně strada starší syn.. No snad je to jen období a přejde to jak u nás tak u vás ![]()
Tak u nas to vypada na 6tydnech tak, ze mala fuet pricucla, kdyz uz neni pricucla tak pres den spi maximalne 5 hodin kdyz se to secte (spi treba hodinu, pak zas usne treba na 3 hodiny a pak uz jen po deseti minutach), kdyz nespi nebo neji tak brečí, porad a v jendom kuse, uz jsme zkoušeli vsechno co jde…
Kdyz ji zkusime dat do kocarku, tak malokdy usne, vcera s ní jel pritel abych ja mohla aspon vyluxovat, tal byli venku 40 minut a 40 minut prokricela
Nejaka rada na dite ktere v noci spi i normalne se mají ale pres den jen rve rve a rve nebo ji
Uz fakt nevim co s ni… ![]()
@Nikiiis taky jsme to tak měli, ale myslím, ze to je tím, ze to malé mimčo ještě nic nezaujme a poradně nevidí, tak se proste nudí, takže u nás taky pořad na rukách jinak plakala a zlepšilo se to tak v 7-8 týdnech, kdy se zacla více koukat, smát a vnímat věci okolo, teď uz vydrží ležet sama aspoň na půl hodky a koukat kolem, pak Jin třeba ponosime a pak zase nás neco kouká ![]()
@Nikiiis ja v té době používala i nosítko, aby mi usnul a nemusela jsem houpat, hodně teda spal na mě, že jsem seděla a on byl na mě schopný prospat klidně dvě hodiny v kuse. A jinak bohuzely některé děti prostě řvou bez duvodu. Nemá třeba prdíky? Zkoušela jsi masáz, položit na brisko, tygrika? Náš miloval slona s susticima ušima a piskajiciho, prostě vydávat nějaký zvuky. Nebo jsem mu vykládala recepty když jsem vařila. Náš nespal ani ty tři hodiny v kuse. V šesti týdnech už si vyrval, že chtěl nosit a ukazovat vše okolo, v kočárku jsem musela sklopit střechu aby viděl na stromy. V obchodě jsem na jedne ruce má dítě a druhou tlačila kočár…
@hospodki prdiky ne, zkouseli jsme na brisko, nahrivat, tygrika, rourku i cviceni nozickama
No, docela se ji libi takovy ten chrastici spendlik, jenze to ji zajima minutu a konec
Jinak u nas to je kojeni rev kojeni rev a nekdy i rev pri kojení takhle to jde rano od 6 tak do 8 nejdyl do 9 vecer a pak spi celou noc treba do 4 nekdy do 5 naji se a jeste usne a nejdyl v 7 zacne ten zakletej kolotoc kriku
@Nikiiis já třeba v buse musela 20.minut pískat a sustit slonem, jinak řval. Chudáci lidí, ale za ten rev by bylo asi keců víc… Ale je fakt, že naše dítě zas tak moc nekřičí, jenom občas