Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi oravdu líto, co se ti stalo. A jak radí holky, taky bych ho vykopla, jel by jak namydlenej blesk. Sice bych taky byla úplně psychicky v hajzlu, ale taky si neumim představit, že bych s nim byla pro to, že jsem finančně závislá… barák je tvuj (to je základ) na děti platit musí, případně i na tebe, aby ti dorovnal životní úroveň,když jsi na mateřský a jsi jeho žena a pak dělat můžeš vždycky. Takže hodně sil a ať si tahne za tou svojí květinkou, z..d ![]()
milá zakladatelko, prošla sem si něčím podobným…nakonec to skončilo rozvodem, neb jsem se po 9ti letech trpění rozhodla už dál netrpět. Já jsem dokonce našla i jejich milostnou korespondenci a i když jsem mu to ukazovala, bláznila jsem…prý to nebyla pravda…rozhodně souhlasím: přestat mu dělat služku a i kdybys měla odcházet ke kamarádce nebo jen někam, začala bych chodit pryč a děti bych mu tam nechávala…taky jsem to na začátku tak udělala (to byla dítka malá)…důvěra byla hodně nalomená…dnes, 2 roky po rozchodu pořád říká, že se rozvádět nechtěl, ale je s tou jeho „madam“. A to jsem ho pak musela vyhodit z ložnice, myslel si, že budeme i nadále spolu spát a když neměl vypráno a vyžehleno, tak se taky pěkně divil…bolí mě to pořád, ale s tím se člověk musí nějak sám poprat…držím palce, ale blbce mu nedělej. Máš svoji hrdost a važ si sama sebe. A jak praví moje kamarádka psycholožka: „Šťastná máma = šťastné děti“
Ahoj,zakladatelko,přesně tuhle situaci prožívá kamarádka,jen muž netelefonuje z auta,ale z garáže…Byla v manželské poradně a u psychologa,manžela tam nedostane,ten nemá problém,že ano.Takže prý je nutné,aby za 1.pochopil,že problém má,jinak se nezmění nic i několik let! Je to nezralý,nezodpovědný člověk,bohužel.Takže okamžitě musíš zrušit ten servis,vařit,prát a žehlit jen dětem! Nenakupovat mu jídlo!(Zvlášť když tak rád nakupuje,že.)Na udivené dotazy odpovídat,ať mu vypere,uvaří slečna.Nehádat se,neprohledávat mobil a pc,jen věcně trvat na svém.Ty někoho máš,důkazy mám.Buď s tím přestaň,nebo odejdi k ní.A bohužel,na tom se má vytrvat,risknout to.Protože k ní třeba odejde,ale pravděpodobně se vrátí,s prosíkem.Když se nevrátí,bohužel,oplakat,rozvést se,stejně by ti to jednou udělal.Když nebude tahle,bude jiná…Ono není nevěra jako nevěra,chlap může ujet,ale jakmile jde o děti a uvědomí si,o co přijde,vzpamatuje se.Anebo ne,ale pro ženu a rodinu je to lepší,i když to tak v tu chvíli(ten rok…)nevypadá.Nezodpovědný slaboch se nezmění,bohužel.Jestli chceš trpět roky a za čas řešit zase jinou kopretinu…Takže tak to vií manželský poradce,prostě donutit ho to řešit,ne ho nechat se schovávat s mobilem,to dělá pubertální syn,ne zodpovědný otec rodiny…A jestli nechceš být zhroucená masochistka,budeš muset s tím něco dělat.Taky by bylo dobré za přítomnosti svědka(ů) ho upozornit,že jestli zmizí s dětma bez domluvy a tvého svolení,bude to únos,toho se neboj,v téhle době si nikdo nemůže zmizet s dětma jen tak.Hlavně ať vidí,že na to nejsi sama,že máš podporu,když ti nepomůže máma,tak silná kamarádka,psycholožka,prostě někdo.A zavolat kopretině,by taky stálo za to.Ať si slečna uvědomí,že rozvedený chlap bez baráku,platící na 3 lidi,není takové terno…Teď jsi na tom finančně špatně,ale za rok,dva,než se ti to vyřeší budeš mít děti ve školce,ty v práci,barák a budeš v klidu,ne se kroutit strachy kvůli nějakému nezodpovědnému chudákovi,což se mi podle toho chování ,které popisuješ zdá,že je,tak promiň.Vím,že je to tvůj muž a máš ho ráda,ale tohle si už líbit nenech,jsi žena a matka a ne onuce. ![]()
Je zvláštní, jak to je všude stejné. Taky jsem se rozvedla kvůli nevěře, do očí mi půl roku tvrdil, že si to vymýšlím, ty služební cesty, vypnuté telefony a noční sms. Pak odešel, jak se trápí na ubytovně (byl u ní), po měsící se vrátil, ale nešlo to, choval se jak paša, o kterého se ženské perou a nakonec když měl v telefonu vyfocenou jinou, v neděli, kdy mi tvrdil, jak moc musel do práce, což nikdy nemusel jsem se s ním definitivně rozešla. Celé od odhalení to trvalo 10 měsíců.
Ještě u soudu tvrdil „tak dlouho mě podezírala, že jí podvádím až jsem jí podvedl.“ Málem jsem vybuchla smíchy.
…kdyby to bylo tak jednoduché. Jeho bývalá ho taky nemohla vystěhovat. Šla na něho s právníkama a k ničemu to nebylo. Pokud sám nebude chtít, z bráku ho nedostanu. Taky ví, kam zavolat a něco si zjistit. Alimenty by platil na 4děti a navíc na mě, ale to je pro něj almužna. Nepustil by korunu navíc, co mu soud přizná z platu. Boční příjem se nezapočítává…kopretině jsem ještě nevolala. Uvažovala jsem nad tím, že bych za nima zašla do práce a přivedla ji do jeho kanceláře a tam na ně uhodila, ale moje nervy na to nejsou. Navíc můj orientační smysl v aute a ve městě…jak já bych chtěla být nezúčastněná…
ty se ho normálně bojíš
, holka seber rozum do hrsti a obrať se na nějakého právníka a to svého, normálně z těch tvých přízpěvků cítím, že z něj máš strach
, to že nepustí ani chlup navíc je jasné, ale psychická závislost je strašná věc
Kopretině nevolej, akorát se shodíš. já bych se prostě ořestala starat sá uvidíš, co bude dál.
K tomu, abys uhodila na kopretinu, hodně vychladni a dobře si promysli, co bys jí řekla. Vlítnou za ní jako hysterická vzteklá manželka a ztropit jí v práci divadlo, to bys ji jen utvrdila v jejím názoru, jak je báječná a spásná pro tvého muže - debila
.
Dům je tvůj a manžela nevystěhuješ? V tomhle se neorientuju, ale vyházené osobní věci do zahrady do sněhu či břečky … Ubrala bys mu čas na telefonování. Kdyby se rozvzteklil, mohla bys ho nahlásit na policii a ta ho vystěhuje i bez tvé pomoci.
Ještě bych o tom problému řekla tvojí mámě, i když máš strach, i jeho rodičům a kamarádům, prostě pustila do éteru, že víš.
já vím mě se to říká
, já mám doma vyhopsaného páprdu, ale na druhou stranu zrovna on třeba celou dobu co jsme spolu věděl, že bych se nikdy neponižovala ani kvůli dětem, na druhou stranu bych mu neubližovala zákazy styku s dětmi a pod., ale asi je to taky tím, že i v manželství jsme si rovnocenní pratneři i ve financích, není to o tom, dáš mi na chleba, boty pro děti? Ach jo, máte to těžké, když musíte řešit dilema i finanční, nejen odchod partnera jako takového.
makino mám pocit, že on si je příliš jistý tím, že ona to neudělá, tedy nevyhodí ho, že se bojí toho, že to není jednoduché, jenže ono to jednoduché je, pokud je majitelkou ona, stačí si jen rozhodnout chci člověka kterému nikdy nemůžu věřit a může udělat znovu, nebo odpustíém mu a skousnu to- dovede snad jen 10% podvedených, nebo chci žít jinak šťastněji, klidněji, nebýt na něm závislá ani finančně, ale mít třeba nového partnera, který si mě bude vážit. Asi by stálo za to si to sepsat a sednout si nad to ![]()
…jen z vlastní zkušenosti…za kopretinou jsem šla…načinčaná a hodně sebevědomá…v tu danou chvíli jsem byla nad ní a ona byla hodně zaskočená a překvapená…přesto to nevzdala …vzpamatuj se a přestaň se bát…věř si…a někam si zajdi, opravdu to pomůže…
Lowel, tak bych ho just právě mile překvapila a vyhodila ho.
Něco bych udělala, nebyla bych v nečinnosti. At si všimne, že věci se začínají měnit.
Skurpice teda ty jsi statecna to bych nedala
hele holky urcite jste tady i rozvedeny co mate dve deti jak je to kdyz byv.manzelovi davam starsiho a ted chci i mladsiho aby si na nej zvykl a kopretina vedela ze s ni to tahne rok a ma 8mi mesicni mimi???? co kdyz si nebude chtit brat oba?? jak to mate vy?
Víš, co bych udělala já? Jak bude v práci, sbalila bych mu věci a vyměnila zámky a hned by byl z domu…
a sourozenci patri k sobe nechci je delit pri navstevach u otce .........