Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak se držte,na tohle už bych neměla nervy,u nás by to bylo asi šupem vyřešené… ![]()
no drž se kočko…není to lehká situace…ale ujasni si v sobě jasně, co chceš, hlavně co chceš a nechceš snášet…on to má očividně totálně na háku a hlavně si je tebou hodně jistý
musím podotknout, že jsem ráda, že tuto situaci už mám za sebou a nemusím ji řešit…chápu i tvé obavy…ALE…
manželka J píše:
holky, díky za účast
s tou jistotou je to přesné a je mi to jasné. Ještě jsem mu to minulý týden říkala, že ho potřebuju, ale ode dneška už to neuslyší. Panáček má o víkendu narozeniny. Už delší dobu pro něj koupený docela drahý dárek, ale zůstane pod postelí a nafasuje ponožky. „Miláček“ iluze o tom, že s náma zůstane alesoň ten jeden den doma, si už nedělám.
manželka J píše:
s tou jistotou je to přesné a je mi to jasné. Ještě jsem mu to minulý týden říkala, že ho potřebuju, ale ode dneška už to neuslyší. Panáček má o víkendu narozeniny. Už delší dobu pro něj koupený docela drahý dárek, ale zůstane pod postelí a nafasuje ponožky. „Miláček“ iluze o tom, že s náma zůstane alesoň ten jeden den doma, si už nedělám.
jinak bych se z toho asi zbláznila. Když jsem se koukala do poraden, píšou, že by se to nemělo ventilovat mezi kamarády a hlavně ne v rodině. To je nejtěžší, protože bych nejraději udělala pravý opak. Vykřičela to do světa, aby měl, pacholek ostudu. Vzala děcka a jela navštívit jeho rodiče, vím, že mě mají hodně rádi, ale tím bych stejně nejvíce ublížila jenom jim a on by tvrdil, že to stejně není pravda, že si vymýšlím, a stejně bych to pak odskákala pouze já. Je možné, že to tak stejně dopadne, ale ještě jim ubližovat nechci. Jsem prostě ještě ta nesobecká kráva, která myslí v první řadě na ostatní a až pak na sebe. Škola života…
manželka J píše:
jinak bych se z toho asi zbláznila. Když jsem se koukala do poraden, píšou, že by se to nemělo ventilovat mezi kamarády a hlavně ne v rodině. To je nejtěžší, protože bych nejraději udělala pravý opak. Vykřičela to do světa, aby měl, pacholek ostudu. Vzala děcka a jela navštívit jeho rodiče, vím, že mě mají hodně rádi, ale tím bych stejně nejvíce ublížila jenom jim a on by tvrdil, že to stejně není pravda, že si vymýšlím, a stejně bych to pak odskákala pouze já. Je možné, že to tak stejně dopadne, ale ještě jim ubližovat nechci. Jsem prostě ještě ta nesobecká kráva, která myslí v první řadě na ostatní a až pak na sebe. Škola života…
a proč si fotí, jak házíš talíře do koše? Nešije na tebe něco? Na ponožky k narozeninám bych se mu vyprdla, jeho narozeniny bych totálně ignorovala.
nemám ráda změnu. Doteď mi to tak docela vyhovovalo, výhrady jsem občas měla, ale dalo se to zvládat…Začínám na sebe myslet. Přihlásila jsem se do angličtiny a začala chodit cvičit. Ale to už se tatínkovi moc nelíbí, že musí tak často hlídat děcka. Samozřejmě. Je chlapec taky docela žárlivý. Asi budu muset zasít semínko a počkat, až začne klíčit…
..tak si představte, jaké má„miláček“ nervy. Když ráno volal, s úsměvem jsem mu zvedla telefon. A odpověď? „však víš, že miluju jenom tebe“ „Neříkáš to v poslední nějak často?“ Tak jsem mu nakukala, že mluvil ze spaní, že taky říkal, že mě miluje a pak řekl jiné jméno.Drobet se divil, ale přešel to s úsměvem. Asi se ze mě stává masochista. Normálně jsem se u toho bavila.......asi mi začíná hrabat
manželka J píše:
nemám ráda změnu. Doteď mi to tak docela vyhovovalo, výhrady jsem občas měla, ale dalo se to zvládat…Začínám na sebe myslet. Přihlásila jsem se do angličtiny a začala chodit cvičit. Ale to už se tatínkovi moc nelíbí, že musí tak často hlídat děcka. Samozřejmě. Je chlapec taky docela žárlivý. Asi budu muset zasít semínko a počkat, až začne klíčit.....tak si představte, jaké má„miláček“ nervy. Když ráno volal, s úsměvem jsem mu zvedla telefon. A odpověď? „však víš, že miluju jenom tebe“ „Neříkáš to v poslední nějak často?“ Tak jsem mu nakukala, že mluvil ze spaní, že taky říkal, že mě miluje a pak řekl jiné jméno.Drobet se divil, ale přešel to s úsměvem. Asi se ze mě stává masochista. Normálně jsem se u toho bavila.......asi mi začíná hrabat
Doufám, že k narozkám to budou jen jeho jeté ponožky..které nepereš.
A z mého pohledu se začínáš chovat jako on - dětinsky..Místo řešení chystáš jen hlášky…
Budete si dělat naschvály tak dlouho, dokud to jednoho z vás neomrzí a nerozsekne to …
manželka J píše:
nemám ráda změnu. Doteď mi to tak docela vyhovovalo, výhrady jsem občas měla, ale dalo se to zvládat…Začínám na sebe myslet. Přihlásila jsem se do angličtiny a začala chodit cvičit. Ale to už se tatínkovi moc nelíbí, že musí tak často hlídat děcka. Samozřejmě. Je chlapec taky docela žárlivý. Asi budu muset zasít semínko a počkat, až začne klíčit.....tak si představte, jaké má„miláček“ nervy. Když ráno volal, s úsměvem jsem mu zvedla telefon. A odpověď? „však víš, že miluju jenom tebe“ „Neříkáš to v poslední nějak často?“ Tak jsem mu nakukala, že mluvil ze spaní, že taky říkal, že mě miluje a pak řekl jiné jméno.Drobet se divil, ale přešel to s úsměvem. Asi se ze mě stává masochista. Normálně jsem se u toho bavila.......asi mi začíná hrabat
Cvičení a vzdělávání doporučuji ..
Ale ty hlášky a naschvály mají naprosto opačný efekt.
Z vlastní zkušenosti bych se snažil „překvapovat .. a to příjemně“ … něco ve stylu :
„jestli Tě Tvoje milenka neuspokojí, tak přijď ke mě .. zvládmu to líp“ .. doplněno nějakým pěkným dotykem či gestem a uvidíš co to udělá …
Teda předpokladem je, že manžela opravdu chceš …