Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsme spolu osm let. Svoji dva roky. Máme dvě malé děti. Z prvního manželství má dva dospělé kluky a teď mám podezření, že si našel jinou. Už téměř pravidelně místo koupání dětí odjíždí nakupovat a vrací se po několika hodinách. Telefon má na sobě přilepený a když jsem vzhůru, tak se zavře na hodinu, dvě do auta a telefonuje v autě. Ale mi pořád tvrdí, že si to vymýšlím. Ale když mu volám, má obsazemo.Na otázku, jak si to představuješ dál, mi odoví, že nijak . Že jemu nic nechybí. Že nikoho nená a že si všechno jenom namlouvám a mám se jít léčit. Ale pak se zamkne na záchodě a posílá sms.Když přišel na děti Mikuláš, byl v baumaxu. Na štědrý den se taky jel někam uklidnit a na Nový rok jsme ho hodinu taky postrádali. Jsem totálně zoufalá. Mám toho pacholka pořád ráda. Navíc jsem na něm totálně finančně závislá. Mateřskou mám napsanou na čtyři roky, takže pobírám 3800kč měsíčně. To by sotva pokrylo poplatky za plyn a elektřinu a co ten zbytek? Bydlíme v rodinném domku, který je můj. Manžel se ke mě nastěhoval…Navrhla jsem mu, aby si někam na týden zajel a probral si, co vlastně chce, ale prý nemá co, probírat. Je to pro něj všechno pohodlnější. Má plný komfort. O děti se starám já, o domácnost taky, má vyžehlené, čisté košile. Proč by to měnil? Pamatuji si na jeho první rozvod. Měla jsem asi klapky na očích, když mi jeho manželka říkala, jen počkejte, až ho pořádně poznáte. Tehdy jsemse tomu smála, ale už je to tady.Poznali jsme se, když byl v rozvodovém řízení. Měl soudně vyřešené děti, ale rozvést se nechtěl. Já zase nechtěla chodit s ženáčem, tak to podepsal. Prostě mám strach, že kdybych se mu vzepřela, že vezme děcka a někam s nima, jako přece vzorný manžel odjede na 14dnů. Syn je ještě moc malý, má dva roky a je na mě závislý. Opravdu už to nedávám. Pořád je mi špatně a mám pocit, že z toho zešílím. Je 23hod a manžel sedí v autě a telefonuje. Dokonce se dnes ráno pokusil o sex, ale pouze z vypočítavosti, abych byla v klidu, když jsme šli přát jeho rodičům do nového roku. A já… si myslela, že by to ještě mohlo jít. Stejně to nakonec nedotáhl do konce. V poslední době je to tak vždycky a výmluva?40let…V noci se mi pak nastěhoval do postele a tulil se. Tentokrát se mu to odařilo dotáhnout do konce. „Myslíš si, že by se mi postavil, kdybych měl jinou babu?“ Je to mazec…
pokud nechce nic řešit, v klidu bych mu oznámila, že mi jeho telefonování, odcházení a smskování normální nepřipadá, že buď s tím okamžitě přestane a promluvíte si co dál, nebo já končím - tzn. přestala bych prát, žehlit, vařit, nakupovat..... že tu za blbku nebudu. A byla bych velmi, velmi rázná.
ynax1 píše:
pokud nechce nic řešit, v klidu bych mu oznámila, že mi jeho telefonování, odcházení a smskování normální nepřipadá, že buď s tím okamžitě přestane a promluvíte si co dál, nebo já končím - tzn. přestala bych prát, žehlit, vařit, nakupovat..... že tu za blbku nebudu. A byla bych velmi, velmi rázná.
Ahoj,já jsem měla něco podobného.Pozanala jsem ho v 17 letech a hned otěhotněla žijeme spolu 11 let teprve od září 2010 manželé,ale předtím jsem si zažila něco krutého co nikomu nepřeji.Je to na dlouhé povídání,tak aspon zkráceně…Před 2 lety muž z ničeho nic začal o svatbě,začal si kupovat parfémy a byl dosti nepíjemný a též chodil pořád na střechu paneláku,že to tam musí zkontrolovat,ale s telefonem v kapse a já byla hloupá a ničeho si nevšimla ani,že zůstával do večera v práci…
Byl leden a já studovala,Honzík chodil do školky a já byla štastná,že si mě chce muž vzít
Jenže ten den mě spadl hřeben z hlavy,když mě kamarádka řekla,že jestli jsi sem jista zda-li je mě muž věrný a já na to odpověděla,že ano,že si mě chce vzít a říká jak mě miluje
,ale hold jsem se dozvěděla opak
Ten den jsem si rovnou vazal věci a odstěhovala k mamce a jela za mužem do práce(protože měl vztah s mou spolužačkou,která odešla ze školy a šel dělat tam kde dělá muž,byla parvej opak mě co muž nikdy nechtěl
)Zašla jsem za ním a on pořád trvrdil,že mě miluje a není to pravda jenže v tom přicházela ona do práce,tak jsem za ní šla a řekla at před ním řekne zda-li je to pravda,že spolu mají poměr a ona,že ano a on neřek ani slovo jen koukal
ten den se mě svět zhroutila jako domeček z karet,byla jsem na kapačkách,protoiže jsem to nervově neunesla a zhubla až tak,že jsem jen ležela a nemohla vzít ani sousto do pusy.On zamnou jezdil od samého počátku den co den a přišel i bos,neustrojen v noci v -10C a prosil at se vrátím,že mě moc miluje a že sní poměr neměl,ale který chlap by to přiznal a hlavně,když oan řekla,že ano,tak mlčel a tím dal jasně najevo souhlas,že je to pravda a ještě vím,že ji pak po sms prosil at už nic neříká…!Byla jsem pryč 4 měsíce,začala znovu chodit do školy a on pořád jezdil za mnnou a prosil,že mě staršně miluje a chce jen mě a všeho lituje a já jsem se vrátila,peoriže jsem ho stále moc milovala.....a syn chtěl tatínka
Dnes je to přes 2 roky,já v květnu 2010 odmaturovala úspěšně a manžel mě požádal o ruku a jestli bych mu ještě nedala miminko já nevěděla co říct,potože se pořád bojím aby to neudělal znovu,když už to jendou udělal,ale řekla jsem ano a čekáme v květnu 2 mimi v září 2010 byla svatba.Muž je jiný moc se těší má vysněnou holčičku,ale ve mě stejně hlodá ten divný pocit co kdyby zase jednou,protože vím,že bych to už neunesla
Jen jsem ti chtěla říci,že nic není ztracené a vše se může v dobré obrátit máme ted krásný vztah a snad to tak už bude napořád ![]()
já bych to snad nevydržela a ten telefon bych mu sebrala a to klidně i před nim, tohle přeci neni normální chování.
jasně, v nestřeženém okamžiku prohledat mobil. Prohledat počítač a tak podobně. Ale to si musíš ještě rozmyslet, jestli to vlastně chceš vědět
. Ono je to pecka.
Taky mě napadla na internetu nějaká samoobsluha(třeba u Vodafonu), si myslím, že heslo se dá odhadnout(pokud není předem vyplněno a PC si ho nepamatuje) tam by jsi taky mohla občíhnout komu často píše a volá. Jinak bych normálně štípla tel a mrkla do něj. A na to, že se to nedělá bych se úplně vykašlala.
já nemám kam utéct. Bydlím ve svém domě. Rodiče sice bydlí kousek, ale bojím se, že kdybych to řekla mamce, neunesla by to. Sama toho má až nad hlavu. Prosila jsem ho, aby se na týden sbalil a všechno si probral, ale bez účinku. Proč by někam jezdil. K telefonu se mu nedostanu, protože si ho na spaní někam schovává a opravdu netuším, kam…moc to bolí. Pořád jenom brečím a děcka mě uklidňujou, vím, že to není dobře, ale nemůžu si pomoct.....
No já bych mu dala
Nějak moc divně s kýmpak si asi tak volá .Prostě s eho zeptej a jak bude spát koukni mu do mobilu.A bude to vyřešení.Důvěřuj ale prověřuj! Toť má rada,ať z tebe nedělá pipinu
Držím palce ![]()
MMartina1 píše:
jasně, v nestřeženém okamžiku prohledat mobil. Prohledat počítač a tak podobně. Ale to si musíš ještě rozmyslet, jestli to vlastně chceš vědět. Ono je to pecka.
Přesně tak a pak jenom sedíš, bulíš a nevěřícně koukáš do toho monitoru(mobilu) a nevěříš vlastním očím.
Podle toho co píše zakladatelka je to celkem jasný, chtěj po něm vidět po návratu z telefonování poslední volané číslo, opiš si ho a zavolej, chtěj po něm vidět SMS a to včetně odeslaných. Pokud je jak on říká nevinný, tak se přece nemusí bát ti to ukázat, jde pryč během dne? Ať si sebou vezme děti, přeci jde jen na uklidňující procházku ne?…to allinclusive zruš. Nebude mít vypráno, vyžehleno, nakoupeno…starej se jenom o sebe a děti.
Nesnižovala bych se k prohledání telefonu… Pokud se o tom nebude chtít bavit, ty mu okamžitě přestaň dělat služku a nech ho máchat se ve vlastní šťávě. A taky mu naznač, kdo z vás dvou u koho bydlí.
telefon mi neukáže, prý z principu a sms hned maže. V tom má pořádek. A děti ven s sebou taky nevezme. Odjíždí, když špunty dávám spát. Nekonečný koloběh.
manželka J píše:
telefon mi neukáže, prý z principu a sms hned maže. V tom má pořádek. A děti ven s sebou taky nevezme. Odjíždí, když špunty dávám spát. Nekonečný koloběh.
No a co třeba prostě nachystat děti na spaní(neuspávat) a říct, teď jdu pryč já a ty je uspi.....zkrátka mu udělat škrt přes rozpočet.
Za prvé si nemyslím, že jsi na něm finančně závislá. Měla bys nárok na alimenty na sebe a na obě děti, což by nebyla zanedbatelná částka.
Mimochodem, co pořád chodí nakupovat? To je dost primitivní výmluva
.
Neříkej mi, že kadý den něco potřebujete.
manželka J píše:
Proč mu říkat o telefon? Normálně si vyčíhni, až bude v limbu a na záchod se s ním zavři sama a zprávy a kontakty projeď. Proč být v trvalé nejistotě? Takto aspoň budeš vidět, na čem s dětma jsi.
A jak píše Lleennttiillkkaa, děti bych mu večer nechala, ať si je uspí sám a šla bych třebas jen na 2 hoďky ven. Ať si masáž jménem rodičovská taky vyzkouší.
Jo, u některých mobilů se zprávy ukládají na víc místech. Když si najedeš na výpis zpráv, je tam uložená část zprávy, u protokolu hovorů jsou zase všechny odeslané úplně celý. Záleží ovšem opravdu na typu telefonu.