Stará na práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45689
20.6.14 00:19

No dnes jsem zrovna slyšela jakysi porad v radiu o zaměstnávání zen, a tam říkali ze 40% matek po materske je nezaměstnaných. Proste je nikde nechtějí. Kdoví jestli tady nebyl ten vek je zástupny důvod, a skutečným byly male deti… Zamestnavatele se boji ze budou furt doma… Nekteré tvrdí jak maji zajištěno hlidani a kdesi cosi a pak skutek utek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
20.6.14 00:23
@Anonymní píše:
@kpklarka Tak u mě by se možná dalo předpokládat, že už dalším děti mít nebudu. Mám jich na dnešní dobu dost.

to možná bude ten „problém“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 00:26

@Lukolik Proč je problém to, že jsem dokázala zvládnout domácnost, děti, studium? Skloubit tyto věci je snad projevem neschopnosti a nevýkonnosti?

• Citovat
  • Upravit
45689
20.6.14 00:32

To ne, ale oni se domnívají ze deti budou hodne nemocne a ty budes vic doma nez v praci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.6.14 01:14

Já si taky spíš myslím, že se jim nezamlouvala jen matka od vícero dětí a na věk se vymluvili. Děti by byly jasná diskriminace.. Takže hlavu vzhůru.. 35 je ještě dobrý věk, bude hůř :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
20.6.14 05:24

Ale vymluvit se na vek je taky diskriminační nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
20.6.14 05:40

Kdysi před cca 12 lety můj bývalý kolega hledal jiné zaměstnání. V té době mu bylo 35 let. Na jednom pohovoru mu řekli: „Ale pane, my jsme mladý kolektiv.“ 8o
Známou paní nechtěli vzít na dělnickou pozici. Prý už je stará (cca 50 let) a nebude stíhat mladým. Nakonec ji vzali a paní to výkonem „natřela“ těm mladým.

Domnívám se, že ženské to maj těžké: buď jsou hned po škole a nemají praxi. Když už nějakou získají, tak zase budou chtít jít na mateřskou. Po mateřské mají malé děti, které budou často nemocné. A pak, pak už jsou zkrátka staré. :zed:

Jen ti, kteří to říkají, by si měli uvědomit, že jim taky jednou bude 35, 45, 55…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.14 05:55
@Anonymní píše:
Ráda bych znala váš názor. Při dětech jsem vystudovala vysokou školu, ovládám dva jazyky na jednací úrovni, třetí na úrovni B1, tj. dalo by se dostudovat. Nicméně můj dotaz směřuje na můj věk. Bylo mi řečeno, že jsem stará (bude mi 35 let). Při představě, že mi do důchodu zbývá přes 30 let, mě tato informace vyloženě vyděsila. Jaký je váš názor? Je člověk v pětatřiceti opravdu na odpis? Podotýkám, že jsem se neucházela o práci modelky či baletky.
Za anonymitu se omlouvám.

Dost záleží na pozici. U náš ve firmě se také berou jen holky do 30 let, většinou hned po škole a majitelé moc starší nechtějí. Je to podle mě i o tom, že nechtějí dávat vysoký nástupní plat. Já bych na svůj nástupní plat, který mi dali před těmi 3 lety taky dnes už nenastoupila. Je tam takový koloběh, že nový člověk nastupuje jakoby na základní pomocnou pozici a postupně přebírá víc práce a postupuje, jak starší holky jdou na mateřskou…mně by jako majitele firmy tedy nebavilo nonstop řešit jenom mateřské, ale jim to asi nevadí.

• Citovat
  • Upravit
140238
20.6.14 06:14

V tomto státě se už nedivím ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
20.6.14 06:43

Zakladatelko, teď se prosím neuraž, nechci se tě nějak dotknout :kytka:. Ale pokud jsi se jim prezentovala tak jako tady - „Umím x jazyků, VŠ jsem studovala s dětmi, všechno zvládám levou zadní, protože jsem superžena, která si po nocích čte latinské knihy. A navíc tu práci ani nepotřebuji…“ Samozřejmě, klobouk dolů, já studium na VŠ s dětmi vzdala a zdaleka vše nezvládám tak v pohodě. Ale dost možná jsi potencionálnímu zaměstnavateli připadala jen hodně ambiciózní :think:. To ve větším kolektivu nebývá žádoucí. Navíc matka malých dětí - takže není spolehnutí na to, že budeš k dispozici vždy.
Prostě to jen blbě zaobalili a hodili to na věk…

Ale jinak co vím, tak často narážím na nabídky, kde hledají lidi vyloženě do mladého kolektivu a od určitého věku fakt neberou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.6.14 06:52
@Anonymní píše:
@Takyjedna A není to jedno? Prostě jsem za zenitem, tečka. VŠ mi rozšířila obzory, ještě jsem zapomněla na latinu, v praxi ji sice neuplatním, ale Vergilia v originále si přečíst můžu. Ovšem nikoli jako dělník ve šroubárně, poněvadž na to jsem už fakt stará.

Je otázka, jestli nejseš pro ně „překvalifikovaná“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.14 07:06
@kate02 píše:
Je otázka, jestli nejseš pro ně „překvalifikovaná“ ;)

Taky mě to napadá, kamarádku( zdrav. sestra s Mgr. vzděláním )taky nevzali jako sestru k lůžku do FN ač byla bez práce, prostě to prý nejde :nevim: a taky si myslím, že nechtějí dát odpovídající plat, člověk s vš vzděláním to přeci vyžaduje, to je normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
20.6.14 07:10

Peněz máte nejspíš dost, jsi evidentně schopná, kvalifikovaná, máš i velké sebevědomí, nejspíš i ambice, proč tedy svůj talent nabízet tam, kde ho stejně v celé míře neocení? Co takhle rozjet nějaké vlastní podnikání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
20.6.14 07:19

Tak…před rokem jsem byla na výběrku, mého šéfa vůbec nezajímalo jestli a kolik máme dětí(bylo to hromadné výběrko, bylo nás tam 5),ale samozřejmě když řeknu, že mi právě končí mateřská, tak mu to je jasné…byla tam jedna, co přímo i před ním řekla, že jí všude říkají, že jí nechtěj protože je stará. bylo jí 38.já jsem pak zjišťovala jak to chodí. a jednak je to i tak, jak psala knihomyš, že se s mladejma lépe vorá, ale další věc je ta, že obecně se teprvě nějak vyvýjejí, jsou tvárenější, učenlivější…té ženské prý říkaly, že ženská kolem 40.už nemá tolik energie…já si myslím, že naopak…pokud se rozmnožovala v běžném věku, tak má děti už odrostlé a právě čerpá novou energii, protože jí nemusí vkládat do dětí…ale u té ženské byla ještě jedna věc…vůbec se neuměla vyjadřovat a byla docela hloupá, ale myslela si pravý opak, takže u ní byl problém asi tam…
byla tam se mnou ještě jedna po mateřšké, pak mladinká a pak jedna, které bylo 36 a v závěrečné řeči, proč by měla tu práci získat řekla, že proto, že nemá děti a tím pádem bude flexibilnější…to mě naštvalo, tak jsem se ozvala, že na tom přeci nezáleží, protože pokud se hlásím na nějakou pozici, tak s vědomím, že si to umím zařídit i doma…šéf nás utnul obě…říkal, že děti vůbec neřeší(je profesionál)…já osobně bych nepřijala ženskou po 35,která ještě nemá děti, protože by mi bylo jasné, že bude chytat ujíždějící vlak…nicméně nevím jak to bylo v jejím případě, jestli je mít nemohla, nebo spíš nechtěla(vzezřením je divná)…výběrko jsem vyhrála já, ale po čase přijal i tu 36letou na zaučení na jinou pobočku, dost mě to překvapilo… :nevim:
takže dnešní doba je fakt divná, na něco jsme moc mladé, na něco staré, na něco moc zkušené nebo nezkušené, málo flexibilní…atd… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
20.6.14 07:46
@Anonymní píše:
@verusak.berusak Ale tam pracují lidé, kterým je třeba k šedesáti, ale jsou tam celý život. Mně prostě připadá, že pro nástup chtějí vyloženě mladé lidi.

Nechápu, jsi žena v nejlepších letech s nějaký vzděláním a určitě i praxí, nevim co by chtěli, mě je přes 20, ale jako těžko může mít člověk takové vzdělání jako ty ve 20 8o já už se nestačím divit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat