Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak upřímně, příznaky těhotenství a PMS jsou totožné. Já teď měla 4 dny zpoždění, a všichni v práci „jsi těhotná“ - já říkám, ne, to je PMS.
Byla jsem nafouklá, zvětšená prsa, bylo mi divně, nevolnosti, zvracení, mdloby - prostě PMS. A těhotná jsem fakt nebyla, ani biochemko. Ale už mě skoro zblbli, že jsem se začala bát, jestli nejsem samosprašná. ![]()
Přesně tak, příznaky těhotenství a PMS jsou velmi snadno zaměnitelné, takže ano, určitě jsem si někdy řekla, že by to mohlo být těhotenství, a nebylo.
Snažilky to tak mají každý měsíc.
Na příznaky se neupínej, nic to neznamená.
@Anonymní píše:
Zdravim, chci se zeptat jestli se nějaké z vas stalo, ze jste mela snad vsechny priznaky tehotenstvi, ale menstruace stejnak přišla?
Ne.
Všechno je to v hlavě, čím víc to chceš, tím jsou těhotenské příznaky přesvědčivější.
@Anonymní píše:
Zdravim, chci se zeptat jestli se nějaké z vas stalo, ze jste mela snad vsechny priznaky tehotenstvi, ale menstruace stejnak přišla?
Ano stalo se mi to asi třikrát za dva roky, kdy v průběhu měsíce selhala ochrana
paradoxně ve chvíli, kdy jsme se o dítě začali snažit, tak mi nic nebylo, žádný PMS, nic. Dokonce mi ani nepřišlo zvláštní, že se mi ms zpozdila o šest dní. Uvědomila jsem si to až sedmý den ![]()
Já měla příznaky těhotenství každý měsíc asi 4 roky a ms pokaždé přesná jako hodinky ![]()
@Anonymní píše:
Jo..říká se tomu PMS..