Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lebrunka91 No u nás to zabralo, ale chtělo to fakt pevné nervy. Ale spousta maminek by té za to tady odsoudilo, že prostě miminko patří k mámě a mělo by se chovat. Já s tím souhlasím, ale ne vždy je to prostě možné. Zvlášť, kdysi máš ještě prcka. Ten můj si chtěl taky hrát, tak mi nic jiného nezbylo ![]()
@lebrunka91 píše:
A muzu uz malou davat na brisko?? a na jak dlouho asi??
Určitě dávej, mě doktorka řekla, že mužů dávat na bříško na chvilku hned od narození.
@arkadie dekuji moc ja bych to i vydrzela ze place ale pritel ne ten z ni je uplne hotovej a nenechaji dlouho plakat ![]()
Pořádně nakrmit, zavinout a šup do hacky ![]()
Nebo pořídit šátek popř. ergonomické nosítko. 14denní mimino bych opravdu v žádném případě nenechávala plakat jen proto, aby si zvyklo v postýlce.
Příspěvek upraven 20.02.14 v 16:31
@lebrunka91 Chce být u maminky. Takže chovat nebo zkusit šátek. UM bych neměnila, pokud kaká normálně.
@arkadie Měsíční mimino nechat řvát je tedy celkem síla… Taky mám dvě děti, tak jsem mladšího prostě nosila v šátku a starší na tom nijak bit nebyl ![]()
Ahojky, měla jsem to samé, bylo to stresující
.Přes den vůbec nespala a jen brečela a brečela, usnula jen v náručí a když jsem ji položila, tak do 5 min.byla vzhůru a vše nanovo
.Tím, že si občas prdla, tak jsem to nepřisuzovala kolikám, ale bohužel to tak bylo, tak jsme nasadili Espumizan a o dost se to zlepšilo, i když ona je ukňouránek dodnes a jsou jí 4 měsíce, ale už se to dá tak nějak přežít
.Vím, jak se cítíš, když nevíš jak jí pomoci
.Co já jsem se nabrečela a to mám jen jí ![]()
@lebrunka91 píše:
@Bubiii kdyz ji mam v ruce tak usne ale jakmile ji chci dat do postylky tak zacne plakat a jak ji mam davat vyprdet v klubicku?
Děťátko si privines jeho zadičky ke svému hrudníku a jemne zvedneš nozicky dítěte k brisku. Na brisko pomáhá teplo (můžeš dat nahřátý pecickovy polštářek z DM na brisko), obloukova masaz s aktivaci konečníku (vedeme prsty své pravé ruky oblouk pod žebry dítěte leva do prava, oblouk koncime v levém trisle dítěte, sjedeme jakoby k vnitrni strane jeho leve nohy - z našeho pohledu jedeme doprava k prave nozicce), nosit v šátku, nebo jakekomkoli tobě sympatickému nositku, poklepevanim na zadicka uvolnujeme střeva, pohupovanim dítěte umoznujeme lepe zvyknout si na náš svět.
V těhotenství bylo dítě svinuté v urcité poloze, sumela mu v uších krev a slyselo tvůj tep srdce, bylo v pohybu, kdyz jsi chodila, byla tma a najednou se děje pravý opak, proto se cca 3 mesice ma pomoci dítěti adaptovat se a to nošením, houpanim… však uz jsem něco popsala.
Pokud bych se měla a někým radit, tak se soukromou PA. Třeba i přes jejich web www.unipa.cz
Ještě aktivace konečníku: palcem své pravé ruky krouzivym pohybem krátce jemne promasirujeme konečník. Obloukovou masazí posuneme natravene a zpracované a aktivací dítěti pomůžeme uvědomit si, kudy vymesovat.
@CokeLady píše:
Krásný… můj malý takhle spal (říkali jsme tomu „Jdi ho zavázat do vánočky“) do 5 měsíců, myslela jsem, že z toho nevyrosteDodneška celá rodina vzpomíná na „vánočkování“
No, rekord na emiminu drží asi naše Aňulka, ta byla zavinovaná do 18m ![]()
Prostě chce být u mámy. Zavinovačka je dobrá věc nebo nějaký měkký polštář do kterého se může hezky zabořit jako do hnízda a být s vámi poblíž, ikdyž se jí zrovna nemůžeš věnovat. Mohlo by i pomoct když si ji dáš na hruď kůže na kůži. A pokud v budoucnu nechceš nosit v šátku je fajn i babyvak, žádné složité uvazování a je ideální právě na to první adaptační období miminka, kdy se ještě samo nezabaví a prostě pořád touží po mámě.
@lebrunka91 píše:
@Zazenitem ja ale nemam satek![]()
![]()
Já taky ne, jen jsem zavinovala, měla jsem zavinovačku swedle me, ještě jsem jí zapasovala do polohovacích válečků, položila do kolébky a byla blahem bez sebe. Občas, když nemohla zabrat, tak jsem k tomu ještě pustila bílý šum. Vše podle knihy nejšťastnější miminko v okolí, u nás to fakt fungovalo.
Pokud dobře nekaká tak změň mlíčko, pokud kaká pěkně můžou ji trápit prdíky - kapičky, probiotika, nebo nevím jestli to je v CZ k sehnání kapičky Colief do mlíčka-dělá ho to lépe stravitelným. Nos, houpej, mazli se s ní. Je to malinké miminko a to potřebuje maminku, vždyť ste byli spolu 9 měsíců tak jí to houpání a hluk chybí ![]()
@lebrunka91
tak tenhle problem jsme taky řeili
mala taky pořad brečela, uspat ji bylo peklo.ja už se hrozila až bude večer a pujde spat. v porodnici mi ji svazovali do plenky a ja to zkoušela i doma, ale ždy se mi vymotala.tak jsem ji na to koupila specialni vak a mužu ti řict, že super. večer se najedla, nechala jsem ji odgrcnout a šup do vaku a do postylky a spinkala.jak piše @Novire asi se potřebuje citit jak břišku. přikladam foto
ze začatku mě to děsilo ji takhle nechat, ale ona to fakt potřebovala. a takhle jsme spali do 4 měsice ![]()