Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonyme jeho chovaní řešit vůbec nemusuš, stači když vyřešiš to svoje ![]()
Jsi dospělá žena, rozhodni se jaky chceš žit život a žij!
Ono se to lehko řekne já vím, ale opravdu jinak by to asi nešlo. Začni postupně promyšlet každou maličkost a jestli Ti nevyhovuje co po Tobě žáda tak mu to řekni, l když bude naštvaný ale vyhovět všem opravdu nejde!
Pokud ti nic nebude, tak ten bojkot plesu bude působit spíše směšně. Zapracovala bych na prosazování se v situacích, kdy je to přirozené a potřebné. Máš obavy, že by partner nějak moc špatně reagoval?
Ahoj,
asi se budeš zlobit, ale vůbec netuším, co tu řešíš a přijde mi to jako blbosti… ![]()
Lena to napsala správně, lidi se k nám chovají tak jak jim to dovolíme. Vždy je potřeba začít u sebe, stavět hranice kam ten druhý může a kam už ne, protože jinak pak člověk žije život toho druhého a je samozřejmě nespokojený. A je potřeba si uvědomit důležitost sama sebe, bez sebevědomí to totiž nepůjde. Přeji hodně síly.
Vzhledem k tomu, ze zminujes dite, nebudete s manzelem chvili. Jak pisou holky, jde o tebe a tve chovani a vystaveni hranic, ale manzel uz si nejspis zvykl, ze skaces jak on piska. S tim plesem…to je jen takovy skok do tmy. Nepujdes a co? Zmeni se neco do budoucna, nebo bude jen chvili dusno a ty se budes hrat na jikricce zadostiucineni, ktera stejne zhasne s dalsim problemem, ktery se vyresi, jak chce tvuj muz. nechci te proti nemu popouzet, ty musis vedet jaky je a proc sis ho brala, ale je potreba zmena a ta nastane jen v pripade, ze si postavis hlavu. Po letech souziti to nejspis bude dramaticke, ale je to mozne. Zkus si s nim promluvit, kdyz to nepomuze, proste se zmen a nech aby na nej ta zmena pusobila…Pokud nebude schopen zmenu akceptovat, zkuste poradnu. Proste mu rekni, ze chces byt stastna a s nim (?) tak to reste.
Ahoj,
to je sice všechno hezké, ale…
nechala bych ho pořád u toho, že jsi stejná, posloucháš ho a miluješ ho… ale doopravdy jednej jinak, ať z toho taky něco máš! kolik utratí za sport? kup si za to nové šaty, děcku něco do pokojíčku, naslibuj mu hory i s horákama a nech ho se v tom vymáchat, až to nedodržíš. on ti to taky dělá, tak v čem je rozdíl? ty si to necháš líbit, on se tvrdě brání! braň se taky. slova, řečičky, poradna a podobné záležitosti jsou fajn, pokud člověk není právě to, co ty zde popisuješ. on musí cítit tvoje rozčarování nad tím vším na tvrdo. ne naservírované na zlatým táci od člověka s titulem nebo cedulkou na zdi. tak hodně sil a štěstí k tomu. to zvládneš, nenech sebou manipulovat. uvidíš, jak si začneš vážit sama sebe.
Jako diktátor ti připadá, protože takový je… Holt se chová tak, jak jsi mu za ty léta dovolila a co vše jsi mu trpěla, nemá důvod a neměl se chovat jinak… Holt kohoutek, kterýmu narostl hřebínek, nic neobviklého si myslím…
![]()
S tím plesem si teda moc nepomůžeš, to sis vybrala divný způsob vzdoru… Já měl za to, že na plesy se těší hlavně ženy, a že svý drahý polovičky tam musí přímo dokopat, ale zřéjmě to jsem jenom já takovéj „divnéj“ a u vás se na plesy těší manžel a ty je jen tiše „trpíš“…
![]()
Takže abych to shrnul tím, že když na ples nepůjdeš, tak ublížíš nejvíc sobě, a když na néj půjdeš, tak ukážeš opět svoji slabost, že to zase nemyslíš vážně a jen tak do vzduchu plácáš a vyhrožuješ, takže docela velká chybka zde nastala…
![]()
Ale něco s tím děléj, pokud ti to tak nevyhovuje a už to přerostlo určitou přípustnou mez, nikdy není pozdě aspoň trošku zapracovat na nápravě a trošku to zlepšit, jen musíš být opravdu tvrdá a stát si za svým rozhodnutím, né každý/á má ale na tohle povahu…
![]()
Hodně štěstí, ať se ti zadaří manžela aspoň mírně „převychovat“…
![]()
Ahoj,
napřed se omlouvám, že jsem tě takhle prvně utnula, měla jsem asi nějakou slabou chvilku a neměla jsem nic psát. Od té doby o tom přemýšlím…
No, to že jste nikam jednou nešli, bych nechala být. Pokud je to častěji, tak jdi sama. S plesem opravdu uškodíš akorát sama sobě, jen hezky jdi a bav se tam s přáteli.
Jinak manžel si k tobě opravdu dovolí jen to, co si necháš líbit. Pokud vidí, že vystačíš s málem a jsi spokojená s hadry ze sekáče, tak nebude přece řešit a utrácet. Takže moje rada zní, utrácej taky. Pokud na to máte, tak prostě utrácej. Občas se rozšoupni a udělej si radost, kup něco malému…
Manžel si koupí něco na badminton, tak si kup taky něco. Kolik stojí předplatné? Kup si permanentku do fitka nebo do bazénu…atd.
Já jsem takovou pitomost dělala ze začátku vztahu, nic jsem nechtěla, nepotřebovala, nemusela, nejedla…a manžel nevěděl a spokojeně si užíval. Pak se do mě pustili kamarádky, že jsem pitomá a že si mám začít za vydělané peníze užívat. Tak jsem začala. Knížky, kosmetika, oblečení…atd. Samožřejmě v rámci finančních možností, ale prostě jsem se rozmazlovala.
![]()
Tak s chutí do toho!!! ![]()
Ahoj,
mám problém se svým manželem. Neustále se mu totiž podřizuji a už mě to štve.
Cokoli řekne, udělám, zařídím. Ale už mi příjde že semnou pěkně zametá.
Popíšu vám situace.
Jeho firma měla v říjnu výročí 20 let od založení, já dostala chřipku jako hrom, bylo mi zle, z očí a nosu mi teklo jako z vodovodu ale jela jsem.
Nyní byli u nás na týden naši aby si užili i malého. Měli jsme týden na to abychom někam s manželem zašli jen sami dva, protože jinak nám nemá kdo hlídat malého. Když jsem dorazila z práce, tak jsem mu řekla, že se navečeřím a můžeme někam zajít nebo zajet. On že odveze kamarádovi navigaci k aktualizaci a pak že tedy vyrazíme. Jenže ani ne za půl hodiny telefon, že nikam nejede, že ho bolí hlava!!! Tak mě to dost naštvalo, protože přijel od toho kamaráda, nevzal si ani prášek, šel koukat na internet a pak s našima na televizi. Takže ho ta hlava asi tak moc nebolela!!! A těchto podobných situací je povícero. Vždy já skloním hlavu a podřídím se, protože vím, že on by byl naštvaný. Ale už toho mám dost, v lednu se má jít na ples, tak jsem mu už dopředu řekla, že mě asi taky bude bolet hlava. Zkrátka tam nepůjdu!!! On mi příjde jako diktátor, vše musí být po jeho. A jak není, tak je zle. Pořád řeší peníze, že se musí teď od nového roku šetřit bla, bla, bla. Já si nic nekupuji, a když tak po second handech, kupuji malému a on pořád ječí, že já utrácím. Ano za jídlo!!! Ale že chodí na bambinton a kupuji si na to věci, na to peníze jsou.
Včera u stolu mi řekl, že zajistil na ten ples hlídání. On si fakt myslí, že tam půjdu!!!! Ale ať si jde sám.
Prosím o radu, jak toto jeho chování řešit. Díky