Stále necítím pohyby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
14.1.13 18:58

@Vendulca obě děti jsem cítila až ve 20.tt

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
14.1.13 19:12

U prvního dítěte jsem pohyby cítila někdy ve 21. nebo 22.tt (placenta na PS), u druhého už ve 14.tt (placenta na ZS). Takže rozdíl nepochybný :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Kies
14.1.13 19:40

Já cítila první kopanec až ve 23.týdnu (1.těhotenství) a taky se nic nestalo… Prý byl něžný k mamince;)

• Citovat
  • Upravit
31672
14.1.13 20:12

Já cítila u obou těhu cca v 21tt, a placentu jsme měla na zadní straně..a ani nijak přehnaně tlustá jsem nebyla..tak nevím. někdo to asi vnímá později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KattyKMcom
15.1.13 13:41

Ahoj holky

já jsem dnes 24+6tt. a pohyby stále necítím. Dr. mi říká, že je vše v pořádku, že klidně můžou přijít později. Jsem těhotná poprvé a silné postavy. Tak možná přes ty špíčky nejde nic cítit :(

• Citovat
  • Upravit
29
15.1.13 13:45

Já je taky cítila až po 20. týdnu.. řekla bych, že až tak 6-7 měsíc, jsem je cítila dobře… do té doby jsem si nebyla jistá, zda to jsou pohyby, nebo jen nějaké trávení, větry apod.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
15.1.13 13:59

Já cítila první pohyby na konci 21. týdne (dvojčata) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
15.1.13 20:18
@KattyKMcom píše:
Ahoj holkyjá jsem dnes 24+6tt. a pohyby stále necítím. Dr. mi říká, že je vše v pořádku, že klidně můžou přijít později. Jsem těhotná poprvé a silné postavy. Tak možná přes ty špíčky nejde nic cítit :(

Jedna paní tu psala, že necítila pohyby vůbec, celé těhotenství. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Všecko OK, ale prostě to necítila, taky byla silnější postavy, kde měla placentu, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KattyKMcom
15.1.13 20:32

@Cuarentena

a dopr…ky :-D

• Citovat
  • Upravit
753
15.1.13 21:38

Tak já teď u druhého těhu pohyby první den v 19.týdnu, takže tak optimální :-). Ale ráda bych se zeptala, kde jinde byste chtěli mít placentu??? Vždyť, že je na přední stěně, je přeci v pořádku! Ptala jsem se na to dr., jen mi řekl, že je na správném místě. TAk moc nechápu, proč se v různých diskuzích nejen tady, maminy, které čekají na pohyby miminka, uklidňují tím, že "asi máš placentu na přední stěně ". TAk jsem zvědavá na odpovědi :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
15.1.13 23:28

Ahojte, tak já jsem dnes 18+3, první těhotenství a taky pořád nic, každý večer, když se u TV natáhnu tak čekám a čekám :D na UTZ jdu za 2 týdny, tak snad do té doby malý/malá dá o sobě vědět.
Jinak ohledně té placenty… tak jelikož má děloha normálně tvar duté hrušky (je 3D) tak placenta může být přirostlá prakticky kdekoliv po jejím vnitřním povrchu - zezadu směrem do bříška, z boku nebo třeba zepředu jakoby blízko pupíku. Toť můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.1.13 23:31
@Handa86 píše:
Tak já teď u druhého těhu pohyby první den v 19.týdnu, takže tak optimální :-). Ale ráda bych se zeptala, kde jinde byste chtěli mít placentu??? Vždyť, že je na přední stěně, je přeci v pořádku! Ptala jsem se na to dr., jen mi řekl, že je na správném místě. TAk moc nechápu, proč se v různých diskuzích nejen tady, maminy, které čekají na pohyby miminka, uklidňují tím, že "asi máš placentu na přední stěně ". TAk jsem zvědavá na odpovědi :think: :)

no podle mě maminka, která má placentu na PS, tak cítí pohyby později, protože první pohyby většinou maminka cítí jako kopání směrem k přední straně, a když tam je placenta, tak kope do ní, a maminka to necítí? toť můj laický názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.1.13 11:15

Ano, placenta na přední stěně je normální, ale míň častá. Problém může být leda při císařském řezu. No a většinou se cítí později pohyby.

@Handa86 píše:
Tak já teď u druhého těhu pohyby první den v 19.týdnu, takže tak optimální :-). Ale ráda bych se zeptala, kde jinde byste chtěli mít placentu??? Vždyť, že je na přední stěně, je přeci v pořádku! Ptala jsem se na to dr., jen mi řekl, že je na správném místě. TAk moc nechápu, proč se v různých diskuzích nejen tady, maminy, které čekají na pohyby miminka, uklidňují tím, že "asi máš placentu na přední stěně ". TAk jsem zvědavá na odpovědi :think: :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.1.13 11:17

Kdekoliv ne, většinou je na zadní stěně, někdy na přední. Jiné umístění už je podle mě problém, třeba překrývá branku, z boku taky nemůže asi moc být, šla by přes rohy, někdy má dva laloky, ale tam může být problém jejich spojení cévami. Prostě normálně je na zadní, někdy na přední.

@Inuska.pv píše:
Ahojte, tak já jsem dnes 18+3, první těhotenství a taky pořád nic, každý večer, když se u TV natáhnu tak čekám a čekám :D na UTZ jdu za 2 týdny, tak snad do té doby malý/malá dá o sobě vědět.
Jinak ohledně té placenty… tak jelikož má děloha normálně tvar duté hrušky (je 3D) tak placenta může být přirostlá prakticky kdekoliv po jejím vnitřním povrchu - zezadu směrem do bříška, z boku nebo třeba zepředu jakoby blízko pupíku. Toť můj názor…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
16.1.13 11:18

Já jsem pohyby cítila ve 22 tt. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie