Stará na práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ještě jedna zkušenost-měla jsem obchod a příjímala jsem holku z ÚP, dostala jsem na ní dotace na 3 měsíce ve výši 9tisíc(takže celkem 27tis.),ale podmínkou bylo dát jí smlouvu na rok a nebo na dobu neurčitou…velké fabriky tady u nás také dostávájí dotace, ale na 5měsíců ve výši 15tisíc…a nemusejí vůbec nic, takže po těch 5ti měsících tohlo člověka prostě propustí…bohužel dvojí metr i pro zaměstnavatele… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@kolik Tak takto jsem se rozhodně neprezentovala. Nezvládala jsem VŠ levou zadní, bylo to náročné. Podle vás bych měla do CV napsat co? Tady na emiminu jsem se svěřila, protože nějak nemám kde jinde a s kým to probrat.
A že mě zaráží léta přetrvávající názor, že matky jsou nevýkonné a léta se doma dloubou v řiti? Opravdu nevím, odkud se toto mínění vzalo.
Matky rozhodně nevýkonné nejsou a rozhodně si nemyslim, že by dloubaly v řiti, skutečnost je ta, že pokud je někdo 3-4 roky doma, tak zakrní, pokud se nevzdělává sám, což dělá málokdo. Hlavně teda v dnešní době, kdy technika, postupy jde dál a dál rok od roku, všechno se strašně rychle mění. A pro zaměstnavatele je to prostě problém, čímž je nebráním, příjde mi to na palici, ale někteří toto prostě nevyhledávájí a pak je spousta maminek na pracáku. Tam je ještě třeba dodat, že ČR je jedna ze zemí, která má nejdelší dobu trvání mateřský/rodičovský, ale je mi jasné, že náš systém je na toto nastaven, kdyby byly podmínky pro to dát bez problémů děcko ve 2letech do školky, nebo mít dostatečné finance na hlídání, věřím, že by to dost maminek uvítalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:Úřad práce. Netuším, jak je to s doplatky tedy, ale matky pečující o dítě do 15 let je jedna z kategorií, mohou mít od ÚP nějakou minimální mzdu a na vybrané profese a pro vybrané organizace (obecní úřady, neziskovky, ale nevím jestli i firmy).
Jak to myslíš dotace na matky po mateřské nebo lidi do třiceti? Jako že stát platí zaměstnavatelům za to, že přijmou takové lidi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ráda bych znala váš názor. Při dětech jsem vystudovala vysokou školu, ovládám dva jazyky na jednací úrovni, třetí na úrovni B1, tj. dalo by se dostudovat. Nicméně můj dotaz směřuje na můj věk. Bylo mi řečeno, že jsem stará (bude mi 35 let). Při představě, že mi do důchodu zbývá přes 30 let, mě tato informace vyloženě vyděsila. Jaký je váš názor? Je člověk v pětatřiceti opravdu na odpis? Podotýkám, že jsem se neucházela o práci modelky či baletky.
Za anonymitu se omlouvám.
Jesli je ti 35 let, nikdy si nepracovala nebo pracovala rok dva, tak ano seš stará. Protože pokud mají brát někoho bez praxe, budou chtít mladší. Jedině zaměstnavatele, co bude rád, že už máš děcka (ale na to jsou ještě asi malý, aby to bylo výhodou, protože kdykoliv budou nemocný, tak ty budeš doma).
A že umíš jazyk - hm, hezký, odbornost nějaká?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Hm, mám odpracováno šest let, dokonce byly doby, kdy jsem při mateřské souběžně studovala i pracovala, tož tak. Samozřejmě chápu, že někdo má ve 35 letech praxi větší, ale zase nemá třeba odrozeno. Samozřejmě chápu, že ani s počtem dětí není potencionální zaměstnavatel spokojen.
- Citovat
- Upravit
@kolik hezký, takže v očích zaměstnavatelů je máma od dětí rovna nespolehlivému cikánovi, na kvalifikaci nezáleží, protože je riziková. To je na tom všem to nejsmutnější, že to tak prostě je. Nejsi první ani poslední, kdo to přiznal, běžná praxe, jenže my ty děti jaksi rodit musíme, chlap to za nás neudělá a starat se o ně taky musíme, páč to za nás taky nikdo neudělá. A ty děti jednou budou vydělávat na důchody těch zaměstnavatelů. No jo, je to hnus hnusný tahle cesta nejmenších problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444
Hele tak ona zrovna recepční není nic nějak kvalifikovanýho, takže výběr je. S studentka je tu prostě spolehlivější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
@kolik hezký, takže v očích zaměstnavatelů je máma od dětí rovna nespolehlivému cikánovi, na kvalifikaci nezáleží, protože je riziková. To je na tom všem to nejsmutnější, že to tak prostě je. Nejsi první ani poslední, kdo to přiznal, běžná praxe, jenže my ty děti jaksi rodit musíme, chlap to za nás neudělá a starat se o ně taky musíme, páč to za nás taky nikdo neudělá. A ty děti jednou budou vydělávat na důchody těch zaměstnavatelů. No jo, je to hnus hnusný tahle cesta nejmenších problémů.
Já mám teda poněkud jinou zkušenost ![]()
Při mateřské jsem pracovala ve firmě, která nechtěla mladou holku z důvodu, že půjde (někdy) na mateřskou, mladýho kluka, neb neumí nic a ještě hrozí riziko, že vynese know-how a založí konkurenci.
Jako nejlepší se jim jevila máma po mateřské, která má zkušenosti, předpoklady, vzhledem k situaci na trhu práce je vděčná a tedy i pracovitá…samozřejmě za předpokladu, že má zajištěno hlídání.
Takže není to všude jak je popisováno výše. I tam, kde pracuji teď, mají stejný pohled na věc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Jesli je ti 35 let, nikdy si nepracovala nebo pracovala rok dva, tak ano seš stará. Protože pokud mají brát někoho bez praxe, budou chtít mladší. Jedině zaměstnavatele, co bude rád, že už máš děcka (ale na to jsou ještě asi malý, aby to bylo výhodou, protože kdykoliv budou nemocný, tak ty budeš doma).
A že umíš jazyk - hm, hezký, odbornost nějaká?
Tobě ještě není ani třicet let, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
@Catus
V čem záleží na mém věku?
V ničem
Jen o něm napovídá tvůj způsob vyjadřování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ted hledas praci po rodicovske? Jak dlouho jsi na ni byla? Podle me neni az tak problem vek, ale treba ta mezera na rodicovske a dve deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catus Nojo, jako perspektivní 25 jsem byla kdysi odmítnuta, neb si majitel na to místo představoval paní kolem 50, co už neotěhotní a má zkušenosti. Požadavky jsou různé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@Catus Nojo, jako perspektivní 25 jsem byla kdysi odmítnuta, neb si majitel na to místo představoval paní kolem 50, co už neotěhotní a má zkušenosti. Požadavky jsou různé
Však jasně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, působení v automotive hoď klidně za hlavu… Do puntíku souhlasím s tím, co psala @BaraF . Když k nám přijedou na periodický audit z jisté firmy z automotive, tak se jim vyhne, kdo může…
Bývalý kolega (důchodce) byl jednou na dni otevřených dveří ve firmě právě z oboru automotive (sídlí v Nošovicích). A při debatě tam poukázal právě na to, že nikde na dílně ani v kancelářích nevidí lidi nad 40 let. Bylo mu řečeno, že se pořád hlásí zástupy mladých, takže tento aspekt nemusí firma řešit…
Na tvém místě bych zvolil jiný obor činnosti. Co například podpůrné profese na středních školách a učilištích? Tam bych snad i očekával vysoké procento šancí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit