Stará na práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 píše:
@Catus![]()
A představ si, že na pracáku je od toho člověk, který by to měl všechno těm zoufalým hledajícím popovídat, pomoci jim a přesto to skoro nikdo neví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaraF píše:
Automotive je svět sám pro sebe, taková vycucávárna až na doraz na dělnických, THP i managerských pozicích. Zajímavá zkušenost, člověk si uvědomí, co už nikdy dělat nechce.
Jinak VŠ při mateřské a žádná praxe před mateřstvím znamená, že paní nejspíš nemá „pracovní návyky“ tj. nezažila jaké to je dělat věci, které jsou k ničemu a podle mého by se daly udělat mnohem lépe apod.. Dlouholeté mateřství skutečně není dobrá kvalifikace a pokud nepřesvědčíte silnou osobností tak se pracovní nabídky nepohrnou. Na to by měly „dlouhomatky“ myslet dopředu, buď budete viset na krku manželovi navěky (nestabilní a na palici), založíte si vlastní firmu (riskantní, ale pro ty opravdu schopné ideální) nebo začnete úplně od píky tj. tam, kde začínají mladí po škole (a musíte jim stíhat).
Ano, z jistého úhlu pohledu je novic na pracovním trhu v 35 letech starý.
Ano, souhlas. Já při obou RD pracovala jako externista. Bylo to pro mě dobré, abych udržela krok a stále na sobě pracovala i na RD. V mé profesi není dobré z toho na několik let vypadnout, těžko by se pak začínalo. Zaměstnavatel to ocenil. Potřeboval, abych se vrátila o rok dřív, hlídání jsem měla, tak jsem se vrátila fyzicky do práce. To, že jsem pracovala i při RD mi pomohlo naskočit do rozjetého vlaku a zapojit se. Zaměstnavatel mi vyšel i dost vstříc - vyšší plat a první rok kratší úvazek. Ale neumím si představit, že bych těch několik let doma s dětmi ze své profese úplně vypadla. Dost špatně by se mi pak navazovalo a ti mladší by mě opravdu předběhli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catus Jenže já nejsem na ÚP. A znovu už tam nepůjdu, protože první otázka personalistů byla, zda jsem na pracáku a pak už se se mnou odmítli bavit s tím, že kdo je na pracáku, je nemakačenko, protože slušní pracovití lidé jsou zaměstnaní.
A navíc, kdybych teď přišla i o tuto práci, tak další už neseženu, protože je mi přes 30 a jsem na dělníka moc stará, tady jsou se mnou spokojení, protože to tu málokdo zvládá. Z posledních pěti, co přišli, zůstal jeden. Ostatní dostali výpověď.
Už roky mě nikdo nepozval na pohovor kromě těch přes známosti. I přes ty známosti jsem tam byla křoví, protože tam bylo po známosti deset lidí z deseti a vždy vzali mladého chlapa. Proč asi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Catus Jenže já nejsem na ÚP. A znovu už tam nepůjdu, protože první otázka personalistů byla, zda jsem na pracáku a pak už se se mnou odmítli bavit s tím, že kdo je na pracáku, je nemakačenko, protože slušní pracovití lidé jsou zaměstnaní.
A navíc, kdybych teď přišla i o tuto práci, tak další už neseženu, protože je mi přes 30 a jsem na dělníka moc stará, tady jsou se mnou spokojení, protože to tu málokdo zvládá. Z posledních pěti, co přišli, zůstal jeden. Ostatní dostali výpověď.
Už roky mě nikdo nepozval na pohovor kromě těch přes známosti. I přes ty známosti jsem tam byla křoví, protože tam bylo po známosti deset lidí z deseti a vždy vzali mladého chlapa. Proč asi.
Neber ten ÚP jako dogma. Mám zkušenost, že to nikoho moc nezajímá, důležité je co máš v životopisu, co můžeš nabídnout a jak se dokážeš prodat.
Pracovala jsem i při mateřské, pak byla na pracáku, prošla si tím kolečkem zoufalství, ponížení, ale pokud je možnost vyčerpat od úp nějakou pomoc (nemyslím jen finanční) tak proč ji nevyužít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bartsch to máš pravdu, já taky při MD chodím do práce na výpomoc a je pravda že to člověku opravdu hodně pomůže nevypadnout z toho kolotoče a když se vrátí, nebýt úplně mimo. Jenže uznávám že ne každému se to podaří, nemá třeba hlídání, nebo nevyjde vstříc zaměstnavatel, takže já jsem ráda že tu možnost mám
- Citovat
- Upravit
@myšák1187 píše:
@bartsch to máš pravdu, já taky při MD chodím do práce na výpomoc a je pravda že to člověku opravdu hodně pomůže nevypadnout z toho kolotoče a když se vrátí, nebýt úplně mimo. Jenže uznávám že ne každému se to podaří, nemá třeba hlídání, nebo nevyjde vstříc zaměstnavatel, takže já jsem ráda že tu možnost mám
Ano, souhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callipo90 píše:
Pamatuju si jak moje sestra byla kdysi dávno na pohovoru někde na pohovoru v autoservisu a tam se jí na férovku zeptali jakou má velikost prsouteď se tomu člověk zasměje, ale ona z toho byla hodně špatná, měla 2, chtěli asi víc, no děs
A pan majitel má jak dlouhý penis, optala bych se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catus píše:
Neber ten ÚP jako dogma. Mám zkušenost, že to nikoho moc nezajímá, důležité je co máš v životopisu, co můžeš nabídnout a jak se dokážeš prodat.
Pracovala jsem i při mateřské, pak byla na pracáku, prošla si tím kolečkem zoufalství, ponížení, ale pokud je možnost vyčerpat od úp nějakou pomoc (nemyslím jen finanční) tak proč ji nevyužít.
jo to je pravda, nicméně bohužel úřednice na ÚP, konkrétně tedy u nás když jsem tam asi před víc jak 10-ti lety byla vedená a opravdu jsem hledala, nejsou schopné nic takového nabídnout, já mám třeba šílenou zkušenost že si mě zvali jednou měsíčně a vždy se zeptali jestli něco mám, když jsem řekla že ne, napsala mi další návštěvu, to bylo fakt šílený, já si tenkrát myslela že mi pomůžou v hledání, no dneska už bych se na ně nespoléhala a hledala všude možně, ale tenkrát jsem nevěděla ani kde hledat
- Citovat
- Upravit
- Citovat
- Upravit
@Takyjedna Nemám nikterak velké sebevědomí a to, že jsem údajně za zenitem mi na něm opravdu nepřidalo. Ano, vystudovala jsem při dětech, bylo to ale sakra náročné, proto si nemyslím, že bych byla nevýkonná.
- Citovat
- Upravit
No to je zajímavý. kdyz jsem se ucházela v několika firmách o pozici účetní nebo ekonomky, tak mi narovinu řekli, at prijdu az po třicítce a dětech. To je pěkný teda. Takze ve 24 jsme příliš mladé a o 10 let později na odpis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catus @terinka4444 Zřejmě to jde, protože u manžela ve firmě to teďka tak praktikují, udělají výběrko, chudák mladej je šťastnej, že ho vybrali a má práci a to neví, že všichni ostatní vědí, že je tam jen na ten půl rok, co jsou ty dotace. Jako nevylučují, že by smlouvu možná prodloužili, kdyby byl dobrej. Vůbec to nechápu, ani tu firmu, že se jim to vyplatí, měli by chtít přeci dobrý zaměstnance a ty si držet. Takže výsledek je, že s mladým nikdo nechce dělat, protože je nemožnej, nic neumí a nikomu se ho nehce pořádně zaučovat, protože je tam jen na chvíli. On o tom samozřejmě nic neví. Zkrátka hnus.
Zakladatelko, určitě nejsi stará, nepropadej depresím. Buď ráda, že pro Tebe není práce existenční nutnost a časem se určitě něco najde. Já doporučuju shánět práci i brigádu přes známý. Jinak nejsi v tom sama, já jsem tedy pod třicet, dvě děti, VŠ vystudovaná při dětech a taky předpokládám, že o mě rvačka nebude. Já si chodím psychicky odpočinout na brigádu, která mě baví, mám ji přes známý. Hlídání 0, plánujeme ještě dítě, zatím jsme domluvený, že ještě minimálně budu rok doma. S prací je to problém. Platy jsou v některých oborech šílený a je to tím, že vždy se někdo najde, kdo to bude za ty peníze dělat. Jsem asi naivka, ale věřím, že se situace musí časem změnit, třeba ne pro nás, ale pro naše děti. Jestli se má chodit do práce skorem do sedmdesáti, tak i padesátník je ještě docela mladík. To samý ženy, mají přestat rodit děti nebo čekat s dětmi do padesáti. Tudy jistě cesta nevede. Prostě musí nastat změna. Já věřím, že děti jednou nebudou brány jako přítěž při hledání práce a taky doufám, že zaměstnavatelé se trošku zmodernizují a bude víc částečnej úvazků a pružná pracovní doba nebude znamenat jen práci od nevidím do nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myšák1187 píše:
jo to je pravda, nicméně bohužel úřednice na ÚP, konkrétně tedy u nás když jsem tam asi před víc jak 10-ti lety byla vedená a opravdu jsem hledala, nejsou schopné nic takového nabídnout, já mám třeba šílenou zkušenost že si mě zvali jednou měsíčně a vždy se zeptali jestli něco mám, když jsem řekla že ne, napsala mi další návštěvu, to bylo fakt šílený, já si tenkrát myslela že mi pomůžou v hledání, no dneska už bych se na ně nespoléhala a hledala všude možně, ale tenkrát jsem nevěděla ani kde hledat
No tak ty úřednice nic neví, to je jasný jak facka
Tady u nás je na to paní, která má vlastní kancl a tyhle věci vyřizuje, ale zase…musí tě tam poslat ta úřednice ![]()
Většinu informací jsem stejně zjistila sama a hodně mi pomohla ta diagnostika s psycholožkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
A pan majitel má jak dlouhý penis, optala bych se.
Tak jestli ho má dlouhýho jako rozum, tak asi žádná hitparáda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolik Tak takto jsem se rozhodně neprezentovala. Nezvládala jsem VŠ levou zadní, bylo to náročné. Podle vás bych měla do CV napsat co? Tady na emiminu jsem se svěřila, protože nějak nemám kde jinde a s kým to probrat.
A že mě zaráží léta přetrvávající názor, že matky jsou nevýkonné a léta se doma dloubou v řiti? Opravdu nevím, odkud se toto mínění vzalo.
- Citovat
- Upravit